• 瀏覽: 2,761
  • 回覆: 33
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Classico 於 2017-1-19 08:58 AM 發表

Ching, 中國冇左皇帝好耐,政府喜歡當自己天朝係佢自己嘅事,除非行返帝制,唔係嘅話作為人民嘅代表根本冇資格對人民不高興。我唔知點解帝制結束咁耐好多人思想仲停留於終日惶恐,要猜度聖意&# ...
香港殖民時期就要猜度聖意嘞,反而+陣仲可以玩小小選舉遊戲。
共產黨其實對香港冇乜要求,只要你唔搞搞陣就得。
就算有要求都直說,唔需要你猜度。

因為真香港人寧願香港變成大陸都好過變成大馬士革同基輔

引用:
原帖由 krolik 於 2017-1-19 12:43 PM 發表
因為真香港人寧願香港變成大陸都好過變成大馬士革同基輔
日不落帝國淪落如此實在可惜

孫悟空法力無邊,可以七十二變,不過如來佛祖話只准佢係佛祖手掌範圍之內撒野。

引用:
原帖由 Classico 於 2017-1-19 12:42 AM 發表
其實最直接嘅方法就係返大陸住,仔女又可以學殘體字講蝗語,又有國民教育,空氣又好個天又藍,科技又先進。
香港幾好丫,我喜歡用開繁體字又可以用,想用簡體字又得,廣東話又得,普通話又可以。去大澳巴士都到,去北京三個鐘頭飛機又搞掂。咁好,如果少咗班搞搞震嘅腦殘份子就更加perfect啦。

引用:
原帖由 lalu2005 於 2017-1-19 01:54 AM 發表
係大陸慢慢變成香港咁。返上去睇清楚啦,上面好多地方已超越香港了,淨係講電子付款已足夠了。不要做港底之蛙。
大陸上網超越香港未?點解咁多外國網站去唔到嘅?係咪未駁線呀?

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-19 08:32 PM 發表

大陸上網超越香港未?點解咁多外國網站去唔到嘅?係咪未駁線呀?
吾個個似你,靠上網揾食。

引用:
原帖由 hongkongbunbun 於 2017-1-19 07:45 PM 發表
五毛食屎都為左金錢。班五毛狗比其他人,更了解大陸既問題。他們只不過為共產黨做宣傳,點會真心返大陸住。
有冇証據? 可否揾個五毛俾我睇下?

毒果請打手就鐵證如山,有圖有真相

附件

P_20170101_133848_1.jpg(281.33 KB)

引用:
原帖由 Classico 於 2017-1-19 01:24 PM 發表

日不落帝國淪落如此實在可惜
可惜什麼.
可惜一個靠在世界各地到處打家劫舍,
殖民統治的帝國未落.

我發現,哩位樓主好鍾意出埋曬d低智嘅post,點解呢?

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-19 08:32 PM 發表

大陸牆係自動屏蔽鹹網同花輪功網,乜你成日去睇?

其實大陸只想香港唔搞搞震做好自己嘢,當然有時比宗主國Rd著數呢d唔需再講(但講R著數,英國佬狼胎N倍)

簡單d講就係想香港似新加坡(也就是有d民主包裝嘅港英時代香港),但香港若干人想香港似現在台灣多d.

引用:
原帖由 Classico 於 2017-1-19 12:42 AM 發表
其實最直接嘅方法就係返大陸住,仔女又可以學殘體字講蝗語,又有國民教育,空氣又好個天又藍,科技又先進。
變成大陸有什麽問題?大陸有什麼比不上香港的?
居住環境好,物價便宜,在一二線城市中收入相對於物價比例好。政治穩定,工作穩定!

引用:
原帖由 abbalau 於 2017-1-20 12:46 AM 發表

變成大陸有什麽問題?大陸有什麼比不上香港的?
居住環境好,物價便宜,在一二線城市中收入相對於物價比例好。政治穩定,工作穩定!
你返大陸便解決一切

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]