• 瀏覽: 8,670
  • 回覆: 61
+4
引用:
原帖由 Haibara 於 2017-1-19 12:57 AM 發表
唔係講笑, 係公司做清潔的女士, 分分鐘有過億身家
灣仔某商業大廈個清潔阿嬸同間會計樓月包清潔, 原來果個阿嬸仲係果間會計師樓既業主來....,仲有錢過會計師樓既老板

引用:
原帖由 香港股票呃鳩人 於 2017-1-19 01:14 AM 發表
有廠佬早年買落塊地起廠.........生意唔好.........以為就當蝕Q晒算...............
點知大6四萬億救市...........農民變土豪...........村姑變大媽.............
個廠佬家下塊地已經市值過億.................... ...
幾年前已講.深圳原居民是沒有窮人, 政府收地賠好多比佢地.
窮果D係外省入去.

引用:
原帖由 香港股票呃鳩人 於 2017-1-19 01:43 AM 發表
香港人就陰公豬...........要一世做樓奴...........仲要係間「火柴屋」.........

連大6民居個廁所都不如...........................
香港果D真正原居民全部有地分, 唔駛做樓奴大把錢, 做樓奴果D全部唔係真香港人..

背景好曚,好多毒霧

我以前做果個地盤有個水喉佬都係因為收地發左,佢唔要錢,但要起左其中一棟樓樓下所有地鋪係比返佢,重有樓上10幾個單位比佢。 個個月收租都手軟。

打土豪分田地毛語錄精神去晒邊?

引用:
原帖由 香港股票呃鳩人 於 2017-1-19 01:43 AM 發表
香港人就陰公豬...........要一世做樓奴...........仲要係間「火柴屋」.........

連大6民居個廁所都不如...........................
吃不到的葡萄是酸的,支爆up左十年,年年話爆,十年後仲糸講緊,人地有錢救市吹咩
正如當年香港一樣,有人救..過幾年又返生.不過依家香港唔夠周邊爭..人地大大步,我地就原地踏步.
香港人玩緊政治定政治玩緊香港人呢

不過結果只糸自作自受

大國崛起百姓享福,惟有窮廢青搞屎棍

引用:
原帖由 香港股票呃鳩人 於 2017-1-19 12:56 AM 發表
堅料。我識有個大陸人真係因阿爺收地.........執咗五千幾萬...................
吹水呀
啲台佬話中國人食唔起茶葉蛋
十幾個人分一碟食物

大陸千萬已經係少錢拆遷賠償金額好大

引用:
原帖由 香港股票呃鳩人 於 2017-1-19 12:56 AM 發表
堅料。我識有個大陸人真係因阿爺收地.........執咗五千幾萬...................
我都同事都係,話佢老豆間祖屋比政府收左賠500幾萬

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]