• 瀏覽: 8,684
  • 回覆: 48
日本人話品牌日文字是命令句子,所以不受歡迎,不同香港人,只要喜歡,就算寫住我是福佳都會穿著

引用:
原帖由 o12345o 於 2017-1-18 08:05 PM 發表
。。。講白D,係日本見人著Super Dry 就知係冇乜出過門既香港/台灣人。。。
派少d膠啦
要著乜先係出過好多門既呀?
夢特嬌?

我成日穿因為貪佢平價

引用:
原帖由 什麼名字才可用 於 2017-1-19 09:24 AM 發表
日本人話品牌日文字是命令句子,所以不受歡迎,不同香港人,只要喜歡,就算寫住我是福佳都會穿著
我送件俾你

唔係派膠,的確呢個牌子只係HK同台灣叫有名, 其他國家基本上係無人著,所以一見就係港台同胞。

講功能~

「極度乾燥」是近年最紅的4個字,不過這有點像一窩蜂的熱潮,許多人並不真的瞭解該品牌定位。他舉例,以機能服的製程標準來說,一件標準GORE-TEX Active衝鋒衣,全件重量大約落在700至1100公克上下,但極度乾燥裡最高規格,號稱有10000mmH20防水係數的雪衣,竟然重1.8公斤,相當不合邏輯,再加上一般款式上的三層門襟拉鍊其實沒作用,「本身就不是使用防水薄膜面料的情況下,再多層門襟對防水也完全沒有助益,只是徒增重量。」

原文網址: 穿「極度乾燥」衝合歡山險凍斃 成衣業者爆:根本不是機能衣! | ETtoday生活新聞 | ETtoday 新聞雲 http://www.ettoday.net/news/20170112/847919.htm#ixzz4WAXPX4uT

講潮講款式~

只係個幾個9唔搭8既日文已經夠膠,話平唔平,咁上下價位歐英日都大把選擇,出得門多就一定唔會用咁既價買"港台"名牌,直頭等於掛住個牌寫"我係港台潮人"出國會有優惠咩?!?  

抵撚死,低等英國狗去扮大日本服裝!

引用:
原帖由 burberry_cheung 於 2017-1-19 09:31 AM 發表

我送件俾你
講真!係街見過! 只想表達香港人不會拘泥這些!雖然我都係港人,我較守舊不會穿!

附件

cbaec101d3b9c3086356b2d601bced4d-2.png(416.14 KB)

T19As4FcdkXXXXXXXX_!!0-item_pic.jpg_230x230.jpg.cf.jpg(22.41 KB)

引用:
原帖由 o12345o 於 2017-1-19 10:19 AM 發表
唔係派膠,的確呢個牌子只係HK同台灣叫有名, 其他國家基本上係無人著,所以一見就係港台同胞。

講功能∼

「極度乾燥」是近年最紅的4個字,不過這有點像一窩蜂的熱潮,許多人並不真的瞭解該品牌定位。他舉例, ...
我只知道香港同台灣都有好多智障當自己系國家

老老實實, 唔好講日文啦, 佢個名, 無論中文定英文, 都係幾柒

『給我做』, 正

引用:
原帖由 chaolininin 於 2017-1-18 05:26 PM 發表
都唔知這篇聞講乜柒
有D人為賺兩蚊,係毒果既野就掟上黎...真係不撚之所謂...

款柒名都柒

洗買佢?

香港人出國標準配置。

毒果睇少D啦。

引用:
原帖由 已確認密碼 於 2017-1-19 08:46 AM 發表
買唔起就買唔起啦
你唔買金利來,原來係你連金利來都買唔起

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]