• 瀏覽: 3,905
  • 回覆: 67
引用:
原帖由 ilovenikita 於 2017-1-19 11:05 AM 發表
你老豆仇視你?

無人仇青,只仇WC垃圾廢青

無人仇青,可憐青年被毒成廢

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2017-1-18 12:07 PM 發表
1. 150 名額用唔曬 (平均一日105人)
2. 根本就無咩少數老人家申請來香港 ,你應唔明單程證系比邊D人! 兒童佔15%,二十五至四十四歲52%
年齡中位數字32,55+ 以上既只有6.6%, 65+ 只有1.7%
3. 申請公屋要一半家庭成員 ...
見到佢講百五個配額已知佢係一名on9

引用:
原帖由 香港之恥6 於 2017-1-18 11:12 AM 發表

你知唔知每日有幾多大陸人來港?係百五個!
資料顯示佢地都有不少係上左年幾,而且老少也有申請公屋綜援,但係佢地大陸有車有樓都查唔到,你覺得佢地生活無尊嚴?
以你嘅中文水準,揾到幾千蚊重想點年幾不同 年紀。

年輕人有日會變成老年人

引用:
原帖由 港是港非 於 2017-1-19 09:35 AM 發表
老人仇青,點解要敬老?
你老豆老母仇你,咁你要檢討吓自己。

引用:
原帖由 香港之恥6 於 2017-1-18 10:44 AM 發表
六十五歲不但可以兩蚊坐車,睇醫生又有醫療券,排公屋不但可以打尖,仲要比市區,但係佢地唔洗返工,返而要返工嗰班就住到鬼咁遠,又有生果金,又話老人津貼,現在想仲要每個月派幾千蚊免審查。後生仔返工做到 ...
乜你係短命種,你唔會老,老人福利只有越來越好,第日你派二萬元一個月,咁依家個D老人家,咪死唔眼閉。

[ 本帖最後由 吳尊函 於 2017-1-20 09:48 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 港是港非 於 2017-1-20 09:20 PM 發表

全港老人都係你老豆,你老母?
你講㗎嘛,我以為你老豆老母仇視你。一係你老豆老母到九十歲,你覺得其他的青年人,都唔應該讓你老豆老母坐就肯定啱,係唔L係。

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-18 11:07 AM 發表

我講下我識 d 老人家嘅生活。

由於土生土長,中英文差極有限,所以上網無難度。文職嘅,後生時一定要做 pfund, 所以唔會話無錢洗,最渣個位,都有自置公屋。連做藍領嘅,都識買下股票收息。

得閒我地去行山 ...
阿 蟬你 歧視大陸人,而家D香港本土,歧視你D 耆英,呢D係咪叫報應。

引用:
原帖由 港是港非 於 2017-1-20 10:14 PM 發表

自己老母自己照顧,無人要求你照顧他人老母。
即係啱啦,我明白哂。

引用:
原帖由 吳尊函 於 2017-1-20 09:21 PM 發表

乜你係短命種,你唔會老,老人福利只有越來越好,第日你派二萬元一個月,咁依家個D老人家,咪死唔眼閉。
我無諗過要拎呢啲福利,我鐘意自食其力,唔做乞丐申手問人攞錢!

引用:
原帖由 香港之恥6 於 2017-1-20 10:28 PM 發表

我無諗過要拎呢啲福利,我鐘意自食其力,唔做乞丐申手問人攞錢!
呢個你講啫。

引用:
原帖由 吳尊函 於 2017-1-20 10:30 PM 發表

呢個你講啫。
呢個世界好多乞丐好貪心,可能係因為無本事,所以成日想貪人啲錢唔自己好好工作。香港就係越多越多呢啲垃圾!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]