• 瀏覽: 3,064
  • 回覆: 36
立法會垃圾收集及資源回收小組委員會將於下周一(16日)就垃圾站的改裝和社區減廢進行公聽會,立法會議員朱凱廸邀請委員會全部委員到訪在元朗舉辦的「不是垃圾……

李卓人見到二個咁friend一定唔高興。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/港聞/65793/朱凱廸邀議員出席回收活動-何君堯作狀持二手鑊-抨走-拉布議員

笑一笑 煩惱一一消失了
能做到共容真係唔容易

朱凱廸要求西鐵減票價到東鐵水平,設墟市反領展的諾言幾時找數?

睇見右一港女就想嘔

引用:
原帖由 再去打老虎 於 2017-1-18 09:20 AM 發表
睇見右一港女就想嘔
唔講臘下眼仲以為係男人添

張相成5件垃圾喎,點回收好
引用:
原帖由 笑一笑 於 2017-1-18 09:06 AM 發表
立法會垃圾收集及資源回收小組委員會將於下周一(16日)就垃圾站的改裝和社區減廢進行公聽會,立法會議員朱凱廸邀請委員會全部委員到訪在元朗舉辦的「不是垃圾……

https://cdn.hk01.com/media/article/657 ...

引用:
原帖由 beelzebub 於 2017-1-18 09:10 AM 發表
能做到共容真係唔容易
對,希望大家能為市民謀福祉啦 !

引用:
原帖由 beelzebub 於 2017-1-18 09:27 AM 發表

唔講臘下眼仲以為係男人添
睇真 d又幾似。

豬西即係豬西,身分點改變都係儍西一隻!要搞呢類環保社區活動做得正確,但活動地點就選錯地方啦!阿豬西迪搞活動前係咪應該做多少資料搜集或向回收佬問問邊區制造最多可重用垃圾既地區呢!有常識都知黃埔、太古呢類中產區最識浪費資源。

引用:
原帖由 二叔公 於 2017-1-18 09:35 AM 發表
豬西即係豬西,身分點改變都係儍西一隻!要搞呢類環保社區活動做得正確,但活動地點就選錯地方啦!阿豬西迪搞活動前係咪應該做多少資料搜集或向回收佬問問邊區制造最多可重用垃圾既地區呢!有常識都知黃埔、太 ...
最多垃圾應該係天水圍住宅區,區內最需要呢d物品交換或回收活動。

朱議員搞呢d活動做乜
你的任務係去說服鄉紳賤賣棕地俾政府

不是「垃圾」站?
那站著的是什麼?

引用:
原帖由 笑一笑 於 2017-1-18 09:56 AM 發表

最多垃圾應該係天水圍住宅區,區內最需要呢d物品交換或回收活動。
如果天水圍多呢D有價值可重用垃圾咁阿豬西迪就應該去天水圍搞啦,段估唔會去元朗吧!但物業管理公司資料話比我知,黃埔及太古城近五年每天都有被棄置兩三張族新的沙發、床辱、衣櫃⋯⋯等大型家居用品,電子產品更不計其數,數據唔會說謊,大家睇睇邊區街站收賣佬最多就知道去邊區啦!但一定唔會係元朗law!

引用:
原帖由 二叔公 於 2017-1-18 10:09 AM 發表

如果天水圍多呢D有價值可重用垃圾咁阿豬西迪就應該去天水圍搞啦,段估唔會去元朗吧!但物業管理公司資料話比我知,黃埔及太古城近五年每天都有被棄置兩三張族新的沙發、床辱、衣櫃⋯⋯等大型家居用品,電 ...
我樓下垃圾站每天大量傢俬被人棄置,朱係新西議員,你應同劉小麗毛孟靜講。

如欲証明不是垃圾, 請攜手為香港增值

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]