• 瀏覽: 1,874
  • 回覆: 30
政治上的領土主權屬中國……中國如何屬於你?………

引用:
原帖由 hk_fletcher 於 2017-1-18 05:02 PM 發表

同理,香港土地都係由政府管理,政府首長係中央任命,咁關你呢D蟻民咩事??
呢啲帖真係原因不明,
係條友係到自HIGH定咩呢?

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-17 01:24 PM 發表

喂!中南海屬於你呀!快 d 搬入去!
根據G嬸嬸嘅邏輯,中南海都唔屬於嗰位師兄同G嬸閣下,咁G嬸嬸又有乜資格或特權要人搬去中南海呢?

引用:
原帖由 mars1 於 2017-1-19 08:35 AM 發表
政治上的領土主權屬中國……中國如何屬於你?………
咪即係都唔屬於蟻民囉!係屬於黨中央呀嘛!即係以前嘅帝王家。

唔通你係?

引用:
原帖由 奇葩奇葩 於 2017-1-19 08:01 AM 發表

樓主,香港是中國人的香港,中國也是香港人的中國。
請不要封鎖自己在香港,放下歧見,開闊思想,擁抱中國吧,你的世界將會更大,超乎你的想象。
咁青島上海濟南北京都係香港人有份,我又想管下青島d事,青島本來幾好,但太多德國建築物,應該拆哂佢,以後唔准起德國式建築物,成個小德國咁,戀棧殖民地日子。

樓主你都大陸落嚟㗎呵?!

引用:
原帖由 diverstranger 於 2017-1-19 09:12 AM 發表
樓主你都大陸落嚟㗎呵?!
你係非洲來㗎呵?

引用:
原帖由 papaj 於 2017-1-19 08:56 AM 發表

根據G嬸嬸嘅邏輯,中南海都唔屬於嗰位師兄同G嬸閣下,咁G嬸嬸又有乜資格或特權要人搬去中南海呢?
我咪話無資格囉!宜家係某條友堅持有資格!

阿G妹係蝗二代,同阿dmcgory一樣,因為佢哋唔可以入「理十乘」 ,「河紅申」屋企,做咯咯做到退休都埋唔到「大流」身邊,唔夠「今俾」搶,所以咪變成怨婦囉。

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-17 01:18 PM 發表

你都發緊夢!中共國係屬於中共政府,點屬於你?

你只係中共國奴民!
你晒氣啦~

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-17 01:06 PM 發表
香港人成日話土地係屬於全體香港人,d大陸人就以為香港97回歸,香港土地,就大陸人都有份,真係好白痴!

首先,大陸土地,唔係屬於大陸全體人民,有好多鄉村地,係永久屬於個條村d人,所謂土地屬於全體人民,並不 ...
香港有個孫悟空,法力無邊,有72變,曉得騰云駕霧,又打得。不過北方如來佛祖話:‘’馬騮,你點玩都得,點撒野我都由得你,不過你唔可以飛出我手掌‘’,孫悟空唔信,試嚟試去,最后知道如來佛祖真係冇車大炮!

引用:
原帖由 lcheung123 於 2017-1-19 04:25 PM 發表

香港有個孫悟空,法力無邊,有72變,曉得騰云駕霧,又打得。不過北方如來佛祖話:‘’馬騮,你點玩都得,點撒 ...
乜大陸人咁迷信,信埋 d 齊天大聖,如來佛祖咁老土,笑大人個口。

引用:
原帖由 lcheung123 於 2017-1-19 04:25 PM 發表

香港有個孫悟空,法力無邊,有72變,曉得騰云駕霧,又打得。不過北方如來佛祖話:‘’馬騮,你點玩都得,點撒 ...
人能自覺立法……何以釋法?………

G嬸,為何停藥放棄治療?
自嗨式咁作D話題出嚟,又自慰式咁自己反駁,唔該你啦,雖然你嘅出現令到香討充滿滑稽,但小丑做多咗只會惹人生厭。

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-19 10:00 PM 發表

乜大陸人咁迷信,信埋 d 齊天大聖,如來佛祖咁老土,笑大人個口。
G嬸小妹,中國四大名著之一嘅西遊記,我只係撮要一段,你做乜咁激動?

鍵盤翻頁
左右