• 瀏覽: 1,873
  • 回覆: 30
香港人成日話土地係屬於全體香港人,d大陸人就以為香港97回歸,香港土地,就大陸人都有份,真係好白痴!

首先,大陸土地,唔係屬於大陸全體人民,有好多鄉村地,係永久屬於個條村d人,所謂土地屬於全體人民,並不適合中共國人。

中共國人,要對土地有 say,只可以對屬於自己個懸/省/市 d地有 say,其他個 d 你無份。

第二,香港人納稅、賣地收益、加埋所有庫房收入,只 for 香港市民使用,並未同大陸人 d 稅撈埋一堆一齊用,咁已經好清楚,大陸人理返你地自己土地,香港人點用土地,關你鬼事,你地只係厚多土!

第三,共產黨係精英管治制,唔係黨中央 d 核心,就係一般平庸之輩,無德更無能,有咩資格出聲?要出,都係黨中央出聲,你地 d 蟻民發言已經係唔啱!

香港的主權國是中國。
香港是中國的一個特區城市。

所以,可以這樣說:
廣州,是屬於中國人的;
北京,是屬於中國人的;
深圳,是屬於中國人的;
武漢,是屬於中國人的;
上海,是屬於中國人的;
.....
同理:
香港,是屬於中國人的!

引用:
原帖由 奇葩奇葩 於 2017-1-17 01:12 PM 發表
香港的主權國是中國。

所以,可以這樣說:
廣州,是屬於中國人的;
北京,是屬於中國人的;
深圳,是屬於中國人的;
武漢,是屬於中國人的;
上海,是屬於中國人的;
.....
同 ...
你都發緊夢!中共國係屬於中共政府,點屬於你?

你只係中共國奴民!

引用:
原帖由 奇葩奇葩 於 2017-1-17 01:12 PM 發表
香港的主權國是中國。

所以,可以這樣說:
廣州,是屬於中國人的;
北京,是屬於中國人的;
深圳,是屬於中國人的;
武漢,是屬於中國人的;
上海,是屬於中國人的;
.....
同 ...
一個主人養狗,狗有狗竇,養貓,貓有貓樹屋,養個仔,仔有仔仔房。隻狗無啦啦同仔仔講,你間房我有份話事,我要銜件骨頭上床!

真係笑死人!

引用:
香港的主權國是中國。

所以,可以這樣說:
廣州,是屬於中國人的;
北京,是屬於中國人的;
深圳,是屬於中國人的;
武漢,是屬於中國人的;
上海,是屬於中國人的;
.....
同 ...
喂!中南海屬於你呀!快 d 搬入去!

大陸仔快 d 叫中南海開門俾你入去散步!

中國人可以自由加入共產黨, 所以中國共黨 = 中國人 ,所以中國香港系屬於中國人

喂,香港屬於香港人,咁你可唔可以搬入 上亞厘畢道 住? 死垃圾,你個人妖連公服員宿舍都住唔到啦

反中就係白痴死智障, 返西啦假香港人死人妖
引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-17 01:24 PM 發表

喂!中南海屬於你呀!快 d 搬入去!

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2017-1-18 12:55 PM 發表
中國人可以自由加入共產黨, 所以中國共黨 = 中國人 ,所以中國香港系屬於中國人

喂,香港屬於香港人,咁你可唔可以搬入 上亞厘畢道 住? 死垃圾,你個人妖連公服員宿舍都住唔到啦

反中就係白痴死智障, 返西啦假香港 ...
你申請就俾你入?白痴仔都入得呀?
羅湖的士站咁多乞衣流浪漢,專揀港人鬼佬乞錢,點解唔入共產黨呀?

香港係資本主義,人地土地買左使用權,咪唔入得囉!

唔通大陸好似香港咁,冇左共產?

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-17 01:06 PM 發表
第三,共產黨係精英管治制,唔係黨中央 d 核心,就係一般平庸之輩,無德更無能,有咩資格出聲?要出,都係黨中央出聲,你地 d 蟻民發言已經係唔啱!
同理,香港土地都係由政府管理,政府首長係中央任命,咁關你呢D蟻民咩事??

樓主得閒學下大陸法律先再發表偉論啦

咪係
偷渡蝗2代 G婆 咪以為香港有你份啦

死返上 大陸間姑婆屋 溫小鮮肉啦

引用:
原帖由 hk_fletcher 於 2017-1-18 03:02 PM 發表

同理,香港土地都係由政府管理,政府首長係中央任命,咁關你呢D蟻民咩事??
管理就係管理員,我屋苑個管理員只得個更亭坐!做得唔好隨時炒得!

土歸土……如何屬於你?………

引用:
原帖由 mars1 於 2017-1-19 07:13 AM 發表
土歸土……如何屬於你?………
樓主,香港是中國人的香港,中國也是香港人的中國。
請不要封鎖自己在香港,放下歧見,開闊思想,擁抱中國吧,你的世界將會更大,超乎你的想象。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]