• 瀏覽: 3,304
  • 回覆: 62
引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-17 08:17 PM 發表

大陸人唔係中共國人,同你真係無關係!

仲有,泛民關我乜事?我只交過小童群益會圖書館會員費,乜佢地係泛民㗎?
中共國?

邊度黎架?

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-17 08:07 PM 發表

D阿伯申請隻大陸雞來港,咪又係搵公屋做炮房呀?
你家人就係咁黎香港架啦?

引用:
原帖由 haappy78901 於 2017-1-17 09:27 PM 發表

你家人就係咁黎香港架啦?
唔夠人講,就攻擊人阿媽,大陸人就係咁無品!

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-17 09:38 PM 發表

唔夠人講,就攻擊人阿媽,大陸人就係咁無品!
我幾時攻擊你?

我只係反問番你一句o者,

咁講,你覺得自己係咪無品?

引用:
原帖由 haappy78901 於 2017-1-17 10:02 PM 發表

我幾時攻擊你?

我只係反問番你一句o者,

咁講,你覺得自己係咪無品?
咁即係你阿媽係咁來香港?

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-17 10:11 AM 發表

咁藍C又話新移民唔係貪福,來港好有貢獻!
你嘅意思係你維護公民黨?你唔覺得公民黨係出賣緊香港人?

降低外來人士嘅福利,絕對會減少住屋需求,不過一定過唔到泛民嗰班仆街既關

食新移民同假難民都係佢地首要嘅服務對象,香港人食屎啦

黎到香港唔使任何付出都有公屋綜援,都有住屋津貼生活費,只會吸引更多垃圾黎食沉香港,要救香港,必須立法趕走呢兩大類垃圾

[ 本帖最後由 JayCheee 於 2017-1-19 05:23 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-17 10:11 AM 發表

咁藍C又話新移民唔係貪福,來港好有貢獻!
他們不是指梁天琦吧?………

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-17 08:13 PM 發表

咁輪大單位條隊咪立即縮短囉,點會無人要?

就算無人要,仲簡單,一個大單位,改為三個小單位,每單位有自己 open kitchen,再改為一廁,一浴,一洗手盤,夠哂用。
大單位條隊短左唔代表單人有資格要
而且你話改就改?當打機?點點滑鼠就可以?
先不說面績分配和容積率~原單位結構下水煤氣管等點算~
所以都係最初個句~好彩你唔係真係當官既~冇真正的話事權

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-17 12:46 PM 發表

阿差老豆來香港揸鎗守銀行,做左香港公民時,你老豆仲係鄉下耕田,香港關你鬼事呀?

但我未見過黑人上公屋囉!
咁你真係無知,我識個阿差住公屋,開餐廳 煮咖哩,有多個阿差係 新輝建築公司,做 雜工住公屋,不過唔係揸槍D 印度人,係 巴基攔坦。

引用:
原帖由 mars1 於 2017-1-19 06:54 AM 發表

他們不是指梁天琦吧?………
就係中共計錯數,以為放 d 女人嫁來香港,民心就會歸向,但竟然無想過,女生外向,何況個 d 女人,根本唔鍾意共產黨,甚至仇視共產黨,先想辦法嫁來香港。

其實大陸應該學北韓,大陸女人唔可以自己揀人嫁去香港,而係由共產黨分配崗位,咁咪唔會教出d 港獨仔女囉!

引用:
原帖由 吳尊函 於 2017-1-20 07:06 PM 發表

咁你真係無知,我識個阿差住公屋,開餐廳 煮咖哩,有多個阿差係 新輝建築公司,做 雜工住公屋,不過唔係揸槍D 印度人,係 巴基攔坦。
阿差係印度人,點會係黑人呀?

黑人係非洲(唔計俾人賣或自己移民個d),印度人係亞洲,係亞洲人泥㗎!關黑人咩事呀?

引用:
原帖由 guydan 於 2017-1-20 05:31 PM 發表

大單位條隊短左唔代表單人有資格要
而且你話改就改?當打機?點點滑鼠就可以?
先不說面績分配和容積率~原單位結構下水煤氣管等點算~
所以都係最初個句~好彩你唔係真係當官既~冇真正的話事權
你唔識,就唔代表人地唔識!?

咁紅灣半島原先係乜呀?

Open kitchen, 用咩煤氣呀?你真係唔識囉!

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-21 02:36 AM 發表

阿差係印度人,點會係黑人呀?

黑人係非洲(唔計俾人賣或自己移民個d),印度人係亞洲,係亞洲人泥㗎!關黑人咩事呀?
巴基斯坦阿蟬,印度隔離,都係屬於亞洲,唔識就查地圖,關非洲乜事,不過我都見過白人住公屋。

要解決公屋問題,好易,有決心做建造業就得。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]