• 瀏覽: 2,320
  • 回覆: 34
引用:
原帖由 vanga 於 2017-1-16 03:16 PM 發表

阿嬸幾時去印度
你又唔係黨中央,無資格發言。

引用:
原帖由 hoiwingn 於 2017-1-16 06:58 PM 發表
藍C鍾意均貧?

妄想症又發作
你們個英德納鬆拉,就註定要實現,這是最後的鬧爭!

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-16 11:44 AM 發表
北韓剩係得平壤見得人,其他地方窮到燶。

藍C鍾意均貧,自己係鄉下唔努力建設,但鍾意去有錢地區搶劫,再擁護班領導人,獻錢俾佢地做大肥仔,等出來見人時,等人以為佢地人人有錢到全國都係肥仔。

同大陸 ...
而家香港比中共暴政統治,樓主仲唔走?苛政猛於虎呀

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-16 10:03 PM 發表

你們個英德納鬆拉,就註定要實現,這是最後的鬧爭!
有病

引用:
原帖由 hoiwingn 於 2017-1-16 10:30 PM 發表

有病
國際歌(中文版) - 軍旅歌曲
起來 饑寒交迫的奴隸
起來 全世界受苦的人
滿腔的熱血已經沸騰 要為真理而鬥爭
舊世界打個落花流水 奴隸們起來 起來
不要說我們一無所有 我們要做天下主人
這是最后的鬥爭 團結起來到明天
英特納雄納爾就一定要實現
從來就沒有什么救世主 也不靠神仙皇帝
要創造人類的幸福 全靠我們自己
我們要奪回勞動果實 讓思想衝破牢籠
快把那爐火燒得通紅 趁熱打鐵才能成功

你個英德納鬆餅 實現到未?

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-16 11:44 AM 發表
北韓剩係得平壤見得人,其他地方窮到燶。

藍C鍾意均貧,自己係鄉下唔努力建設,但鍾意去有錢地區搶劫,再擁護班領導人,獻錢俾佢地做大肥仔,等出來見人時,等人以為佢地人人有錢到全國都係肥仔。

同大陸 ...
人地北韓點解窮,因為唔鐘意美國,比美國霸權制裁,獨裁攪成咁。

引用:
原帖由 topwai~威威 於 2017-1-17 04:07 AM 發表

人地北韓點解窮,因為唔鐘意美國,比美國霸權制裁,獨裁攪成咁。
古巴當年被美國講成"邪惡軸心",講到古巴人點慘點慘,結果古巴原來係全球識字率最高,最多醫護人員出產國...

利比亞當年被美國講成"邪惡軸心",講到卡達菲點獨裁,結果利比亞人睇醫生,讀大學唔駛錢,市區打理得井井有條...

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-16 09:59 PM 發表

你又唔係黨中央,無資格發言。
討論區, 討論矣

阿嬸幾時去印度 ?

中共都經過呢啲日子,或者過多十年佢又大國堀起呢。

引用:
原帖由 topwai~威威 於 2017-1-17 04:07 AM 發表

朝鮮一向自給自足,古代無美國,佢地仲有盈餘朝貢宋元明清。

尼啲正係黃絲理念下嘅惡果,假民主真獨裁係黃絲心底嘅理想。

做垃圾WC,北韓窮,系因為比偽善既美國為首既西方社會禁運,唔系因為
共產黨,系韓戰前北韓不能系政治同民生上都優越過南韓

引用:

唔係,北朝鮮窮因為抗拒回歸祖國,如果好似香港咁回歸祖國,有自由行,想窮都難。

北朝鮮自古已來即為中國神聖領土不可分割的一部份。

井底之蛙,因礦產豐富,在二戰後北韓曾是亞洲數一數二嘅富裕國家,只係因為國際制裁加上投入軍事資源比例太重才輪落到現時田地

引用:
原帖由 囂張熊 於 2017-1-17 12:34 PM 發表
井底之蛙,因礦產豐富,在二戰後北韓曾是亞洲數一數二嘅富裕國家,只係因為國際制裁加上投入軍事資源比例太重才輪落到現時田地
如果回歸祖國,就唔會有國際制裁,亦唔須要有軍費,即刻變左富裕地區。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]