• 瀏覽: 3,869
  • 回覆: 79
共產1960年一年有無餓死人,我唔同你拗,但民主非洲印度就今日都仲餓死人。黃絲居然撐一個餓死人幾十年嘅制度。我係黃絲就一定慚愧到自殺。

http://blogs.wsj.com/indiarealtime/2012/04/09/starving-in-india-the-forgotten-problem/

樓主,同黃絲呢d唔講道理的仆街講道理,
係冇用架,
佢地唔夠你講,一係用暴力,
一係唱生日歌,
我d黃絲同事就係咁

一係用粗口侮辱佢地自己祖宗

真係好笑,講民主國家永遠就係印度,伊拉克,永遠唔提全球GDP per capita 最高國家,絕大多數係民主國家。

唔好同我講盧森堡/瑞士係靠侵略起家呀。

http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.CD?year_high_desc=true

Rank        Country        US$
1         Luxembourg        101,450
2          Switzerland        80,945
—         Macau        78,586
4         Norway        74,400
5         Qatar        73,653
6         Ireland        61,133
7         Australia        56,311
8         United States        56,116
9         Singapore        52,889
10         Denmark        51,989
11         Sweden        50,580
12         Iceland        50,173
13         Netherlands        44,300
14         United Kingdom        43,876
15         Austria        43,775
16         Canada        43,249
—         Hong Kong        42,328
17         Finland        42,311
18         Germany        41,313
19         United Arab Emirates        40,438
20         Belgium        40,324
21         New Zealand        37,808
22         France        36,206
23         Israel        35,728
24         Japan        32,477
25         Brunei        30,555

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-15 03:51 PM 發表
真係好笑,講民主國家永遠就係印度,伊拉克,永遠唔提全球GDP per capita 最高國家,絕大多數係民主國家。

唔好同我講盧森堡╱瑞士係靠侵略起家呀。

http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.P ...
民主國家全球有40億人

但受惠發達的只有不足十億人

民主受惠人多還是受害多?

因為嗰到無人攪顏色革命

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-1-15 04:04 PM 發表

民主國家全球有40億人

民主就係俾人民當家作主,咁某啲國家人民人蠢無藥醫,無辦法喎。

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-1-15 04:04 PM 發表

民主國家全球有40億人

非洲有國家是行獨裁軍政府以滅族式屠殺添。

引用:
原帖由 反共大孽 於 2017-1-15 03:06 PM 發表
共產1960年一年有無餓死人,我唔同你拗,但民主非洲印度就今日都仲餓死人。黃絲居然撐一個餓死人幾十年嘅制度。我係黃絲就一定慚愧到自殺。

http://blogs.wsj.com/indiarealtim ...
廢柴出名冇叉用,邊度敢自殺!

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-15 04:08 PM 發表

民主就係俾人民當家作主,咁某啲國家人民人蠢無藥醫,無辦法喎。
民主國家人民幾時當家作主過,係咪唔駛買就有地有屋?

引用:
原帖由 廢青5毛 於 2017-1-15 06:04 PM 發表

民主國家人民幾時當家作主過,係咪唔駛買就有地有屋?
當家作主有份對國家政策/路向有input。

唔駛買就有地有屋係共慘主義,連掛羊頭賣狗肉嘅中國共產黨都放棄咗。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-15 03:51 PM 發表

唔好同我講盧森堡╱瑞士係靠侵略起家呀。

http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.P ...
盧森堡同瑞士炒埋得香港+澳門咁多人你又唔講

幾十億人就1千萬人唔夠既成功例證......賭馬致達都多個呢個比例啦

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-1-15 08:24 PM 發表
盧森堡同瑞士炒埋得香港+澳門咁多人你又唔講

幾十億人就1千萬人唔夠既成功例證......賭馬致達都多個呢個比例啦
得第一第二算成功?排名香港以上嘅得卡塔爾一個唔係民主國家!

Rank        Country        US$
1         Luxembourg        101,450
2          Switzerland        80,945
—         Macau        78,586
4         Norway        74,400
5         Qatar        73,653
6         Ireland        61,133
7         Australia        56,311
8         United States        56,116
9         Singapore        52,889
10         Denmark        51,989
11         Sweden        50,580
12         Iceland        50,173
13         Netherlands        44,300
14         United Kingdom        43,876
15         Austria        43,775
16         Canada        43,249
—         Hong Kong        42,328

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-15 11:03 PM 發表

得第一第二算成功?排名香港以上嘅得卡塔爾一個唔係民主國家!

Rank        Country        US$
1         Luxembourg        101,450
2          Switzerland        80,945
—         Macau        78,58 ...
澳門好成功囉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]