• 瀏覽: 3,257
  • 回覆: 56
一聽見佢要選特首。cy的新聞。攻擊全部無哂。

犯民全部走出來鬧。黃絲網特連續洗版幾個星期。全部都係攻擊。

ABC即刻變成Carrie,Cy再唔係焦點。

好明顯。林鄭做咗卅年官。非常熟識政府運作。而辦好一件事會非常高效。而且能巧妙繞過犯民呢班拖香港後腿的人。
佢能力比CY高。而且嚴謹。自信亦強。

犯民可以存在最大作用係拖政府後腿。奴果連呢個搗亂籌碼都無埋。
呢班人同紙板人根本無分別。

林鄭近日的兩件事。故宮同河套新科技園。相當成功。
犯民只能攻擊佢個人。與及不理性地為反而反。

犯民係香港來講係根本無價值可言。只是一班為私利攪破壞的分子。
林鄭若果連佢地攪破壞機會都封殺。佢班人比死更難受。

[ 本帖最後由 lewark 於 2017-1-15 12:27 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

黃屍政棍最拿手就是將政府的每一項政策,
講到必然是最壞的可能結果,
然後無限放大,無限上綱,無限伸廷,無限吹噓.
說成是一定出現這個結果.

阿女想生個仔.
阿媽話生仔會死架,
你睇每年都好多人生仔死左啦.
無幾耐之前先一單之嗎.
阿媽唔想你死,
幫係搵個百分百保證你唔死既醫生,
你先好生呀.

睇返佢以前的政績:

減綜援。輕輕帶過。又攪掂。
少少小道消息:貪曾當時係政務司。接到市民投訴綜援無跟通縮減。金額過高。佢理都唔理。
之後投訴到老董。老董指派當時嘅社福局長林鄭去攪。一兩個月攪掂。

皇后碼頭。按計劃開工。。保留鐘樓。

馬頭圍冧樓。攪違規村屋。鄉士怕咗佢。最後都係停咗唔攪。

政改。被推倒。

林鄭處理的全是高難度政策。
能力畀中央睇中。
香港有救。

引用:
原帖由 lewark 於 2017-1-15 12:41 PM 發表
睇返佢以前的政績:

減綜援。輕輕帶過。又攪掂。
少少小道消息:貪曾當時係政務司。接到市民投訴綜援無跟通縮減。金額過高。佢理都唔理。
之後投訴到老董。老董指派當時嘅社福局長林鄭去攪。一兩個月攪掂。

皇 ...
漢奸就是害怕她的能力, 大借毒媒谷恒洗腦工程

希望如 樓主所言。

林太太能否將非建制派「武功全廢」,暫時仍未可知。

討厭佢係因為佢要「高舉689路線」,如果佢唔咁做,其實冇乜問題。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-15 04:22 PM 發表
討厭佢係因為佢要「高舉689路線」,如果佢唔咁做,其實冇乜問題。
689路線就係發展路線。解決貪曾hea做遺留下來的問題。
係救港政策。有咩問題?

引用:
原帖由 lewark 於 2017-1-15 04:26 PM 發表

689路線就係發展路線。解決貪曾hea做遺留下來的問題。
係救港政策。有咩問題?
已經講過好很多次,689路線,我解作樣樣鬥臭嘅批鬥路線。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-15 04:45 PM 發表

呢種係犯民黃絲路線。

唔使講。人人都知。

引用:
原帖由 lewark 於 2017-1-15 04:46 PM 發表

呢種係犯民黃絲路線。

唔使講。人人都知。
邊個係施政報告大肆宣傳港大學生會刊物?

煲呔任期港獨聲音差唔多完全無,邊條廢柴搞到變咗主流新聞?

港人「中國人身份認同」係邊個任期每況愈下?

https://www.hkupop.hku.hk/chines ... eid_poll_chart.html

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-15 04:45 PM 發表

已經講過好多次,這是你錯誤(不知道有心定無意)的解讀!

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-15 04:58 PM 發表

邊個係施政報告大肆宣傳港大學生會刊物?

煲呔任期港獨聲音差唔多完全無,邊條廢柴搞到變咗主流新聞?

港人「中國人身份認同」係邊個任期每況愈下?

https://www.hkupop.hku.hk/chinese/popexpress ...
CY是在施政報告提過港大刊物,但大肆宣傳的是傳媒及政客。

引用:
原帖由 tsang000111 於 2017-1-15 05:08 PM 發表

已經講過好多次,這是你錯誤(不知道有心定無意)的解讀!
又係呢啲一言堂作風。

689路線就係唔容納唔同人有唔同睇法,只會批鬥人地。

所謂「Vote them out!」嘅完全失敗,證明咗689呢套完全行唔通。

引用:
原帖由 tsang000111 於 2017-1-15 05:11 PM 發表

CY是在施政報告提過港大刊物,但大肆宣傳的是傳媒及政客。
佢施政報告宣傳「學苑」之前,全港非港大人士絕大部分聽都未聽過有本咁嘅嘢。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-15 05:13 PM 發表

又係呢啲一言堂作風。

689路線就係唔容納唔同人有唔同睇法,只會批鬥人地。

所謂「Vote them out!」嘅完全失敗,證明咗689呢套完全行唔通。
咁大家都唔好一言堂!既然是林鄭講,是否應該等佢親自解譯先公平?如果她的解釋的所謂689路線是指敵我鬥爭路線,我倍你一起反對佢做特首好不好?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]