• 瀏覽: 5,257
  • 回覆: 79
  • 追帖: 1
呢D圖我都識亂劃

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-1-16 10:07 AM 發表

西奴心中只有兩個國家

民主外國
獨裁中國

始終都係民主外國大勝
都喺個句,強國有錢移民的人都是選英美澳加等民主國家,在強國做一等人民也不做,令去做西奴二等人民。

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-1-15 11:08 PM 發表

中共也改正了文革方向

直頭讓文革受害者執政

你條忍樣又唔讚下?

黎而美國至今沒紅人領導
老毛的頭像還在人民幣上,老毛幅大相還在天安門城樓上喎。

文革受害者執政?唔好搞錯,唔喺民革派主動俾文革受害者執政,是受害者推翻民革派喎。

原著民領導老美就未有,黑人奧巴馬就剛完了八年任期。

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-1-16 07:24 PM 發表

政協內, 就是有一大班人是外國的海歸精英

就是在中國最垃圾年代中華民國及晚清離開中國, 其後代在外國出生, 及後到中華人民共和國強勁, 成功再次吸引回流

還有就是一批被泛民及港英行騙成功, 回歸前 ...
“海歸派”,是相對在國內學習、工作的本土人才而言的,指有國外學習和工作經驗的留學歸國人員。近幾年,“海歸派”這一詞日益成為我國政治經濟生活中的熱點詞匯。 來自人民日報。

關中華民國咩事?

連海歸派都不知是什麼??

看來又是國民黨鉀勝, 共產黨大敗了

台灣在1990年代人口是2600萬,但是現在的台灣人口只有2300萬,按人口死亡比例來講比中國內地1960年代的死亡比例還高!

現在的台灣人口大滅絕是正在進行中的現實!

黃絲看到正在進行中的台灣人口大滅絕,會不會為撐“台灣民主”感到慚愧!

俄國的民主化過程都不正常死亡五千萬,無恥wc仲支持民主?

文革同現在WC 搞既一樣都系"民主運動",大多數人迫害小數人

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-1-16 09:36 PM 發表

要取得香港身份證,必須要放棄大陸戶籍!

很多大陸人為了香港身份證放棄大陸戶籍,而為了取得大陸戶籍而放棄香港身份證的情況暫時還沒有聽說過!

你願意為了支持自己的說法而放棄香港身分證嗎? :smile_30 ...
其實一直咁講冇意思
大陸落黎定居要取消大陸戶籍係政策必須
但香港返大陸定居冇必要取消香港身份證
最終還是看需求~如果在大陸工作或居住有必要用到大陸戶口~
自然也會有人會唔要香港身份

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-1-15 10:38 AM 發表
國家統計局都做假?

識唔識字架?

有條link 你自己去睇資料來源啦!
咁你對此有乜對策 ?

引用:
原帖由 廿一比一 於 2017-1-16 11:25 PM 發表

都喺個句,強國有錢移民的人都是選英美澳加等民主國家,在強國做一等人民也不做,令去做西奴二等人民。
你肯繼續做中國籍公民就得喇

你主人又打死幾多個無辜黑人,你有無統計過

引用:
原帖由 廿一比一 於 2017-1-16 11:25 PM 發表

有錢的,去到邊都會是一等人民.

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-1-16 10:56 PM 發表

我淨係想同你地講香港6成人都係投泛民票,

仲要係每日150 加咁多利益20年先得果四成,
你唔計20年來D老人家死極都仲有四成.

人唔可以一直活在過去,喺你哋呢班無意進取嘅廢青一味淨係識得攻擊嘅時候,中共已喺度變革緊,大陸越來越多人願意實際行動去做、去建設呢個國家、令佢更強。即使仲未滿意,但都冇喺度一味反:因為大家識得換第個上台未必做得更好。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]