• 瀏覽: 5,274
  • 回覆: 79
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-1-16 09:37 AM 發表

就是無其他野講, 唯有扮見唔到中國發展

借幾十年前, 早已解決的問題去心靈慰藉
早幾日終於睇到新聞話 中國出到自制走珠筆鋼珠
呢樣野 d 西奴 成日拿來話大陸技術落後

我等緊新年拿佢出來 串到 d 西奴親戚一楝都冇

引用:
原帖由 煙夫佬 於 2017-1-16 10:03 AM 發表

早幾日終於睇到新聞話 中國出到自制走珠筆鋼珠
呢樣野 d 西奴 成日拿來話大陸技術落後

我等緊新年拿佢出來 串到 d 西奴親戚一楝都冇
西奴心中只有兩個國家

民主外國
獨裁中國

始終都係民主外國大勝

引用:
原帖由 人在京華 於 2017-1-15 04:23 PM 發表
中央政府 是把 大躍進期間 58-60 年 定性為 3年 天然災難期.
   而他們亦同時承認因大躍進既過高指標 及 幹部間既浮誇風加大了天然災難對人民所產生既傷害.
   當然以上既評價是否客觀, 我唔敢講, 但以當時國內既封 ...
認同!

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-1-16 08:55 AM 發表

講來講去都是文革, 大躍進, 六四

事實現在是2017
無錯,要數,就要數埋民國初期軍閥割據,滿清腐敗,元朝欺壓漢人,秦始皇焚書坑儒,德國納粹屠殺猶太人,美國人滅絕印第安人,歐美白人拉數千萬嘅非洲人做奴隸.....
記住記住記住過去.
樓主你是沒有將來的

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-1-15 03:10 PM 發表

美國就是殺掉九成美洲蝗蟲, 再建立白人政權

你們在歌頌他

從來歷史是贏家創
簡單一組數字~有研究指1500年時美洲地區約有1千萬原住民(就是俗稱的印地安人)到1900年~經歷英荷殖民及美國開拓民洗禮後~只剩不到20萬~更被美國政府以圈養方式"保護"~可見歷史就是勝者為王
而且日後美國在軍政經方面的強大~已幾乎讓人忘卻這不光彩的歷史

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-1-16 07:19 PM 發表

你爲什麽不敢告訴大家你寧願選擇在屠夫政權之下生活?

你說的外國香港人爲什麽要先拿個外國護照才囘來爭做政協?

他們爲什麽都要先變成外國人?

共慘黨又&# ...
政協內, 就是有一大班人是外國的海歸精英

就是在中國最垃圾年代中華民國及晚清離開中國, 其後代在外國出生, 及後到中華人民共和國強勁, 成功再次吸引回流

還有就是一批被泛民及港英行騙成功, 回歸前移民外國, 回歸中共國後再次回流的

多讀點歷史吧..

還以為中國歷史最垃圾政權中華民國是中國歷史神話..

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-1-16 07:33 PM 發表

蚛共蟈這麽強大,要求這些政協先放棄外國護照,他們還願意來當政協嗎?

香港人見到很多大陸人爲了拿香港身分証而放棄 ...
我晨早國內有長期居住地方

中港兩邊走

尚有, 你口中的奴隸, 其實包括閣下

因為大家一樣, 活在中國香港地方, 乖乖接受黨的統治

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-1-16 07:33 PM 發表

蚛共蟈這麽強大,要求這些政協先放棄外國護照,他們還願意來當政協嗎?

香港人見到很多大陸人爲了拿香港身分証而放棄 ...
香港人同時係中國人
閣下卻一直搞二元論
吹左N年咩“奴隸論”
千篇一律
連一個信徒都招攬唔到
覺唔覺好失敗呢?

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-1-16 09:41 PM 發表

要成為筆者的信徒恐怕你還沒有資格!

首先你的進化程度要超越 口腔期,知道生命除了吃以外還有別的東西。
最難的還是要說真話,奴隸們終身活在統治者的謊言當中, 即使以為自己在說真話,其實在港人眼中,還 ...
不斷重覆“奴隸論”都係冇人理
你口中既“港人”其實只有你一人

衣度十個八個都係咁樣,

自已活做大陸,

但黎香港教香港點生活至好,

都唔知係香港討論區定

香港移民大陸人士討論區,

我真係好多謝你地呀~

果D咩7777呀,lunlun呀,

個個都係咁真係多謝哂咁多位,

我淨係想同你地講香港6成人都係投泛民票,

仲要係每日150 加咁多利益20年先得果四成,