• 瀏覽: 5,256
  • 回覆: 79
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-1-15 03:10 PM 發表

美國就是殺掉九成美洲蝗蟲, 再建立白人政權

你們在歌頌他

從來歷史是贏家創
無人歌頌白人殺原居民的歷史喎,老美亦肯面對,接受此黑歷史,不會逃避。

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-1-15 01:19 AM 發表
我係真係唔明白點解有人會為衣個政權說話?

60年的衣支捧,唔係只係數字上的死人,

係真的生命,仲要活生生餓死的千萬個人的生命,

餓死不是被人殺死一下搞掂,

係怎樣的痛苦,

易子而食,食草食樹皮食 ...
對。所以我不支持唐朝政權。竟然有這樣的慘事,連人民生命都保障不到:

黃巢軍食俘虜

《舊唐書》(卷150下)記載,僖宗中和三年,黃巢與秦宗權聯軍攻打陳州。黃巢的軍隊圍困陳州長達三百多天。這期間,關東土地無人耕種,人們餓得都站不起來。黃巢的軍隊就把捉來的俘虜當作糧食,一天之中被殺害的人以千百計。史書中提到:“賊有舂磨砦,為巨碓數百,生納人于臼碎之,合骨而食”。“舂磨砦”是黃巢軍隊的軍糧供給站。

[ 本帖最後由 lewark 於 2017-1-15 09:18 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 劍無痕 於 2017-1-15 08:55 PM 發表

你資料都錯,賣國賊林彬唔係炸死,係比愛國鋤奸隊淋氣油係車,好似燒老鼠咁燒,係醫院典咗幾日至死,大快愛國同胞之心

6398457 6398458
-資料錯誤,應該是早上遇襲,下午不治。

引用:
原帖由 廢青5毛 於 2017-1-15 09:30 PM 發表

-資料錯誤,應該是早上遇襲,下午不治。
資料錯誤,係 愛國同志鋤奸

引用:
原帖由 廿一比一 於 2017-1-15 09:13 PM 發表

無人歌頌白人殺原居民的歷史喎,老美亦肯面對,接受此黑歷史,不會逃避。
中共也改正了文革方向

直頭讓文革受害者執政

你條忍樣又唔讚下?

黎而美國至今沒紅人領導

引用:
原帖由 廿一比一 於 2017-1-15 09:03 PM 發表

咁講你都啱,但小日本仔呢?
日本爺爺同日本孫嘅表現你覺得有分別咩?分別係未踏出嗰一步而已。

引用:
原帖由 劍無痕 於 2017-1-15 09:40 PM 發表

資料錯誤,係 愛國同志鋤奸
當年你口中的愛國同志也傷亡慘重,林先生實質都是這場鬥爭參輿者,是要承受鬥爭帶來之後果。

只記負面歷史. 一世只會有負能量.
小弟一生只去過幾次大陸,四十年前去過廣州,當年老毛剛去世,人民生活很差. 要糧票,商店十室九空. ...
近廿年無再去. 現時人民生活,肯定改善不少.
我在旺角,除左見他們拉著旅行喼,根本好難睇得出佢哋係國內人.
世界冇一個完美嘅地方,如果你喺美國做黑人,未必會好快樂.
中國有好多不公平的事,貪污....
但同以前唔同,人民資訊交流改善,不平則鳴到處可見.
我相信一步步改變中.

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-1-16 12:37 AM 發表

既然閣下認為屠夫政權跟英帝殖民政權是同一個道理,

那不妨告訴大家:

97前,你願意選擇在屠夫政權下生活還是在英帝殖民地的香港生活?
97後,你願意選擇在大陸生活還是在每天都有人爭取獨立自主的香港生 ...
那為何

97後大部份外國香港人

爭著回來獨裁中共管的中國及香港?

還在爭做政協

引用:
原帖由 嫖-俠 於 2017-1-16 08:44 AM 發表

我們更加要多謝先輩的犧牲,他們用生命驗證了不能成的道路,我們中國人才有今天的成就。

多謝你這個外國人不停的注中國。這裡沒你的事了,你可以回去你的祖國了。
講來講去都是文革, 大躍進, 六四

事實現在是2017

引用:
原帖由 嫖-俠 於 2017-1-16 09:07 AM 發表

除了講呢d,佢地還有其它嗎?

64時佢地都唔知出左世未。
就是無其他野講, 唯有扮見唔到中國發展

借幾十年前, 早已解決的問題去心靈慰藉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]