• 瀏覽: 5,268
  • 回覆: 79
  • 追帖: 1
我係真係唔明白點解有人會為衣個政權說話?

60年的衣支捧,唔係只係數字上的死人,

係真的生命,仲要活生生餓死的千萬個人的生命,

餓死不是被人殺死一下搞掂,

係怎樣的痛苦,

易子而食,食草食樹皮食觀音土等,

為了飽肚感,狂飲水都要飲到個個肚脹脹,

最後係骨瘦如柴大肚而死,

多漫長多折磨,

發生在是跟你我一樣同皮膚色同髮色同種的人。

這一切是因罪魁禍首是?

到今日仲有沒有記得?

只求目的不擇手段就是如此,

但是否為了今人的[所擁有的],

對以上的都不去想為甚麼?

http://data.stats.gov.cn/easyquery.htm?cn=C01

難得樓主為祖國背負著40多年前的包袱,令現在呢一兩代人能輕身大踏步走上現代化建設祖國的大道,一切悲傷怨懟由樓主這類人承擔。

看了這些40 年前的數據,更令我要向那些這40年來帶領祖國脫離苦困,令國家強勢中興的同胞至敬。

愛國也要慚愧

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-1-15 01:39 AM 發表
奴命賤過狗,死幾千萬算不上什麽
支那共畜們說今天的奴隸十多億,已經抵得上被害的了
因為牠們認為,奴隸都無名無姓,死了那條就換上這一條,反正是奴隸,就都沒分別
但在香港人看來,支那共畜的話足 ...
要你為中國人一直肩負著這些悲傷怨懟,整個人生被仇恨奴念埋葬了,辛苦哂。

成日話乜叉要獨立,咁中國死幾多人關你地叉事咩!

中國的可耕地大約是佔世界7-8%,但人口佔世界約五分一,也就是幾乎一份地養三部人,人均可耕地已長年居世界百名之外,而大量的地又不在平原,産量很難靠機械化提升,又不像印度泰國越南等熱帶國家一年三熟,又沒有很長的海岸線能倚靠漁業,簡單一句,中國其實是人均資源很低的國家,糧食政策稍出問題如果又逢天災水患便出事.

現代港青很少認真看數據作換位思考,內地糧食生產正是有嚴重先天缺憾,才有冒進解決的失誤.

日本由宋明開始就做海賊打劫中國沿岸
到左清朝仲黎左場馬關條約,屈左白銀兩億兩
又九一八事變,七七事變
入侵中國姦殺大量中國人
傷害無辜幾千萬人
點解唔講下要搵日本報仇
點解又要中國內哄,然後又益日笨仔先
你乜野居心

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-1-15 01:19 AM 發表

係怎樣的痛苦,

易子而食,食草食樹皮食 ...
含洋撚洋奴喜歡做假圖抹黑中國,在網上已見怪不怪。

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-1-15 01:19 AM 發表

係怎樣的痛苦,

中共自49年建國起,就一直受到號稱『人類平等、自由』的歐美國家的貿易、科技制裁。中共能夠逐步踏上世界舞台,功不可沒。
抽水還抽水,你能自供自給活於呢個世界嗎?

引用:

係怎樣的痛苦,

樓主一到放假果然好勤力.
不過死再多人又點呢. 都係過去式.
吾通日不落帝國果時搞殖民又死得人少???

國家統計局都做假?

識唔識字架?

有條link 你自己去睇資料來源啦!

就算共產黨真的做過傷天害理,十惡不赦的事.
又如何,
永遠生活在仇恨之中,
又會好過D咩.
人總要向前看的.

共產黨呢一刻下台,
人民生活會更好嗎.
不會的,最多只能令仇視共產黨的人,
心靈得到慰藉而已.

但住後的中國會是什麼景象呢.
內戰不斷,
死傷無數,
被西方大國吞併,
中國人做西奴,到處逃難,
呢D又係仇中仇共的人想見到的嗎.

樓主諗野要正面,無證據係餓死,可以係之前糧食太充足,的人營養太好,所以爆發之血管疾病,簡單黎講,就係飽死

1, 問題已解決,, 現在還有圖內問題嗎?

2, 點解不敢列出1912-1948, 中華民國是如何垃圾?

兩政權比較, 就知中共提升了很多很多

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]