• 瀏覽: 1,573
  • 回覆: 23
又話中國空氣差,天氣差,水又有污染,經濟發展差,基建又差...乜都差...

但黃C 又唔去外國移民入籍,放棄中國香港id同中國香港護照 喎,咁邊有人信中國差?

黃C唔好再車大炮啦!

*聲明:以上資訊由HKBRDA新聞通即時提供。本用戶(UID:5230284)對以上資訊的真實性、完整性及立塲等,均不負上任何法律責任。
引用:
原帖由 beacon2222 於 2017-1-14 09:33 AM 發表
又話中國空氣差,天氣差,水又有污染,經濟發展差,基建又差...乜都差...

但黃C 又唔去外國移民入籍,放棄中國香港id同中國香港護照 喎,咁邊有人信中國差?

黃C唔好再車大炮啦!
假西不能面對真西呀,露底
走不了

無錯
香港就是沒普選,共產黨控制的國土
小黃人一樣搶著來住

記住提醒啲子孫,世世代代都吾好番大陸搵食

引用:
原帖由 beacon2222 於 2017-1-14 09:33 AM 發表

黃C唔好再車大炮啦!
外國咁易俾你搬去住呀?你估大陸妹咩,為左綠咭,嫁個黑古筋凸,黑過朱古力嘅黑人,都夠膽死!

又有大陸男推自己老婆去識金山阿伯,自己做龜公,要個老婆同阿伯結婚攞綠咭,申請個仔去老美做油瓶仔,綠咭真係配哂頂綠帽。

大陸人真係禮樂崩壞!

引用:
原帖由 富九代 於 2017-1-14 12:15 PM 發表
記住提醒啲子孫,世世代代都吾好番大陸搵食
仲要中國出產啲食品都唔好食,唔係腸穿肚爛

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-14 12:44 PM 發表

外國咁易俾你搬去住呀?你估大陸妹咩,為左綠咭,嫁個黑古筋凸,黑過朱古力嘅黑人,都夠膽死!

又有大陸男推自己老婆去識金山阿伯,自己做龜公,要個老婆同阿伯結婚攞綠咭,申請個仔去老美做油瓶仔,綠 ...
G sir, 我學你套theory姐

引用:
原帖由 beacon2222 於 2017-1-14 12:47 PM 發表

G sir, 我學你套theory姐
外國就難去啫,唔通你有案底,大陸唔俾你入返戶籍?

引用:

黃C唔好再車大炮啦!
&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.newsdh.com%2F%3Faction-viewnews-itemid-82217%26type%3Dchinese&docid=rDNuHONpFbI19M&tbnid=_SPP-0l8ZeAfRM%3A&vet=1&w=533&h=400&safe=off&bih=560&biw=360&q=唐人街%20三藩市&ved=0ahUKEwjD0O6m6sDRAhWHiVQKHVOrA6AQMwgrKBEwEQ&iact=mrc&uact=8

原來大陸有咁多黃C 去左老美!

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-14 12:53 PM 發表

&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.newsdh.com%2F%3Faction-viewnews-itemid-822 ...
你做乜狗

亂碼?

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-14 12:44 PM 發表

又有大陸男推自己老婆去識金山阿伯,自己做龜公,要個老婆同阿伯結婚攞綠咭,申請個仔去老美做油瓶仔,綠 ...
G婆既濕鳩定義
賓賓印度治安差唔去得
要技能要條件既外國,黃絲又唔付出努力去達到人地既條件

黃絲口中既中國差就係咁多

其實黃絲唔係唔去外國,不過個個去左又要死返黎。

引用:
原帖由 反共大孽 於 2017-1-14 01:27 PM 發表
其實黃絲唔係唔去外國,不過個個去左又要死返黎。
回流ge人都係吃回頭草

引用:

唔係好難,如果99前你係澳門出世,攞 葡國護照,你就可定居 葡萄牙,BNO有L用咩,但係你冇都唔緊要,只要有25萬歐元,就可定居 希臘。

[ 本帖最後由 吳尊函 於 2017-1-14 06:41 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 吳尊函 於 2017-1-14 06:40 PM 發表

唔係好難,如果99前你係澳門出世,攞 葡國護照,你就可定居 葡萄牙,BNO有L用咩,但係你冇都唔緊要,只要有25萬歐元,就可定居 希臘。6394814
又黑心啦!有250萬嘅人,去希臘等地震死?

而且,香港人有學業,有事業,有家庭。做乜要走?仲有最大問題係語言,香港人連希臘字母都未學齊,點去希臘?

你估大陸人呀,以為全世界都要就佢地用普通話,用殘體字!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]