• 瀏覽: 2,969
  • 回覆: 77
引用:
原帖由 tsang000111 於 2017-1-14 12:26 PM 發表

你思想真簡單!
嗰啲覺得831唔會出現601操控賽果嘅就真係天真嬌啦。

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-1-14 12:27 PM 發表

如果係咁
而家財爺根本唔可能當選,即使泛民幾百票比晒佢

中共100%確定財爺既政治忠誠?
中共100%確定林鄭既政治忠誠?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-14 12:25 PM 發表

咁香港係一個多元社會,有好多唔同嘅睇法。

例如一部分人認為千億動車好應該起,另一部分人覺得唔應該起。

咁泛民嘗試阻止動車通過,唔代表佢哋係唔關心民生喎。
你呢d咪語言偽術,反高鐵既理由,好多就是上綱上線既陰謀論

等於版權條例,一開波就抹黑什麼網絡23條,討論條毛咩

[ 本帖最後由 伍皓昌 於 2017-1-14 12:34 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-1-14 12:33 PM 發表

你呢d咪語言偽術,反高鐵既理由,好多就是上綱上線既陰謀論

等於版權條例,一開波就抹黑什麼網絡23條,討論條毛咩
用咗幾百億,起咗幾年,到今時今日都未解決一地兩檢,咁究竟點算?

版權條例政府都係話想,先通過,在修訂,咁點解唔可以修訂好先通過?

而條例本身就係比歐美國家嘅條例嚴苛。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-14 12:31 PM 發表

嗰啲覺得831唔會出現601操控賽果嘅就真係天真嬌啦。
你格硬話會一定出現,我都無話說。正如泛近年不斷格硬話689一定千方百計要連任一様。

如果阿爺可以完全操控選委會,相信已經支持了特首梁振英競選連任,就是因為阿爺擔心他拿不足六百零一票,所以才讓梁振英棄選。

這區會員不是這樣看

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-14 12:32 PM 發表

中共100%確定林鄭既政治忠誠?
你真係好笑
中共唔要一絲一毫不確定性,是你講的
中共接受林鄭做特首,你同唔同意?
咁中共接受林鄭做特首,是否表示中共完全確定林鄭既政治忠誠?

引用:
原帖由 tsang000111 於 2017-1-14 12:39 PM 發表

你格硬話會一定出現,我都無話說。正如泛近年不斷格硬話689一定千方百計要連任一様。
我係話831個機制有問題,因為完全冇辦法防止我講嘅情況發生。

至於689,明顯佢就千方百計要連任,不過被中共放棄。你唔係真心信佢要湊女呀?

佢老婆都唔好意思講大話,話佢個女健康好好。

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2017-1-14 12:42 PM 發表
如果阿爺可以完全操控選委會,相信已經支持了特首梁振英競選連任,就是因為阿爺擔心他拿不足六百零一票,所以才讓梁振英棄選。

這區會員不是這樣看
我就係咁睇,689眾叛親離,根本攞唔到601票。

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-1-14 12:42 PM 發表

你真係好笑
中共唔要一絲一毫不確定性,是你講的
中共接受林鄭做特首,你同唔同意?
咁中共接受林鄭做特首,是否表示中共完全確定林鄭既政治忠誠?
我係懷疑中共未能幫689搞掂601票,究竟幫唔幫到林鄭攞601票。

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2017-1-14 12:42 PM 發表

這區會員不是這樣看
我認為阿爺唔比cy連任,係為左讓唐營,商界重新歸隊,唔好下下與政府對著幹既交換條件

阿爺絕對唔係因為對反對派妥協而放棄cy,相反,唐營歸隊目的,係集中火力打殘反對派

梁游被dq後,再對4人開波,呢個挑戰整個反對派既行為,話係cy自把自為,冇阿爺授意,係白痴先信

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-1-14 12:51 PM 發表

我認為阿爺唔比cy連任,係為左讓唐營,商界重新歸隊,唔好下下與政府對著幹既交換條件

阿爺絕對唔係因為對反對派妥協而放棄cy,相反,唐營歸隊目的,係集中火力打殘反對派

梁游被dq後,再對4人開波,呢個挑戰整 ...
唔係同反對派妥協,係同地主會妥協放棄689?非常好。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-14 12:23 PM 發表

所以咪話831通唔通過,結果都係一樣囉。

問題應該係地主會嘅票,大家應該同意佢地唔鍾意689,可能佢地同咗中國講:「689我地就唔接受,換一個我就聽你話啦」咁上下嘅條件。
唔好遊花園啦,返來睇下呢個帖既題目講咩啦,唔該

你話,831通唔通過,結果都係一樣……全對呀!事實係831與小圈子,各方影響力都係一樣,所以小圈子咩人可以做特首,咁831就咩人可以出閘
如果小圈子是林鄭vs財爺,而財爺有機會當選,咁831同樣是林鄭及財爺出閘,由市民去選

既然係咁,點解唔通過831?
講咁耐,講呢樣野之嘛

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-14 01:01 PM 發表

唔係同反對派妥協,係同地主會妥協放棄689?非常好。
當然,有咩問題?
商界鄉事,一直係建制既一部份
中共眼中,商界與cy既問題,係內部問題
但與反對派之間,是敵我矛盾

維護管治與地產霸權之間,中共當然選前者
係香港人咁on9,唔要同地主會對抗既cy,話財爺好,話日日小cy既田二五係好人之嘛……阿爺話,你要死,我唔比你死咩?

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2017-1-14 12:12 PM 發表
泛民成班都律師,點識搞民生呀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]