• 瀏覽: 4,599
  • 回覆: 102
引用:
原帖由 劉婕 於 2017-1-15 02:40 PM 發表

你都幾死硬,
毒傳媒和泛民不但當香港人傻, 更當澳洲人傻, 炒作了5年仍未能令澳洲政府引渡CY去受審?
UGL貪款事件,澳洲方面早已出信交代, 那5千萬是CY的約滿酬金, 他賺鬼佬錢帶回香港用, 是個好榜樣。
不似泛民賺香港人錢去倒貼鬼佬咁低能
只是被毒媒和泛民醜化了,只有你等愚民才看成是壞事即使胡國興當選你都會繼續將CY投射在他身上
符合澳州法例唔代表符合香港法例。

完全無問題ICAC做乜開case調查?

說好的訪問收受美國資金呢?變咗泛民比錢美國?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-15 02:58 PM 發表

符合澳州法例唔代表符合香港法例。

完全無問題ICAC做乜開case調查?

說好的訪問收受美國資金呢?變咗泛民比錢美國?
就係ICAC開file調查過都冇問題呀死硬
佔中賊肯定有收受美國資金啦, 但泛民經年累月週街籌款, 你以為只花在香港民主運動?
班傻仔義工就話未知佢地捐d錢係貼俾死鬼佬啫
連你都咁白痴

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-13 03:44 PM 發表

689路線即係樣樣鬥臭。仲好意思講反港獨?港獨就係689係施政報告宣傳之後先開始發酵。

至於以下689施政失誤,全部中共主意?

強推5司14局
重推網絡23條
一男子否決港視發牌
港人未富先驕
強推新界東北 ...
強推新東北~~有班跌9成都唔會買樓既粉腸係到嘈話供應唔夠,太貴買唔起..

好多港人未富先驕~~事實係wo~好多港人成日笑夠大陸人幾錢幾錢月入,高月入既大陸人又話人地做雞,又唔諗下點解自己永遠係月光族~~

新聞自由下降~~你認真?爛果日日老作寫咸故,廢青廢老日日用黎打飛機,叫無新聞自由?

[ 本帖最後由 chan0318 於 2017-1-15 03:33 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-1-15 03:10 PM 發表

就係ICAC開file調查過都冇問題呀死硬
佔中賊肯定有收受美國資金啦, 但泛民經年累月週街籌款, 你以為只花在香港民主運動?
班傻仔義工就話未知佢地捐d錢係貼俾死鬼佬啫
連你都咁白痴
ICAC都未close case,你又知無問題?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-15 03:36 PM 發表

未通知你close case

引用:
原帖由 chan0318 於 2017-1-15 03:31 PM 發表

強推新東北~~有班跌9成都唔會買樓既粉腸係到嘈話供應唔夠,太貴買唔起..

好多港人未富先驕~~事實係wo~好多港人成日笑夠大陸人幾錢幾錢月入,高月入既大陸人又話人地做雞,又唔諗下 ...
有班跌9成都唔會買樓既粉腸係到嘈話供應唔夠,太貴買唔起。 《政府淨係照顧一小撮人利益?唔駛顧及整體社會?

香港GDP per capita世界前列,未富?咁邊個國家先已富?

連文匯報都有報導呀:
http://paper.wenweipo.com/2017/01/10/ED1701100007.htm

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-15 03:42 PM 發表

有班跌9成都唔會買樓既粉腸係到嘈話供應唔夠,太貴買唔起。 《政府淨係照顧一小撮人利益?唔駛顧及整體社會?

香港GDP per capita世界前列,未富?咁邊個國家先已富?

連文匯報都有報導呀:
http://paper.w ...
1)咁同班小撮既黃屍講啦~~

2)淨係計平均值?拉出黎既數字只可作參考....
實際情況
係咪個個港人都高月入,計埋生活成本,好多月月清既港人係咪富人?

引用:
原帖由 chan0318 於 2017-1-15 03:56 PM 發表

1)咁同班小撮既黃屍講啦~~

2)淨係計平均值?拉出黎既數字只可作參考....
實際情況
係咪個個港人都高月入,計埋生活成本,好多月月清既港人係咪富人?
1)講啦,香港買唔起樓根本就係自己能力問題。

2)咁689話:港人未富先驕,港人自己全部香港人啦,咁係咪唔啱呀?作為香港特首無故得罪全香港人。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-15 02:55 PM 發表

你的邏輯、觀點、立場跟保皇黨一模一樣,無論政府做乜都無條件盲目支持。
上面已經有兩位朋友駁斥你啦,所以,我沒有重復駁斥你呀。

反對派以前將胡須曾批得體無完膚,一無是處,但是,現在反對派又說支持他啵。

你說支持胡須曾,跟反對派也真是一樣啵。

引用:
原帖由 lwh168 於 2017-1-15 06:24 PM 發表

上面已經有兩位朋友駁斥你啦,所以,我沒有重復駁斥你呀。

反對派以前將胡須曾批得體無完膚,一無是處,但是,現在反對派又說支持他啵。

你說支持胡須曾,跟反對派也真是一樣啵。 ...
民主派支持鬍鬚曾?

長毛唔係話唔投俾佢咩?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-15 03:36 PM 發表

多餘啦
close case
你嗎一樣話係被close.

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-1-15 11:00 PM 發表

多餘啦
close case
你嗎一樣話係被close.
輸打贏要嘅係法官DQ糧油就話法庭公正,
法官判佔中人士社會服務令就話佢地同公民黨勾結。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-15 10:56 PM 發表

民主派支持鬍鬚曾?

長毛唔係話唔投俾佢咩?
那也是絕多數反對派說要支持胡須曾嘛。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]