• 瀏覽: 4,887
  • 回覆: 109
引用:
原帖由 lcheung123 於 2017-1-13 05:09 PM 發表

香港係大陸一個不可分割嘅部份,人哋黎自己嘅地方點解唔得?有控制咁放人黎已經俾面。當初香港經濟唔好,想到搞個自由行救香港經濟,係我哋香港要求大陸開綠燈搞自由行;覺得唔夠喉,要求一簽多行又係 ...
你都 on 99, 香港係屬全部香港人,咁你有hkid, 你係咪可以 d 入李+×屋企住呀?

引用:
原帖由 nigel2014 於 2017-1-13 05:01 PM 發表

點樣成日?
尋日有冇,前日有冇?

G婆個ac,可能俾人用咗,習慣吾似G婆,G婆好少寫錯字。

更年期發作?揾人替工?
喂!唔好遊花園,你放棄左hkid 未?

引用:
原帖由 小熊女 於 2017-1-13 04:45 PM 發表
藍絲不代表要住內地播,可能只是不喜歡黃糸的激進行爲乍播,因爲斷人衣食
藍C乜都話大陸好,但又唔肯放棄hkid, 接受大陸咁好嘅福利。

引用:
原帖由 smart889 於 2017-1-13 04:58 PM 發表

衣食住行用親大陸嘢咪要認衰仔囉
留係大陸 d 人,咪有本事,真係愛國囉!

人地愛祖國,用國貨,咁同胞先有工開,有糧出。

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-13 08:31 PM 發表

藍C乜都話大陸好,但又唔肯放棄hkid, 接受大陸咁好嘅福利。
Hkid 就系中國香港身分證,點解要放棄?反中垃圾wc請離開中國香港,今世不做中國人啦,能樣

我住西環,我信香港好,我就要搬去香港住,咩能邏輯呀死垃圾wc

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-13 20:33 發表

留係大陸 d 人,咪有本事,真係愛國囉!

人地愛祖國,用國貨,咁同胞先有工開,有糧出。
係唔係唔敢正面回應呀?有用定冇用過啊💩

引用:
原帖由 smart889 於 2017-1-13 10:16 PM 發表

係唔係唔敢正面回應呀?有用定冇用過啊💩
喂!我問緊你大陸d空氣好唔好?福利好唔好?咁好,做乜唔放棄hkid?

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2017-1-13 08:58 PM 發表

Hkid 就系中國香港身分證,點解要放棄?反中垃圾wc請離開中國香港,今世不做中國人啦,能樣
可惜我們張香港身份證有印區徽,但內地身份證無,總有一些出入....

藍C係香港大把樓做咩要返大6?
黃c 係香港生存唔到返火星啦, 日日嘈有9用咩?

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-13 22:46 發表

喂!我問緊你大陸d空氣好唔好?福利好唔好?咁好,做乜唔放棄hkid?
大陸同香港同屬中國,我就唔會仇視。如果住北京,有事業,家庭,我都唔會走。同樣我住香港,亦唔會特登走去大陸,不過我有返去大陸任何地方住嘅自由,可能係中六合彩後。你用大陸嘢,又唔敢認,又仇恨大陸,又想上去,又唔敢認,帶著仇恨做人係唔係好可憐。

最唔滿意香港的是黃屍。每事都反對,點解唔係黃毛滾出香港呢! 真好笑!!

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-13 12:14 PM 發表

你講嘢呀,當年換hkid,大把人無返來換。
你唔系甘低能下化?你揸住兒童身份證,出世紙你想幾時換領都冇問題...

我嘅意思系無論移民去邊,喺邊度居住都冇人會放棄香港身份...

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-13 08:28 PM 發表

你都 on 99, 香港係屬全部香港人,咁你有hkid, 你係咪可以 d 入李+×屋企住呀?
Idiot, HKID read between the lines. 越嚟越小學雞!打橫嚟講,女仔之家咁倀雞,你話你第時點揾老公?😄九成人叉你你就應該知咩事啦。收斂啲對你有益呀😄!少少倀雞就話可愛啫,太倀雞就變可惡啦

[ 本帖最後由 lcheung123 於 2017-1-14 01:18 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]