• 瀏覽: 4,909
  • 回覆: 109
引用:
原帖由 lcheung123 於 2017-1-13 12:41 PM 發表

你又想當然了。有錢嘅投資移民係少部分。大部分去移民嘅都從事好低層嘅工作。
人地個 d 有親戚群帶關係,有老闆請先攞工作 visa 去打工。

勞工都要有勞工牌,例如:水、電、油漆、鎖、中菜...

大學有教呢 d 㗎?

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-1-13 01:32 PM 發表

即係認瀨死唔肯扯?日日響香港睇五星紅旗睇到火都扯?所以鬧大陸人出氣?真係可憐,收尾幾年過唔到世喎。
我鬧嘅係貪得無厭嘅新港人,關你咩事?

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-13 01:49 PM 發表

人地個 d 有親戚群帶關係,有老闆請先攞工作 visa 去打工。

大學有教呢 d 㗎?
除佐讀大學, 就唔肯為"投奔自由"作出努力?
丁丁決心都無, 收皮啦

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-13 12:24 PM 發表

你係咪傻㗎,係人都知移民一係要大把錢,一係要年紀輕,咁容易,中國仲有13億人?
投資移民賓賓既資金係50萬

以香港人泥講絕對唔係大把錢

G婆是但搵疊樓去做二按都拎到

GOGOGO LA

好行夾唔送

引用:
原帖由 食指 於 2017-1-13 03:17 AM 發表
g婆on9到冇朋友,無論藍絲定黃絲,移民翻大陸定歐美、澳洲日本,都一定會keep住個hk id....潛意識裏面都係愛黨愛國

ps,你叫d黃絲全部滾出香港,咁我就信香港冇自由嘞...
如果所有黃絲被活摘器官, 我就信大妓院啦

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-1-13 03:10 PM 發表

投資移民賓賓既資金係50萬

以香港人泥講絕對唔係大把錢

G婆是但搵疊樓去做二按都拎到

GOGOGO LA

好行夾唔送
菲律賓成日排華,見中國人就搶,你 d 心地真係好黑!

點解監C咁叻轉移視線,但又唔肯入返大陸戶籍?

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-13 13:46 發表

留係大陸 d 人,唔湧來香港咪好囉!
衣食住行用親大陸嘢咪要認衰仔囉

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-13 04:52 PM 發表

菲律賓成日排華,見中國人就搶,你 d 心地真係好黑!

點解監C咁叻轉移視線,但又唔肯入返大陸戶籍?
點樣成日?
尋日有冇,前日有冇?

G婆個ac,可能俾人用咗,習慣吾似G婆,G婆好少寫錯字。

更年期發作?揾人替工?

引用:
原帖由 hongkongbunbun 於 2017-1-13 02:07 PM 發表
賣毒品既人,深知毒品既禍害,只會為左錢賣俾其他人,從來甚少食毒品。因此,支持共產黨既五毛狗,也深知大陸既問題,只會為左錢支持共產黨,一定唔返大陸
你啱,所以冇見過泛民班仔女去示威揾事,衰親都係班昂鳩仔!

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-13 01:46 PM 發表

留係大陸 d 人,唔湧來香港咪好囉!
香港係大陸一個不可分割嘅部份,人哋黎自己嘅地方點解唔得?有控制咁放人黎已經俾面。當初香港經濟唔好,想到搞個自由行救香港經濟,係我哋香港要求大陸開綠燈搞自由行;覺得唔夠喉,要求一簽多行又係香港;多得滯要求一簽一行又係香港。。。我覺得係大陸一直遷就照顧香港。你依家經濟好啦,就掉番轉頭話人地大陸放人落黎,唉,點講你呢?不過我理解,當初香港要求自由行嗰陣你可能仲著緊小童碼嘅裙仔乜都唔知。

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-13 01:49 PM 發表

大學有教呢 d 㗎?
你有機會去親身體驗啦,唔好閉門造車想當然。點可能中國移民嘅人個個攞住幾百萬幾千萬美金加元英鎊出走呀?的確有部分比較富有,但係中等經濟嘅移民親屬團聚佔絕對大多數。

香港就系中國大陸,請反中垃圾WC 馬上離開中國香港,今世不做中國人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]