• 瀏覽: 4,905
  • 回覆: 109
又話大陸空氣好,天氣好,水又無污染,經濟發展好,基建又好...乜都好...

但藍C 又唔返大陸入返戶籍,放棄hkid 喎,咁邊有人信大陸好?

藍C唔好再車大炮啦!

g婆on9到冇朋友,無論藍絲定黃絲,移民翻大陸定歐美、澳洲日本,都一定會keep住個hk id....潛意識裏面都係愛黨愛國

ps,你叫d黃絲全部滾出香港,咁我就信香港冇自由嘞...

自由何在吖。哦,是喔,黃絲先配有自由。
言論自由,選舉自由,生存自由,食飯自由,翻大陸自由

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-13 02:51 AM 發表
又話大陸空氣好,天氣好,水又無污染,經濟發展好,基建又好...乜都好...

但藍C 又唔返大陸入返戶籍,放棄hkid 喎,咁邊有人信大陸好?

藍C唔好再車大炮啦!
冇人話大陸樣樣好,但係一定唔似你睇嘅爛蘋果講到樣樣衰。香港係中國大陸不可分割一部分,你唔鍾意大陸,你躝囉。

咦,咪叫左你班老吹英殖美好時光既黃屍好死番英倫本土享受美好,起碼都去英屬開曼群島(唔叫你去英屬處女島怕你觸景傷情),做乜仲未走?咪講左贊助你隻橡皮艇,同石澳黃伯講左,你去搵佢就得。

除非d扮民主派移晒民去賓賓印度住,否則有人信民主好

引用:
原帖由 食指 於 2017-1-13 03:17 AM 發表
g婆on9到冇朋友,無論藍絲定黃絲,移民翻大陸定歐美、澳洲日本,都一定會keep住個hk id....潛意識裏面都係愛黨愛國

你講嘢呀,當年換hkid,大把人無返來換。

引用:
原帖由 食指 於 2017-1-13 03:17 AM 發表

但由於仲有泛民撐住,所以仲有少少喎!

引用:
原帖由 lcheung123 於 2017-1-13 05:26 AM 發表

冇人話大陸樣樣好,但係一定唔似你睇嘅爛蘋果講到樣樣衰。香港係中國大陸不可分割一部分,你唔鍾意大陸,你躝囉。
又屈人睇風月報,你估人人好似你咁,日日收錢睇,睇完就唱人!

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-1-13 08:18 AM 發表
咦,咪叫左你班老吹英殖美好時光既黃屍好死番英倫本土享受美好,起碼都去英屬開曼群島(唔叫你去英屬處女島怕你觸景傷情),做乜仲未走?咪講左贊助你隻橡皮艇,同石澳黃伯講左,你去搵佢就得。
你係咪傻㗎,係人都知移民一係要大把錢,一係要年紀輕,咁容易,中國仲有13億人?

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-13 12:17 PM 發表

又屈人睇風月報,你估人人好似你咁,日日收錢睇,睇完就唱人!
我冇話大陸樣樣好。佢有好多嘢我都睇唔過眼。。。不過你就真係由頭唱衰大陸冇改變喎,大陸冇嘢好喎。

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-13 12:24 PM 發表

你係咪傻㗎,係人都知移民一係要大把錢,一係要年紀輕,咁容易,中國仲有13億人?
你又想當然了。有錢嘅投資移民係少部分。大部分去移民嘅都從事好低層嘅工作。

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-13 12:24 PM 發表

即係認瀨死唔肯扯?日日響香港睇五星紅旗睇到火都扯?所以鬧大陸人出氣?真係可憐,收尾幾年過唔到世喎。

黃絲幾時離開中國香港??

引用:
原帖由 lcheung123 於 2017-1-13 12:37 PM 發表

我冇話大陸樣樣好。佢有好多嘢我都睇唔過眼。。。不過你就真係由頭唱衰大陸冇改變喎,大陸冇嘢好喎。
留係大陸 d 人,唔湧來香港咪好囉!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]