• 瀏覽: 3,716
  • 回覆: 85
引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-15 11:46 AM 發表

完全停藥未必係最好,但都比亂咁用藥為佳。
第三位醫生接手時的情況,
已經同第一二位醫生最初接手時的情況壞得多。
又憑什麼話佢亂咁用藥。

病人家屬會比醫生更了解病人情況,
更多的醫學知識嗎。

根本就係第一二位醫生太聽病人家屬話的惡果。

真正害死病人的,
係一班唔想病人冒任何手術/治療風險(兼自以前是醫學專家)的家屬呀。
(任何任何手術/醫療風險,家屬要求要零風險才進行手術/治療,世上不會有醫生應承到你的)

所以第四位醫生應該堅持自己的醫治方式,
不要接受病人家屬的危言聳聽 。

生仔都會死亡,
要有一位醫生保證不會死亡,
你才懷孕嗎。

依家黃屍西奴美狗法輪港獨撚,
就係將懷孕生仔風險無限放大,
說生仔會死架。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-15 11:40 AM 發表

明明係第一位無能用重藥,令好地地嘅人患病,
第二位讓病人身體休息好轉,
第三條亂Q咁嚟。
然則師兄是否自己或身邊有置業的親朋於第二位時置業或休養生息好第三位上任後不久置業?

自己吼上車係儲夠錢2014 暑假buy on dip, 試查查曾任期有冇點跌過?

[ 本帖最後由 daimonster 於 2017-1-15 12:36 PM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 unreal 於 2017-1-12 06:43 PM 發表
我係香港人,我完全接受林鄭嘅做法。
我都係咁話,

其實年輕人做事都中意先斬後奏
樓主你這中坑嘈什麼?

不理什麼垃圾政治組織,不要再代表香港人,你們只代表自己,可能連0.001%人都無

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-1-15 11:54 AM 發表

第三位醫生接手時的情況,
已經同第一二位醫生最初接手時的情況壞得多。
又憑什麼話佢亂咁用藥。

病人家屬會比醫生更了解病人情況,
更多的醫學知識嗎。

根本就係第一二位醫生太聽病人家屬話的惡果。
...
你個假定係「醫生」係專業,但除咗第二位醫生,第一/第三位都毫無行醫經驗,廖化作先鋒。

引用:
原帖由 daimonster 於 2017-1-15 12:20 PM 發表

然則師兄是否自己或身邊有置業的親朋於第二位時置業或休養生息好第三位上任後不久置業?

自己吼上車係儲夠錢2014 暑假buy on dip, 試查查曾任期有冇點跌過?
本人係老董時代同煲呔時代都買過樓。

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-1-12 06:40 PM 發表
社會各界知悉故宮文化博物館這個方案之前,政府便暗渡陳倉,以再沒有需要大型表演場地這個理由改變了那幅臨海土地的用途。無論如何辯說這與故宮館之議沒有關係。但很明顯,這是要為今天這個新的決定鋪路。那個大型表 ...
【香港人】三個字又再一次被你等代表嗮啦。

引用:
原帖由 unreal 於 2017-1-12 06:43 PM 發表
我係香港人,我完全接受林鄭嘅做法。
x2

真係講得好

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]