• 瀏覽: 1,540
  • 回覆: 16
你慘了! 你這是 叛國 行為

你要將 唔好 說成 好的才是 愛國表現, 才是 真正 的愛國者

隊友飛黃騰達睇唔到?

引用:
原帖由 什麼名字才可用 於 2017-1-12 10:24 AM 發表 反中一號?  家人在那裡? 要國家協助, 起碼要有個橋樑,他身上裝有 追蹤器嗎? 網民要報料有關當局跟進。不要像三姑六婆要誰負責!

講得無錯!

他有自閉症,當中過程發生過什麽?相信冇乜人會知,現在這自閉隱世青年,有人找出及報導,有關當局就會跟進。

「我又想問?參與佔中時的青年人及學生,被泛民政棍、佔中三子及學民利用過後,現在生活又如何呢?

早午晚三餐吃得飽嗎?着得暖嗎?
學民還有冇供應偉哥,免費派發呢?
有否再關心佔中後黃絲的生活呢?
因佔中官司纏身的勇武黃絲,前途未卜,主人有冇關心過跟進過呢?
如果有人報導佔中黃絲患上自閉症,那麼泛民政棍、佔中三子及學民又會有何跟進呢??」

引用:
原帖由 DaiNippon64 於 2017-1-12 01:19 PM 發表
曾經是16歲齡段的全國網球男單、男雙冠軍,原來與高鵬、公茂鑫、孫勝男等運動員屬同一梯隊的董財康,近日被發現患上抑鬱症,更被發現成為流浪漢,要靠好心人送食物維生。
http://static.apple.nextmedia.com/images ...
根本大陸失業率好高,但唔會講出去,一冇工做,就返鄉下耕田。

唔係 d 大陸留學生做乜唔返大陸?做乜大陸咁想香港人想去開舖開廠!

如果大陸真係咁好,新港人仲唔湧返去咩!

大陸真係咁窮,泛民就唔會叫限制大陸人來港消費。正如有人話所有支持泛民的人都係豬,你都唔信啦。

引用:
原帖由 smart889 於 2017-1-13 01:38 PM 發表
大陸真係咁窮,泛民就唔會叫限制大陸人來港消費。正如有人話所有支持泛民的人都係豬,你都唔信啦。
原來你唔知奶粉、尿片、M巾、化妝品、朱古力,出前一丁,藥品... 香港平過大陸三、四成,人地過來掃平貨咋!

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-13 12:33 PM 發表
如果大陸真係咁好,新港人仲唔湧返去咩!
鬼叫港女樣衰,搞到班港男要上大陸溝女。

引用:
原帖由 DaiNippon64 於 2017-1-12 01:19 PM 發表
曾經是16歲齡段的全國網球男單、男雙冠軍,原來與高鵬、公茂鑫、孫勝男等運動員屬同一梯隊的董財康,近日被發現患上抑鬱症,更被發現成為流浪漢,要靠好心人送食物維生。
http://static.apple.nextmedia.com/images ...
你冇睇外國花邊新聞 ?

大把英美體育冠軍, 好似本來身家幾億嘅拳王、足球明星 ( eg 加斯居里 ), 最後潦倒街頭, 呢位大陸網球手叫好小兒科.

每個人際遇唔同, 古今中外同慨. 乜都上綱上線, 只會表露自己嘅無知.

你估有獎就保一世
NOBEL獎價值更大都不乏賣獎為生 ,
獎牌運動員3X歲價值就走下埗 , 好天收埋落雨柴啦

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-13 17:00 發表

原來你唔知奶粉、尿片、M巾、化妝品、朱古力,出前一丁,藥品... 香港平過大陸三、四成,人地過來掃平貨咋!
如果係窮,點平都買唔起。

樓主 係叛國 漢奸一名

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]