• 瀏覽: 12,128
  • 回覆: 376
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-1-13 05:04 PM 發表

那怎樣沒有民主
那有民生??
泛民成日都唔啱啦,沒有民主,係人權較低

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-13 06:58 PM 發表

咁點樣有民主, 就有民生???????????????????????

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-13 06:58 PM 發表

自由度第一都叫低呀.

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-1-13 06:03 PM 發表

咦,咪話左你聽老毛人民公社政策一來剝削農民收入,二來集中勞力搞水利,到水利搞得七七八八,勞力過剩,鄧小平適時包產到戶,釋放勞力出城打工,做就世界工廠。

習主席話共和國歷史不可以將前後三十年斷裂, ...
老毛係有搞水利,不過唔駛全國搞呀,叫曬的青年上山下鄉文鬥武鬥唔讀書嘥時間你又唔提。

習大大有無正面平價大躍進同文革呀,依家官方有無慶祝文革呀?習大大個句前三十年代表咩??失敗教訓??

引用:
原帖由 廿一比一 於 2017-1-13 08:00 PM 發表

老毛係有搞水利,不過唔駛全國搞呀,叫曬的青年上山下鄉文鬥武鬥唔讀書嘥時間你又唔提。

習大大有無正面平價大躍進同文革呀,依家官方有無慶祝文革呀?習大大個句前三十年代表咩??失敗教訓??
老毛再次統一中國, 結束一百年內外戰困局, 大幅提升識字率, 令中國坐上工業化尾班車, 面對中英美法蘇聯合國五常也不敗, 解決女性不平等問題, 解決黑社會及治安問題, 大幅提升人均壽命..

你此位史盲, 真係早點回家吃屎吧..

屌你個西

講到有民主, 中國可以很早就小康

事實就是中華民國民主了幾十年, 從沒在中國出現小康
人口第二大國印度民主幾十年, 也沒, 連頭幾位也沒有
印尼也一樣

爭個軍力第一, 國家可免被攻打
爭個生產力第一, 人民直接受惠
爭個科技第一, 國民及國家也受惠

爭個民主第一, 有條撚用???

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-1-13 08:08 PM 發表
屌你個西

講到有民主, 中國可以很早就小康

事實就是中華民國民主了幾十年, 從沒在中國出現小康
人口第二大國印度民主幾十年, 也沒, 連頭幾位也沒有
印尼也一樣

爭個軍力第一, 國家可免被攻打
爭個生產力 ...
你講幾多都是廢的,強國有錢人移民去的總是英美澳加等民主國家。口𥚃說不,身體卻很誠實。

引用:
原帖由 廿一比一 於 2017-1-13 08:52 PM 發表

你講幾多都是廢的,強國有錢人移民去的總是英美澳加等民主國家。口𥚃說不,身體卻很誠實。
1) 中華人民共和國立國後, 中國向外移民人數及比率大量減少

現在8000萬海外華人, 正正就是垃圾民主中華民國, 及晚清移民後代

2) 論口內說不, 身體誠實

香港人更是

口講抗爭, 反中反共
但卻一年有8000萬人次回獨裁中共中國
以及爭著去淘寶買野

勁..

引用:
原帖由 廿一比一 於 2017-1-13 08:00 PM 發表

好心你連自己九嗡乜野都唔明,老毛搞青年上山下鄉接受貧下中農再教育就係等佢地唔駛留響城市文鬥武斗,成班精力過剩後生聚埋一齊搞出乜六四有辦你睇。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-1-13 08:55 PM 發表

好心你連自己九嗡乜野都唔明,老毛搞青年上山下鄉接受貧下中農再教育就係等佢地唔駛留響城市文鬥武斗,成班精力過剩後生聚埋一齊搞出乜六四有辦你睇。
他連基本歷史資料也搞不清

只懂講文革大躍進

好正宗就來放新年假期, SEM BREAK 的民主洗腦青年

殺...

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-1-13 09:03 PM 發表

他連基本歷史資料也搞不清

只懂講文革大躍進

好正宗就來放新年假期, SEM BREAK 的民主洗腦青年

殺...
廢青除左大躍進餓死五千萬,文革斗死幾百萬之外根本乜都唔識。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-1-13 09:08 PM 發表

講來講去都係三複屁

我十幾年來在網上遇不少此類洗腦機械人

尤其是SEM BREAK, 暑假, 學校長假, 特別多

到2017還都係講幾十年前的事, 他們有知道中國現況嗎??

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-1-13 08:55 PM 發表

青年精力過剩只中國有,只1967~197X有?搞場全運會唔得咩?你咪派膠啦,為拗而拗。

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-1-13 08:54 PM 發表

1) 中華人民共和國立國後, 中國向外移民人數及比率大量減少

現在8000萬海外華人, 正正就是垃圾民主中華民國, 及晚清移民後代

2) 論口內說不, 身體誠實

香港人更是

口講抗爭, 反中反共
但卻一年有80 ...
共和國成立後移民減少,咁香港人口邊到來呀???

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-1-13 09:08 PM 發表

經歷大躍進同文革的人好多未死架。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]