• 瀏覽: 35,935
  • 回覆: 6
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 EyeonHK 於 2017-1-11 11:45 PM 發表
海洋公園今午4時於網上發售1月16日至22日只限港人購買的40元特惠門票,惟過程並不順利,園方發現有人用程式「出蠱惑」,因此提早叫停,2.8萬個名額最終只售出數百張。海洋公園晚上發聲明,為市民久候及向隅致歉,並決定加推4.8萬張特惠門票,入場日期延長至1月27日,但不再網上發售,市民需於1月16日至27日,親身到公園購買並即日入場。

公園發言人稱,開售特惠票後個多小時,已發現部分購票者並非依照正常程序登入網上系統購買特惠門票,即時嘗試堵截,惟堵截措施會同時影響正常購票者,形同令系統停擺。因無法即時解決問題,傍晚前叫停售票,最終今午售出特惠票僅數百張。成功購票者可繼續持票入場,但公園不會再在網上發售特惠票。

至於額外加推4.8萬張特惠門票,港人由1月16日至27日需親身前往海洋公園票務部出示身分證明文件,才可以40元購買成人或小童入場門票,並於購票當日使用,每人限買4張,每日名額4000張。未能成功購買特惠票者,則可以八折優惠購買當日門票,同樣每人限買4張。發言人稱,新安排是為防止再有人以非正常程序搶飛。

不過網民對新安排似乎不太收貨,園方透過其facebook專頁公布加推門票安排,僅半小時已吸300個「嬲嬲」,不少人留言質疑,「數千人排隊是否要排5小時買飛」。

你排埋我果份啦.............http://n2.hk/d/images/smilies/default/smile_45.gif

新聞來源連結:
http://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20170111/s00001/1484144705044
二萭八 賣幾百 依家又叫人親自去排 咁大間主題公園搞個四十蚊優惠 搞到一督屎

海洋公園啲電腦保安唔掂就唔好學人搞網上售票啦 倒自己米

引用:
原帖由 oginome 於 2017-1-11 11:57 PM 發表
叫人喺網排幾粒鐘得個吉,
依家再叫人去佢門口玩多鑊,
香港嘅主題公園專諗啲嘢嚟玩香港人,
絕。

飛都未買到已經一肚氣 入到去又要逼餐死 就係為咗區區四十蚊

自從孔唔知乜嘢令成做主席 呢間嘢真係...

引用:
原帖由 darksilent 於 2017-1-12 01:19 AM 發表
根本係海洋公園個電腦售票系統overload咗,冇能力處理大量網上售票嘅訂單,server程式仲死Q埋。

跟著就整個只識轉嘅公仔呃人去等,等過世都只會叫你等嘅網頁⋯⋯等唔到撳F5就吹「 由於活動反應熱烈,現時已有超過30,000人正在輪候,新的購票申請將暫停處理。」去呃鬼你!.
講到尾 即係存心欺騙啦 依家仲叫人自動送上門 慢慢排多次 十六號肯定大把人排

本港市民可由2017年1月16日起至1月27日,親身前往海洋公園票務部出示香港身份證明文件或香港出生證明書,以優惠價港幣40元購買成人或小童入場門票於購票當日使用(每人限買四張),每日名額4,000張門票;而在此期間未能成功在海洋公園票務部購買到特惠門票的香港市民,將可即場以八折優惠購買當日門票(每人限買四張)。

佢呢個八折係$385再八折=$308

引用:
原帖由 bumbum_ca 於 2017-1-12 11:11 AM 發表
講真呢d咁嘅濕鳩公園,$40張飛都嫌貴
死server搞唔掂 唔一早通知 最後要人親身排隊 仲要每人可以買四張喎

睇嚟真係要15號晚喺海馬門口紮營先買到四十蚊飛 班天才高層原本想借網上售票谷人氣 依家變咗谷鬼氣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]