• 瀏覽: 1,939
  • 回覆: 8
引用:
原帖由 反共大孽 於 2017-1-11 20:46 發表
黃石公園?紐約中央公園?總統山?林肯像?華盛頓紀念碑?唔該黃絲舉個例?定黃絲舉唔起?
老美嘅嘢,中國點解都跟。
國情不同,跟佢咁做嘢,為物。
唔要中國共產黨領導,,,有無攪錯。

香港係中國內嘅一個特區,按基本法成立。
唔係一個國家。
無理由跟人地國家咁攪嘢,攪獨立運動咁開始做嘢法㗎。。。

引用:
原帖由 反共大孽 於 2017-1-11 21:04 發表

因為香港廢青黃絲d普世價值絕大部分是美國提出的。
互聯網都係老美提出尼㗎。。。

飛機啦,電話啦,電腦啦,谷歌啦,蘋果手機,安卓系統,都係萬惡嘅老美攪出尼㗎。。。

老美攪得最大件嘢,就係美金呢。。。

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-1-11 21:50 發表
她們當然會一邊罵美國什麼什麼的,一邊繼續日日開開心心咁用,

這就是 口裡說不, 身體卻很誠實, 在香討上 有份罵的人都是 如此的

唔係呀,佢地真係咁無恥。。。
做人,哪有這麼賤。。。?
唔會嘅。。。

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-1-11 22:11 發表
賤唔賤 我無意見

不過好笑的 是她們 常常說 祖國 如何如何 強大,有錢, 進步等

可她們 仍然 留在香港, 還有個藍c 的兒子 不去祖國 實習 而去新加坡

她說回祖國會難搵工, 這又一見証了 , 口裡說不,身體卻很誠 ...
咁我想起功能組別議員,部份有外國居留權或外國國藉。。。。,
立會主席,佢在選舉前不久,攪完成脫藉。  萬一人家做嘢嘅手腳慢,做遲咗,咁就大件事囉。。。,
什麼什寫作人,又愛國,又常說子女在外國留學,,,,。

尼樣嘢,好普遍嘛。。。

引用:
原帖由 反共大孽 於 2017-1-11 22:22 發表

呵呵,我問美國有無諮詢起名勝,又扯到藍絲移民。所有問題的答案就是有藍絲或支那官移民?漁民就係漁民,無邏輯,短視,井蛙,無得救。
想知,自己去查查啦。
資訊有價呀。。。哈哈哈!

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-1-11 22:49 發表

高鐵,所以討論咗未夠一百年,都未有定案。
定案有未真不知
不過,超支就肯定囉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]