• 瀏覽: 1,936
  • 回覆: 36
引用:
原帖由 nicencl 於 2017-1-11 22:11 發表
賤唔賤 我無意見

不過好笑的 是她們 常常說 祖國 如何如何 強大,有錢, 進步等

可她們 仍然 留在香港, 還有個藍c 的兒子 不去祖國 實習 而去新加坡

她說回祖國會難搵工, 這又一見証了 , 口裡說不,身體卻很誠 ...
咁我想起功能組別議員,部份有外國居留權或外國國藉。。。。,
立會主席,佢在選舉前不久,攪完成脫藉。  萬一人家做嘢嘅手腳慢,做遲咗,咁就大件事囉。。。,
什麼什寫作人,又愛國,又常說子女在外國留學,,,,。

尼樣嘢,好普遍嘛。。。

引用:
原帖由 反共大孽 於 2017-1-11 08:46 PM 發表
黃石公園?紐約中央公園?總統山?林肯像?華盛頓紀念碑?唔該黃絲舉個例?定黃絲舉唔起?
紐約世貿911遺址

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2017-1-11 10:17 PM 發表

咁我想起功能組別議員,部份有外國居留權或外國國藉。。。。,
立會主席,佢在選舉前不久,攪完成脫藉。  萬一人家做嘢嘅手腳慢,做遲咗,咁就大件事囉。。。,
什麼什寫作人,又愛國,又常說子女在外國留學,, ...
呵呵,我問美國有無諮詢起名勝,又扯到藍絲移民。所有問題的答案就是有藍絲或支那官移民?漁民就係漁民,無邏輯,短視,井蛙,無得救。

引用:
原帖由 反共大孽 於 2017-1-11 22:22 發表

呵呵,我問美國有無諮詢起名勝,又扯到藍絲移民。所有問題的答案就是有藍絲或支那官移民?漁民就係漁民,無邏輯,短視,井蛙,無得救。
想知,自己去查查啦。
資訊有價呀。。。哈哈哈!

唔好講尾國, 香港大把例子.

北九龍栽判處舊址, 俾左 SCAD 做亞太區分校, 一樣冇咨詢. 點解犯民又唔反呢 ? SCAD 係尾國野黎嘛, 點敢反呢 ?

摩星嶺道「白屋」, 港英時代用黎囚禁拷問異見人仕, 依家俾左芝加哥大學商學院做亞太區分校, 一樣冇咨詢. 點解犯民又唔反呢 ? U of Chicago 係尾國野黎嘛, 點敢反呢 ?

由此可見, 犯民只係逢中必反, 逢尾必奶而已. 咩咩反對冇咨詢咩咩黑箱作業, 藉口而已.

引用:
原帖由 反共大孽 於 2017-1-11 20:46 發表
黃石公園?紐約中央公園?總統山?林肯像?華盛頓紀念碑?唔該黃絲舉個例?定黃絲舉唔起?
高鐵,所以討論咗未夠一百年,都未有定案。

諮詢有春用咩,支持希拉里ga人多過川普,但川普做總統

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-1-11 22:49 發表

高鐵,所以討論咗未夠一百年,都未有定案。
定案有未真不知
不過,超支就肯定囉。

引用:
原帖由 daimonster 於 2017-1-11 10:21 PM 發表

紐約世貿911遺址
有人答但係梁粉根本視而不見,扮睇唔到。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-12 07:55 AM 發表

一個例子咁大把?

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2017-1-12 09:18 AM 發表

一個例子咁大把?
咁美國除咗911遺址,其實近年有乜新名勝?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-12 07:55 AM 發表

事實分享又何妨, 只是沒想過比人抽水, 其實世貿遺址一樣背後令人深思美國如何干擾中東.....

完全否定梁(辣招, 雙非床位, 限奶令, 長者生活津貼 etc.....)扮睇吾到.....

引用:
原帖由 daimonster 於 2017-1-12 09:31 AM 發表

事實分享又何妨, 只是沒想過比人抽水, 其實世貿遺址一樣背後令人深思美國如何干擾中東.....

完全否定梁(辣招, 雙非床位, 限奶令, 長者生活津貼 etc.....)扮睇吾到.....
講過好多次辣招根本就係破壞香港幾十年來嘅自由經濟環境,亦完全無助低收入家庭上樓。

雙非床位, 限奶令問題嘅始作俑者就係佢呢個自由行之父。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-12 09:48 AM 發表

講過好多次辣招根本就係破壞香港幾十年來嘅自由經濟環境,亦完全無助低收入家庭上樓。

雙非床位, 限奶令問題嘅始作俑者就係佢呢個自由行之父。
又要“自由經濟”,又唔人開葯房金鋪係咩玩法?

我成日都話689係神,一簽多行明明係上任特首功績又可以入佢數,行政會議召集人原來先係幕後玩家

[ 本帖最後由 亂9咁ban人 於 2017-1-12 11:32 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-12 09:20 AM 發表

咁美國除咗911遺址,其實近年有乜新名勝?
樓主沒說“近年”

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]