• 瀏覽: 3,750
  • 回覆: 103
引用:
原帖由 caledis 於 12/1/2017 07:52 發表

人地諮詢係諮詢起唔起?唔係決定左起先扮諮詢。
都係嗰句啦,係政府出錢嘅,泛民可以喺諮詢時 ban 到搞唔到,而家馬會出錢,泛民仲想 ban?慳啲啦,司法覆核囉笨,實比法官笑班白痴,馬會啲錢點用都要管,遲啲連李嘉誠啲錢都當係自己㗎喇。

根本係完完全全嘅精神病!

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-12 08:21 AM 發表

「西九管理局就故宮博物館展開公眾諮詢,並舉行展覽。前往參觀展覽的退休法官王式英批評,管理局無詢問市民是否同意興建故宮博物館,質疑並非真正公眾諮詢。」
有d人係唔使理事實真相。總之有人講啱佢心水就成為金科玉律。

西九故宮公眾諮詢隨手係網上找到。

係人都可以畀意見。要畀個人資料。

唔知唔好誤導人。

引用:
原帖由 x747x 於 2017-1-12 08:31 AM 發表

到係去返錢嘅問題,馬會出,確實唔洗諮詢,不過而家確實係諮詢緊喎。

泛民所謂嘅諮詢,係一開始已經想 ban 咗佢嗰隻諮詢,因為同中國有關,根本就係要同中國完全分開,即係港獨,你咁都唔知?

咁鍾意諮詢,又唔見泛民喺現有博物館起之前話要諮詢?

不過說實在的,向泛民或者佢地嘅支持者諮詢,基本上係無需要,全部都係廢人,除咗話唔比起之外,仲會有乜意見?

睇個王式英咁,連馬會啲錢都要過問,法官都被洗腦(或者收咗錢先真,因正常人唔會「敢」講),對呢部份香港,根本無任何期望佢地會有真意見。
馬會出錢就唔駛諮詢?塊地係邊個架?

紅字根本就係無限上綱上線,我唔支持港獨,但唔係唔支持香港中國化就叫做港獨,保留本土文化有乜問題?就嚟講廣東話都被標籤港獨啦。

我已經即刻,M+係造足諮詢既。

藍字更加係不可理喻嘅觀點,邊個係廢人,邊個值得諮詢,絕對唔係由林鄭一女子決定,咩叫程序公義?

引用:
原帖由 x747x 於 2017-1-12 08:35 AM 發表
都係嗰句啦,係政府出錢嘅,泛民可以喺諮詢時 ban 到搞唔到,而家馬會出錢,泛民仲想 ban?慳啲啦,司法覆核囉笨,實比法官笑班白痴,馬會啲錢點用都要管,遲啲連李嘉誠 ...
講緊塊地呀。改變土地用途唔使諮詢?

引用:
原帖由 lewark 於 2017-1-12 08:37 AM 發表

有d人係唔使理事實真相。總之有人講啱佢心水就成為金科玉律。

西九故宮公眾諮詢隨手係網上找到。

係人都可以畀意見。要畀個人資料。

唔知唔好誤導人。
http://www.westkowloon.hk/tc/wha ... tion-and-exhibition

全部問題都係「未來故宮館點點點」,有無問「應否起故宮館?」

引用:
原帖由 caledis 於 12/1/2017 08:43 發表

馬會出錢就唔駛諮詢?塊地係邊個架?

紅字根本就係無限上綱上線,我唔支持港獨,但唔係唔支持香港中國化就叫做港獨,保留本土文化有乜問題?就嚟講廣東話都被標籤港獨啦。

我已經即刻,M+係 ...
塊地係香港嘅又點?
而家嘅諮詢唔係諮詢咩?只係除咗無 ban 咗佢嘅機會外(其實有),同普通諮詢無分別。

如果話塊地係香港人嘅就要諮詢,咁現有嘅馬路、醫院、警署、博物館點解泛民又唔話要諮詢?

王式英做董事嘅海事博物館,又有無諮詢過香港人?佢做董事同之前嘅法官,又有無諮詢過香港人?

將所有嘢都要推倒重來,拖死香港,就係泛民嘅目的。

不論你幾愛香港,幾反對港獨,佢地都係喺度搞緊港獨。唔誇張啲咁去抹黑政府,點會有傻人出嚟搞港獨?

唔係話馬後炮,不過佔中時我已經講遲早暴動或港獨,因為煽動到班年青人痴咗線,就係會有咁嘅結果。

引用:
原帖由 x747x 於 2017-1-12 08:51 AM 發表

塊地係香港嘅又點?
而家嘅諮詢唔係諮詢咩?只係除咗無 ban 咗佢嘅機會外(其實有),同普通諮詢無分別。

如果話塊地係香港人嘅就要諮詢,咁現有嘅馬路、醫院、警署、 ...
《西九文化區管理局條例》19條清清楚楚寫明應該諮詢。唔好東拉西扯咁樣其他嘢拉埋嚟講。

引用:
原帖由 caledis 於 12/1/2017 08:44 發表

講緊塊地呀。改變土地用途唔使諮詢?
無改變用途,不嬲未定案,而且塊地係屬於「大型演出場地或展覽場地」        ,博物館唔算展覽場地嗎?

點都好,你地唔鍾意嘅就去司法覆核,不過因為無知,所以唔洗諗,輸硬。成個政府咁大,咁多律師同法律顧問,會唔知得唔得?

就好似 689 5000 萬咁,泛民夠料嘅去告特首囉,根本廉署開 file 都廢事,公開鬧班碌㭍弱智咩唔通?

你唔支持港獨我好支持,不過比你嘅思想被泛民拖著走。你諗吓以往啲博物館,用嘅係香港人嘅錢、香港人嘅地,點解泛民又唔話要諮詢先啦。

引用:
原帖由 caledis 於 12/1/2017 08:47 發表

http://www.westkowloon.hk/tc/whats-on/current-forthcoming/hong-kong-palace-museum-public-consultation-and-exhibition

全部問題都係「未來故宮館點點點」,有無問「應否起故宮館?」
就係明知班漢奸會 ban,所以先要叫馬會幫手起,鬼唔知被洗腦的一定唔想佢起到咩。

話時話,你都係反對㗎啦,記得起好後成世都唔好去參觀,有下一代嘅都唔好比佢地去,否則自打咀巴。

引用:
原帖由 x747x 於 2017-1-12 08:51 AM 發表

不論你幾愛香港,幾反對港獨,佢地都係喺度搞緊港獨。唔誇張啲咁去抹黑政府,點會有傻人出嚟搞港獨?
唔係話馬後炮,不過佔中時我已經講遲早暴動或港獨,因為煽動到班年青人痴咗線,就係會有咁嘅結果。
你有你睇法嘅自由,不過個人認為你嘅睇法好比獨裁主義者。

你意思係唔熱烈擁抱所有689政府嘅政策就已經係港獨?

全世界絕大部分國家/地區嘅執政政府,都有反對黨,係好正常嘅平衡。

引用:
原帖由 x747x 於 2017-1-12 08:59 AM 發表

無改變用途,不嬲未定案,而且塊地係屬於「大型演出場地或展覽場地」        ,博物館唔算展覽場地嗎?

點都好,你地唔鍾意嘅就去司法覆核,不過因為無知,所以唔洗諗,輸硬。成個政府咁大,咁多律師同法律顧問, ...
林鄭自己都話取消咗個演出場地,唔係改變用途係乜?

689個5000萬,如果肯定完全無問題,ICAC會開case?ICAC係泛民控制咩?

引用:
原帖由 caledis 於 12/1/2017 08:57 發表

《西九文化區管理局條例》19條清清楚楚寫明應該諮詢。唔好東拉西扯咁樣其他嘢拉埋嚟講。
咁而家諮詢緊,你又夾硬話係無諮詢,咁我都無辦法…

19 條係話一定要喺最初構思嗰陣諮詢㗎?Sorry 無寫明邊個階段諮詢。

其實你唔洗咁擔心,仲有六個月時間,泛民一定用盡方法,最多搞多次佔中,務求佢起唔成,到時你先參與囉。

引用:
原帖由 x747x 於 2017-1-12 09:02 AM 發表

就係明知班漢奸會 ban,所以先要叫馬會幫手起,鬼唔知被洗腦的一定唔想佢起到咩。

話時話,你都係反對㗎啦,記得起好後成世都唔好去參觀,有下一代嘅都唔好比佢地去,否則自打咀巴。
係其他題目講過,我唔反對係故宮博物館,係反對林鄭嘅先斬後奏,違反程序嘅做法。

引用:
原帖由 x747x 於 2017-1-12 09:06 AM 發表
咁而家諮詢緊,你又夾硬話係無諮詢,咁我都無辦法…

19 條係話一定要喺最初構思嗰陣諮詢㗎?Sorry 無寫明邊個階段諮詢。

其實你唔洗咁擔心,仲有六個月時間,泛民一定用盡方法,最多搞多次佔 ...
你有冇睇過個所謂「諮詢」?

http://www.westkowloon.hk/tc/wha ... tion-and-exhibition
有無一條問題係「應唔應該起?」

引用:
原帖由 x747x 於 2017-1-12 08:59 AM 發表

你唔支持港獨我好支持,不過比你嘅思想被泛民拖著走。你諗吓以往啲博物館,用嘅係香港人嘅錢、香港人嘅地,點解泛民又唔話要諮詢先啦。
人類係會進步嘅,以前唔洗唔代表就係啱。

以前可以室內隨處食煙,係咪應該而家都可以?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]