• 瀏覽: 3,747
  • 回覆: 103
西九故宮係中國皇權文化展覽。與黃絲。犯民的洋奴民主教根本係兩個相反概念。都唔啱佢班洋奴。

係畀真香港人同遊客睇。犯民黃絲活動範圍一般都係維園,上水。屯門。同私人商舖迫人關門。旺角砸磚。金鐘。銅鑼灣霸馬路。

西九故宮文化同佢地毫無關係。

又唔使公帑畀錢。馬會畀。

我又有份出錢。

犯民話未問過佢唔起得根本係強權文化。
西九管理局係適當時間(今日)開始根據西九條例向公眾諮詢。

根本都唔關犯民同黃絲事。

黃絲咪向空氣講都夠囉。

呢件事可以見到林鄭肯承擔。薯片一早縮埋儲印花。葉劉。胡官扮親民走去深水涉。

黃絲呢次抽水抽到空氣。鬥林鄭原來係幫佢攞分。

[ 本帖最後由 lewark 於 2017-1-11 07:49 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 lewark 於 2017-1-11 07:48 PM 發表
西九故宮係中國皇權文化展覽。與黃絲。犯民的洋奴民主教根本係兩個相反概念。都唔啱佢班洋奴。

係畀真香港人同遊客睇。犯民黃絲活動範圍一般都係維園,上水。屯門。同私人商舖迫人關門。旺角砸磚。金鐘。銅鑼 ...
馬會出錢,塊地邊個出?

引用:
原帖由 lewark 於 2017-1-11 07:48 PM 發表

係畀真香港人同遊客睇。犯民黃絲活動範圍一般都係維園,上水。屯門。同私人商舖迫人關門。旺角砸磚。金鐘。銅鑼 ...
不如+×哥捐塊地出來啦!

樓主又係到轉移視線

真正香港人的 眼睛是 雪亮的

任 妳如何 轉移視線也 轉不出 任何花樣來

只有叛港賊 才會認為 沒問題的

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-1-11 10:00 PM 發表
真正香港人的 眼睛是 雪亮的

任 妳如何 轉移視線也 轉不出 任何花樣來

只有叛港賊 才會認為 沒問題的
都唔關你地黃絲事。吠咩呢?

你地亞姑婆莊開始轉話題。話諮詢呢資料唔夠。

點做打手。轉風都唔識跟。

小心肥佬炒你魷魚。

[ 本帖最後由 lewark 於 2017-1-11 10:49 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-11 09:35 PM 發表

馬會出錢,塊地邊個出?
地係屬於邊個呢?

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2017-1-11 09:49 PM 發表
樓主又係到轉移視線
你可以上西九網親身提意見。

唔好同班垃圾黃絲同一見識。

引用:
原帖由 lewark 於 2017-1-11 19:48 發表

而家政府玩財技,馬會個專利,所得做善事,原本做福利助貧苦大眾。。。
政府年年幾百億剩餘,而家都要和馬會傾由佢出錢。  有人以為馬會懂變錢,咁用咗錢尼建博物館,30多億原可幫貧苦老弱嘅錢,大家想想可以去哪裡找。。。

似千四億三跑,又話不用政府錢,咪又係多收香港人和旅客費用攞出尼。。。
還有,就是香港政府不要向機管要求分紅嘅錢。。。如果機管分紅比政府,政府咪可以少收稅。。。。

引用:
原帖由 lewark 於 2017-1-11 19:48 發表

無中國國藉嘅香港人,是否真香港人?

還是,有外國國藉嘅,才是真香港人

什麼是真香港人,真係未聽過。。。

引用:

馬會錢,樓主都有份出?
哪些錢,不是馬會的嗎?
何時成為個人款項?(真的莫明其妙)。

還是有人自我安慰,賭輸咗,以為自己哪筆錢是善款,不是賭款。

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2017-1-12 12:22 AM 發表

馬會錢,樓主都有份出?
哪些錢,不是馬會的嗎?
何時成為個人款項?(真的莫明其妙)。

還是有人自我安慰,賭輸咗,以為自己哪筆錢是善款,不是賭款。
最好笑有人話馬會錢即係香港人錢
咁賭王d錢大家都有份

引用:
原帖由 takezawa 於 2017-1-12 00:28 發表

最好笑有人話馬會錢即係香港人錢
咁賭王d錢大家都有份
都有少少分別,香港馬會個專利係政府直批,而且馬會唔係謀利機構。

賭王就係開賭搵錢,向政府投個賭牌開賭,講明係想謀利。

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2017-1-12 12:44 AM 發表

都有少少分別,香港馬會個專利係政府直批,而且馬會唔係謀利機構。

賭王就係開賭搵錢,向政府投個賭牌開賭,講明係想謀利。
冇錯,但d錢點捐都係馬會自己決定,唔需要同市民交代

引用:
原帖由 lewark 於 2017-1-11 10:41 PM 發表

地係屬於邊個呢?
香港土地,當然係屬於香港市民,賣出左,未來幾十年使用權,就屬於買地嘅人。

你唔係以為土地係屬於特首呀?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]