• 瀏覽: 3,756
  • 回覆: 103
引用:
原帖由 lewark 於 2017-1-12 06:14 PM 發表

有好多兩頭蛇都有外國護照又唔申請。
呃香港特區攞張身份證。

呢d又係真香港人?
點解唔係?香港人身份同國籍冇關

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-12 06:51 PM 發表

點解唔係?香港人身份同國籍冇關
點解唔申報呢?
講明自己係英國人嘛。

呢類假香港人建制犯民都有。個個都虛偽扮港人。

[ 本帖最後由 lewark 於 2017-1-12 07:28 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 glycine 於 2017-1-11 09:35 PM 發表

馬會出錢,塊地邊個出?
塊地填海嚟!個海出!

在西九故宮諮詢。我已實名提意見。
支持興建。

最好有VR體驗故宮歷史環境。

有諮詢呢人又唔敢俾意見。又唔敢用真名。
黃絲真係。成日縮埋扮英雄。現實生活係廢人。

引用:
原帖由 lewark 於 2017-1-12 07:19 PM 發表

點解唔申報呢?
講明自己係英國人嘛。

呢類假香港人建制犯民都有。個個都虛偽扮港人。
英國人有香港身分證就算香港人

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-12 09:36 PM 發表

都話叫你地老實D申報咯.

睇下假港人有咩下場,

呢批人個個都呃呃騙騙博大霧.扮香港人,又唔係對香港好先乞人憎.

引用:
原帖由 lewark 於 2017-1-12 10:18 PM 發表

都話叫你地老實D申報咯.

睇下假港人有咩下場,

呢批人個個都呃呃騙騙博大霧.扮香港人,又唔係對香港好先乞人憎.
立法會主席幾個月前唔係香港人?

呢件事可以見到林鄭肯承擔。薯片一早縮埋儲印花。葉劉。胡官扮親民走去深水涉。

黃絲呢次抽水抽到空氣。鬥林鄭原來係幫佢攞分

馬會出錢,塊地不嬲未定案,而家做同文化有關嘅嘢,有乜問題?M+ 都係博物館喎。

引用:
原帖由 lewark 於 2017-1-11 07:48 PM 發表
西九故宮係中國皇權文化展覽。與黃絲。犯民的洋奴民主教根本係兩個相反概念。都唔啱佢班洋奴。
又唔使公帑畀錢。馬會畀。
除咗塊地損失外,營運費都唔少。 一年幾億差唔多。人手,維修,保安,保險,俾原來館嘅租,運輸,修復,登廣告,搞活動, 專家/顧問/機票/住宿、IT。 樣樣都係貴嘢。 一般人手唔掂。 一個館長就幾百萬一年。 專家呢?  請大陸人就平啲。 但政治上,實大件事。 收入就門票,賣小食,紀念品,收租。 但版權唔係香港嘅,要回一部分。

仲有,大陸人去故宮係睇樓,唔係睇藏品,以13億人國家,一年得千五萬人次咋。 台北只有500萬人次。 睇藏品爲主。 香港冇古代皇宮,藏品又唔及台北,北京。 今日香港館一年得70萬人次。已經免費嘅。 都要蝕8000萬一年。 佢哋都係本地擁有藏品,唔少係假嘅,唔洗重金運嚟運去。  所以到時一年蝕2,3億唔奇。 我反對故宮,連M+都最好停埋。

做文化可以平平哋,起間簡單單嘅館,搵當代藝術家,平租俾佢哋搞展覽。 一來滿足本土化,二來知唔知大陸幾多人出國租博物館,租歌劇院嚟俾自己表演。 擸佢哋錢,又幫助祖國文化藝術衝出國際。 我哋想活生生嘅中國人感謝香港定係想嘉慶皇帝感謝香港吖?

引用:
原帖由 paploo 於 2017-1-13 12:41 AM 發表

除咗塊地損失外,營運費都唔少。 一年幾億差唔多。人手,維修,保安,保險,俾原來館嘅租,運輸,修復,登廣告,搞活動, 專家/顧問/機票/住宿、IT。 樣樣都係貴嘢。 一般人手唔掂。 一個館長就幾百萬一 ...
有意見咪去諮詢網站提實名意見囉。

大家都有表達意見自由。

無話啱唔啱。有道理就得。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-12 06:49 PM 發表

唔諮詢去反對事倍功半
點會呢 .... 你可以照樣搵陳淑裝, 佢接納的話 , 佢可以在議會提出, 官員一樣要回應

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-12 09:36 PM 發表

未向入境處申報的話, 你在中國港澳仍然係中國籍就真

從投票記錄來睇,香港有55至60%的人是黃絲。
樓主反而說40%是真香港人,奇怪⋯⋯⋯⋯

引用:
原帖由 Sith-Lord 於 2017-1-13 10:05 AM 發表
從投票記錄來睇,香港有55至60%的人是黃絲。
樓主反而說40%是真香港人,奇怪⋯⋯⋯⋯
真香港人真係唔多。
中國人身份。對香港有感情。有貢獻。對香港不離不棄。甘苦與共。

假香港人特別多。搵社會著數。大大聲博出位攪搗亂。做洋奴聽命西人。靜雞雞攞外國護照。又揸香港身份證。一有唔對路就走人。攪臭香港都唔使自己受。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]