• 瀏覽: 2,254
  • 回覆: 44
  • 追帖: 1
高價賣地俾發展商又會被插推高樓價
低價賣地又會被插明益發展商
拿塊地起公屋又會插咁好嘅地點解要起公屋,根本唔乎合經濟原則
起故宮照插
起大型基建洗錢又插大白象
起公園跑步徑又唔乎合經濟地段
乜都唔起又俾佢地話浪費塊地
究竟有冇人可以諗到一個乎合傑青原則嘅方案

國小時:「媽,我長大不要嫁了!我要待在妳的身邊!」
國中時:「媽,我會和妳住在一起!」  
高中時:「媽,我會常回來看妳的。」  
大學時:「媽,有空常來看我啊!」
嫁人後:「媽,沒事別來找我啊!」
起賭場。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-11 06:48 PM 發表
起賭場。
你好少追出面d Post喎
北京台灣都有故宮,你洗乜係香港起
澳門拉斯維加斯都有賭場
洗乜係香港起
你估佢地唔會咁講咩

香港所有發展都被反對派定性為“益佐大陸人”

香港政府只有乜都唔做

實際上,環評x諮詢x司法覆核x100,政府亦乜都做唔到

香港人應該習慣/接受/適應,香港就係依家咁樣,隨時間變舊變落後

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-1-11 07:22 PM 發表

香港政府只有乜都唔做

香港人應該習慣/接受/適應,香港就係依家咁樣,隨時間變舊變落後
可惜香港人口不斷增加,唔起就遲早訓街。

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-1-11 07:22 PM 發表

香港政府只有乜都唔做

傑青又會話 個政府真係廢 乜野都唔識做

引用:
原帖由 反共大孽 於 2017-1-11 07:28 PM 發表

可惜香港人口不斷增加,唔起就遲早訓街。
郊區唔準你起,因為影響環保
市區唔俾你起,因為屏風樓
但你唔起就漠視市民需求,照插

說得對,所以 香港 留比 唔愛國的 本土人士

愛國者 回祖國生活,那就 皆大歡喜
引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2017-1-11 07:36 PM 發表

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2017-1-11 19:36 發表

其實你問佢地想起乜,可能佢地根本就無諗個,佢地純粹係想搵樣野黎駡下人做下判官黎自high, 所以話政府對民意其實唔駛太認真,因為佢地心理己經有問題

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-11 06:48 PM 發表
起賭場。
起賭場=俾大陸人洗黑錢用

應該係無論在香港任何地方起乜野建築物都會俾傑青插

起插大陸嘅嘢譬如六四屠殺紀念館就啱佢哋,因為佢哋就係為插而插。

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-1-11 07:48 PM 發表
說得對,所以 香港 留比 唔愛國的 本土人士

愛國者 回祖國生活,那就 皆大歡喜

依家個標題講緊起乜野建築而唔會俾傑青反
請留意

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2017-1-11 08:20 PM 發表

起賭場=俾大陸人洗黑錢用
傑青會話 澳門已經可以俾佢地洗黑錢,又插你起黎做乜,浪費納稅人錢

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2017-1-11 06:52 PM 發表

你好少追出面d Post喎
北京台灣都有故宮,你洗乜係香港起
澳門拉斯維加斯都有賭場
洗乜係香港起
你估佢地唔會咁講咩
故宮無錢搵,賭場有錢搵。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]