• 瀏覽: 3,241
  • 回覆: 49
  • 追帖: 1
+2
香港 (黃絲) 不需故宮文化?

不要代表我,不要妄想你能代表全香港。

不過很高興樓主你喺風雨中仍然抱緊中國文化的一少部份…豉油。

你唔要,我要

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2017-1-11 02:27 PM 發表
當然我唔係完全否定中國文化

引用:
原帖由 starr 於 2017-1-11 02:44 PM 發表
你唔要,我要
你係咪香港人?

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-1-10 08:25 PM 發表
12月23日,西九文化區管理局董事局主席兼政務司司長林鄭月娥,突然跟北京故宮簽訂合作協議,宣佈將在西九文化區興建「香港故宮文化博物館」,將由香港賽馬會慈善信託基金會捐出35億港元資助,興建總樓面面積約3萬平方 ...
新科技來到香港展出已經變成歷史文物,大空館同科學館都有好多變成歷史文物。

如果故宮文化博物館落戶香港,係港人之福。
樓主身在福中不知福。

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-1-11 07:16 PM 發表
你係咪香港人?
唔係個個香港人都是親英抗中亂港媚美的.

引用:
原帖由 奇葩奇葩 於 2017-1-11 08:51 PM 發表
如果故宮文化博物館落戶香港,係港人之福。
樓主身在福中不知福。
浪費土地就真。

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-1-10 08:25 PM 發表
12月23日,西九文化區管理局董事局主席兼政務司司長林鄭月娥,突然跟北京故宮簽訂合作協議,宣佈將在西九文化區興建「香港故宮文化博物館」,將由香港賽馬會慈善信託基金會捐出35億港元資助,興建總樓面面積約3萬平方 ...
請問....成篇文, 你想講???.....
睇唔明,可唔可以簡單D

其實樓主係需要自宮

引用:
原帖由 好仔反佔中 於 2017-1-10 08:32 PM 發表
香港係中國地方,黃屍狗唔鍾意中國文化可以離開香港移民他邦
宜家個d係大清文化呀!

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2017-1-11 02:27 PM 發表
國內成文, "唔關我事, 我出嚟打...豉油....的"....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]