• 瀏覽: 7,143
  • 回覆: 211
引用:
原帖由 lewark 於 2017-1-10 10:29 PM 發表
咁又唔使。
即係cy同你講。呢度係中國地方。你來做咩?

成日係度搗亂。面皮幾丈厚。

咁呢種又使唔使通知全世界呢。

叛國。洋奴講就夠。
哈哈哈,689話人地面皮厚?

請即刻陳家洛幾時叛國?定又係閣下毫無根據嘅指控?

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-1-10 10:31 PM 發表

唔歡迎黃屍西奴美狗法輪港獨撚就叫鎖港呀。
你金主都唔歡迎您IS啦,叫鎖國呀。
你唔係只反689既咩。
依家又反中
請即刻我幾時「反中」,唔妥689就係反中?

而家連強國都放棄咗689條廢柴啦。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-10 10:31 PM 發表

哈哈哈,689話人地面皮厚?

請即刻陳家洛幾時叛國?定又係閣下毫無根據嘅指控?
凡指攞外國護照。係香港搗亂個班人就係叛國者。

陳家洛班攻民狗有幾多個叛國賊我就真係唔知。
不過班友搗亂香港係真嘅。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-10 09:00 PM 發表

689咁鍾意告人,如果冇,應該出咗律師信啦。
咪九嗡,CY出過幾多次律師信有數得計,一次被誣陷收黑錢,一次被誣陷涉黑。

仲有冇呀?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-10 10:32 PM 發表

請即刻我幾時「反中」,唔妥689就係反中?

而家連強國都放棄咗689條廢柴啦。
冇得反689,
你就逢中都反囉

引用:
原帖由 lewark 於 2017-1-10 10:33 PM 發表

凡指攞外國護照。係香港搗亂個班人就係叛國者。

陳家洛班攻民狗有幾多個叛國賊我就真係唔知。
不過班友搗亂香港係真嘅。
總之人地就係按照法律容許嘅方法去反對689執政,人地如果有犯法就快啲檢控啦。

櫻主, 慳啲啦. 你現在罵CY, 沒有人會幫你的, 因為之前狂罵CY的人已改了目標, 來來去去只有你一個人在罵, 替你辛苦, 早抖休息下.
CY講呢個係升五星紅旗嘅地方你唔明, 證明你沒有智慧, 硬要從字面胡扯你所說的歪理.多學些中文, 明白內裡所指才評論吧.

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-1-10 10:34 PM 發表

冇得反689,
你就逢中都反囉
我講過「唔支持港獨」,「唔支持梁遊」

點算「逢中都反」?

如果剩係睇cy講呢句,確係令人覺得無喱頭,但原來有個前因,同佢開左個玩笑:

梁振英在網誌又引述陳家洛在前年1月接受報章訪問時曾提及,自己在班上曾挑戰學生,問他們有無想過有天早上醒來,五星紅旗升不起。網誌又引述去年9月陳家洛在報章撰文中提及,「試想像某天一覺醒來,那象徵着中國共產政權的五星紅旗升不起來了,這個政權真的倒了」。

https://hk.news.yahoo.com/陳家洛指請願時梁振英說話挑釁-梁網誌稱歡迎陳看升旗-053628127.html

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-10 10:35 PM 發表

總之人地就係按照法律容許嘅方法去反對689執政,人地如果有犯法就快啲檢控啦。
佔中個時話法律第二。唔記得嗱。

你班友搗亂理由隨時變。

ABC,之後就葉劉23條復辟。而家又變成cy2.0,

根本係犯民班友無機會做特首。邊個上都照反。

攪衰香港又唔使你地班25仔受。轉頭飛去做洋奴就攪掂。

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2017-1-10 10:36 PM 發表
櫻主, 慳啲啦. 你現在罵CY, 沒有人會幫你的, 因為之前狂罵CY的人已改了目標, 來來去去只有你一個人在罵, 替你辛苦, 早抖休息下.
CY講呢個係升五星紅旗嘅地方你唔明, 證明你沒有智慧, 硬要從字面胡扯你所說的 ...
689講嘢唔清唔楚,垃圾語言偽術,係從政者大忌。只係證明佢冇智慧。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-10 10:40 PM 發表

689講嘢唔清唔楚,垃圾語言偽術,係從政者大忌。只係證明佢冇智慧。
自己7咪話人唔清唔楚囉。

黎黎去去都係cap得一個人講,
用一張圖講一世 表示妳地已沒其他技倆了
引用:
原帖由 lewark 於 2017-1-10 10:40 PM 發表

你班友搗亂理由隨時變。

攪衰香港又唔使你地班25仔受。轉頭飛去做洋奴就攪掂。 ...

引用:
原帖由 lewark 於 2017-1-10 10:40 PM 發表

你班友搗亂理由隨時變。

攪衰香港又唔使你地班25仔受。轉頭飛去做洋奴就攪掂。 ...
佔中個時話法律第二來來去去就係果個被cap圖嘅四眼哥哥,我一向支持依法逮捕犯法人士,包括柒警,愛字頭暴徒等等。

講咗好多次,ABC係阿貓阿狗都好過689,但唔代表任何人都要支持。如果係葉劉/林鄭vs689,咁咪支持葉劉/林鄭囉。

鬍鬚曾幾時變咗泛民?

引用:
原帖由 lewark 於 2017-1-10 10:43 PM 發表
自己7咪話人唔清唔楚囉。
人地遞請願信,同咩旗有乜關係?根本就係689九唔搭八。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]