• 瀏覽: 2,282
  • 回覆: 31
引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-11 01:31 發表
如果美國要開戰,佢等你制造武器?
咁依家中國唔系零武器,尾國佢有膽扮晒義燒,咪騷下哥利囉。

引用:
原帖由 PaoHow 於 2017-1-11 04:20 發表

還要睇準別人的死穴,黃石地帶。對於日本,死穴係日本海岸的斷層,一架核潛艇在斷層失事自爆會好大鑊。
咁又系。

引用:
原帖由 hongkongbunbun 於 2017-1-11 02:00 發表
有神經既人,就有神經既看法。之前亂發神經,話梁一定會連任,結果老貓燒鬍。
系囉!果次用你老豆嘅殼系咁“敖”,點知唔靈,依家界佢個仔柴台。有乜計?

引用:
原帖由 hongkongbunbun 於 2017-1-11 10:09 發表

有D人,永遠食古不化,一把年紀,仍然甘願做啃骨頭既狗,真系服左拒。
咁又系,記唔起你系唔會老嘅一一永遠系咁大。

一開戰,iPhone 造唔到,全球停售,美國即時內戰,又要打大陸又要開槍殺自己國民,真係忙。

引用:
原帖由 PaoHow 於 2017-1-11 04:20 AM 發表

還要睇準別人的死穴,黃石地帶。對於日本,死穴係日本海岸的斷層,一架核潛艇在斷層失事自爆會好大鑊。
當你射支核彈去老美,老美已同時回應唔知幾多支核彈給強國了。斷層深度是核潛無法去到的,未到核潛已被水壓壓毀了。

有興趣可以一讀, 佢假設中共不再執政

附件

mobile_1.jpg(17.34 KB)

強國間打仗就是打消耗,主要消耗品就是人和鋼鐵!

1)中國的鋼鐵產量是美國的10多倍,全世界所有國家的鋼鐵產量加起來也沒有中國多;中國鋼鐵在限產下,還能達到年產11億噸,而美國還不到1億噸。
2)中國的人口是美國的4倍多。

如果只打常規戰爭,中美兩國無論在那裡打,美國都是輸!

核大戰,美國是核攻擊力世界第一,中國是抗核能力世界第一,兩者旗鼓相當!都能保證把對方發動核戰的政府機構消滅掉,但最後獲勝的還是中國的後繼政府。美國的抗核打擊能力太弱,地勢太平坦,在美國兩洋沿岸太平洋與大西洋製造近200米的大海嘯,美國陸地上沒有人了,而此時海水只淹到中國的西安,把中國的大西南變成了海濱城市!

引用:
原帖由 crn2005 於 2017-1-11 01:42 PM 發表
強國間打仗就是打消耗,主要消耗品就是人和鋼鐵!

1)中國的鋼鐵產量是美國的10多倍,全世界所有國家的鋼鐵產量加起來也沒有中國多;中國鋼鐵在限產下,還能達到年產11億噸,而美國還不到1億噸。
2)中國的人口是 ...
首先你要搞清楚老美打強國的目的。老美想滅強國,殺曬的強國人,再霸強國土地?我諗無可能,志在教訓強國,續其霸主地位多的,可能連上岸都唔會,咁人多有咩用。

強國產鋼鐵量多,但鋼鐵原材料卻是進口的,主要來自澳洲,同老美打,澳洲仲會出口俾強國咩?另外仲有石油呢?

核打擊能力老美比強國強十至幾十倍不等,老美仲有五十巴仙欄截能力添。200米海嘯咪易造咩。

中國後續政府,後續的中國仲要面對俄國印度入侵喎,和四分五裂的局面喎。

引用:
原帖由 hongkongbunbun 於 2017-1-11 14:16 發表

有D人願意做宣傅機器,系咁吠
你唔須要咁坦白,因為冇人唔知。

個人唔相信中美會打仗;中國冇需要佔領美國,同時中國冇呢種文化。美國亦唔需要佔領中國,佢地最大目的系要永遠稱霸世界,只有中國無法雄起才能達到這個目的。

所以美國策略就系要“民主中國”,只要培養一群“民主信徒”,在中國成功“六四”,中國就好似印度咁樣成為美國附庸,對美國冇厘威脅。

目前香港所見,就系整個格局嘅縮影。

中國策略系由九得班民主信徒困在香港發白日夢,得閒就打打咀炮。中國自己搞一帶一路,營造雄起大勢。

系咪講得好清楚呢?

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-1-11 03:08 PM 發表
個人唔相信中美會打仗;中國冇需要佔領美國,同時中國冇呢種文化。美國亦唔需要佔領中國,佢地最大目的系要永遠稱霸世界,只有中國無 ...
如果不能輸出顏色革命入中國,不能搞跨中國經濟,中國唔停止以人民幣用作國際交易貨幣,場仗一定會打,由美國發動。

當人民幣在國際貿易得到更大的認受性,中國政經愈穩定,美元將失去作為國際商品的價值,而美元美債實質上係一個極大泡沫,時機一到會極速爆破,在國際間積存的美元美債愈多,爆破速度愈快,像銀行擠提。

美國不會容許這樣的局面出現。美國不會容許人民幣繼續威脅美元。美國發動戰爭不是要滅中國,而係利用戰爭令國際對人民幣失去信心,令美元可以繼續成為國際商品,美國可以繼續發債印美元。

引用:
原帖由 PaoHow 於 2017-1-11 15:51 發表

如果不能輸出顏色革命入中國,不能搞跨中國經濟,中國唔停止以人民幣用作國際交易貨幣,場仗一定會打,由美國發動。

當人民幣在國際貿易得到更大的認受性,中國政經愈穩定,美元將失去作為國際商品的價值, ...
人民幣一定要取代美元成為世界上第一主要貨幣,睇既只系時間問題。

未軍事開打,先打經濟戰;美國呢個空心老官,死得仲快。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]