• 瀏覽: 3,104
  • 回覆: 87
本地醫護人員絕對係夠嘅⋯⋯⋯之不過政府醫院管理層係低能嘅⋯⋯⋯
引用:
原帖由 劉婕 於 2017-1-10 08:36 AM 發表
北區居民引頸以待的天水圍醫院昨天啟用,但因人手不足,服務「殘缺不全」,初期不會有急症室,直至三月中才會投入服務,每天只運作八小時,何時才能夠提供全天候的急症室服務,連院方高層也交不出時間表。這種狀況, ...

引用:
原帖由 ccphilip1972 於 2017-1-11 04:52 PM 發表
我不知道其他國家有沒有,中國一定多
引 d 印度咖哩人入來,定菲律賓椰油人來?

四川麻辣人來,就仲死,我病左飲盒仔茶算了!

引用:
原帖由 ccphilip1972 於 2017-1-11 04:52 PM 發表
我不知道其他國家有沒有,中國一定多
中國十三億人口,
如果有一億人壞事又真係幾多
有十二億人做正常事你都唔多覺啦

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2017-1-11 04:59 PM 發表
本地醫護人員絕對係夠嘅⋯⋯⋯之不過政府醫院管理層係低能嘅⋯⋯⋯
香港的政府管理層一定係低能架啦
CY咁超班都俾反賊害到幾乎家破人亡

引用:
原帖由 ccphilip1972 於 2017-1-11 04:46 PM 發表

認賊作父見過,認賊作祖宗第一次見
果然係強國嘅契弟。
係囉,D嬸日日都掛住佢地
仲唔係慎終追遠

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-1-11 02:59 PM 發表

説來説去,新移民之拿奴隸就是要賴在香港,

不願意返大陸享用優質紅包醫生的服務
知你非常掛念之拿奴隸
也不用時刻溢於言表的

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-11 03:37 PM 發表

樓同其他嘅commodities有乜分別?行政打壓炒賣就係置香港多年來嘅自由經濟於不顧。
借呢樣講自由經濟
唔出辣招升到阿媽都唔認個陣, 又話一男子刻意益強國人

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-1-10 08:36 AM 發表
北區居民引頸以待的天水圍醫院昨天啟用,但因人手不足,服務「殘缺不全」,初期不會有急症室,直至三月中才會投入服務,每天只運作八小時,何時才能夠提供全天候的急症室服務,連院方高層也交不出時間表。這種狀況, ...
支持引進台灣血汗醫師 , 頂死班高薪厚職仲嘈嘈閉既醫護

http://www.appledaily.com.tw/rea ... ew/20160602/876737/

附件

15220061_1038219609622772_8606966952564476281_n.jpg(25.54 KB)

但廣州己
引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-1-12 12:04 PM 發表

返大陸啦,不要在香港賴死,不要臉!

只要D之拿新移民返曬大陸,香港便再沒有醫療超負荷問題,走啦!
我都望佢地快D返曬大陸,但佢地返大陸你係咪唔再掛住佢地

引用:
原帖由 hkguy001 於 2017-1-12 12:24 PM 發表

支持引進台灣血汗醫師 , 頂死班高薪厚職仲嘈嘈閉既醫護

http://www.appledaily.com.tw/realtimenews/article/new/20160602/876737/
台灣血汗醫師
拭目以待

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-1-12 12:55 PM 發表

你終于明白到趕走支拿奴隸是解決香港各式問題的良方!
但係解決唔到你個心結

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]