• 瀏覽: 3,061
  • 回覆: 87
引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-11 08:50 AM 發表

再次證明咗「功能組別」嘅弊病,梁家騮要向佢嘅選民負責,當然係將醫學界嘅利益凌駕香港市民之上。
又搵黎講,
佢一人可能拉倒醫改嗎.
其他有份拉倒的耳猿,
又是什麼呢.

引用:
原帖由 奇葩奇葩 於 2017-1-11 07:28 AM 發表

泛民根本係阻擾香港發展。
什麼人做特首都假
「Anyone but CY」??
而家開始講「ABC」的C也包括Carrie(即林鄭的洋名)。
龍門不斷搬,本來只針對CY,忽然又針對林鄭?
實情是Anyone but  China
做咁多大龍鳳, 愚民仍然樂此不疲

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-1-10 07:31 PM 發表

傻仔,只要把足夠多的禍港之拿奴隸遣返奴隸蟈,哪裏還需要引進外勞醫護呢?

省下的資源還可以拿來給真港人建屋呢!

說到底,下賤的之拿奴隸還只不過是想賴在香港不走而已!

其實牠們把匪共的一匪專政說的 ...
怎麼老是這樣辱罵你的祖宗?

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-1-11 09:15 AM 發表

什麼人做特首都假
「Anyone but CY」??
而家開始講「ABC」的C也包括Carrie(即林鄭的洋名)。
龍門不斷搬,本來只針對CY,忽然又針對林鄭?
實情是Anyone but  China
做咁多大龍鳳, 愚民仍然樂此不疲
林鄭自己話要堅持689路線,先成為眾矢之的。

況且,泛民可以接收一個中共任命為財爺9年嘅人,係Anyone but China?

引用:
原帖由 edw42454849 於 2017-1-10 06:18 PM 發表

樓主,泛民同公投係兩回事!

市民巳受夠有病無人醫,排幾年期醫生未見人先瓜柴嘅苦況,所以呢個議題,公投靠得住架!

少數服從多數,合情合理!
泛民永遠不會站在政府那邊, 公投會被佢地搞到一鑊泡

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-11 09:19 AM 發表

林鄭自己話要堅持689路線,先成為眾矢之的。

況且,泛民可以接收一個中共任命為財爺9年嘅人,係Anyone but China?
傻瓜
689未上場都被泛民煽動愚民叫佢落台啦

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2017-1-10 11:08 PM 發表

首先,香港冇公投法例,無得玩

其次,就算有,反對派一樣都會用返同樣招數,以政府借此輸入內地醫生降低質素為由煽動民眾投反對票。同一招數之前响反國教出現過,政府點力陳利害,反對派一樣會作出煽動。
...
網友,無公投法例我都知,不過只要政府有心,九十幾種( 變相公投 )都可以推出,名稱並不重要,最緊要嘅係結果!

愚民的確唔少,但枉死嘅病人更多,國教直接受害者極少難以與醫改比較,涉及最自身利益,我相信難以煽動受害市民反對醫改!

武力接管立法會,難度近乎幻想,打民意牌實際些!

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-1-11 09:24 AM 發表

傻瓜
689未上場都被泛民煽動愚民叫佢落台啦
明眼人都知689禍港殃民,呢4年證明咗當年未上場叫佢落台嘅,都係見微知著嘅聰明人。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-11 09:27 AM 發表

明眼人都知689禍港殃民,呢4年證明咗當年未上場叫佢落台嘅,都係見微知著嘅聰明人。
明眼人都知泛民禍港殃民, 689上台才能鎮得佢地住

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-1-11 09:29 AM 發表

明眼人都知泛民禍港殃民, 689上台才能鎮得佢地住
2017嘅香港真係比2012好?

識得妥協嘅煲呔曾,至少施政暢順。

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-1-11 09:22 AM 發表

泛民永遠不會站在政府那邊, 公投會被佢地搞到一鑊泡
樓主,泛民當然唔會站在政府嗰邊,但市民會站在自身利益行先,涉及自己條命及錢財,市民會支持對自己最有利的醫改!

泛民唔係無敵,市民亦唔會全部係白痴,就以梁丶游兩人辱華宣誓事件為例,涉及全球華人尊嚴,泛民可煽動誰?只能割蓆閃縮,政府大勝!

在市民來說,自己嘅生命及錢銀比尊嚴更重要,泛民可煽動誰?

若無直接損害,泛民才有機會煽動,醫改若打民意牌,無得輸!

引用:
原帖由 edw42454849 於 2017-1-11 09:38 AM 發表

樓主,泛民當然唔會站在政府嗰邊,但市民會站在自身利益行先,涉及自己條命及錢財,市民會支持對自己最有利的醫改!

泛民唔係無敵,市民亦唔會全部係白痴,就以梁丶游兩人辱華宣誓事件為例,涉及 ...
你都有道理
但我見黃絲扮黑絲咁攪笑都大有人在就真係無言人

引用:
原帖由 caledis 於 2017-1-11 09:36 AM 發表

2017嘅香港真係比2012好?

識得妥協嘅煲呔曾,至少施政暢順。
不如你講下CY做左D乜野令你咁憎佢?

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-1-11 09:49 AM 發表

不如你講下CY做左D乜野令你咁憎佢?
又係呢個問題,講左好很多次呀。

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-1-11 09:42 AM 發表

你都有道理
但我見黃絲扮黑絲咁攪笑都大有人在就真係無言人
樓主,最緊要係睇吓有無心者,通過醫改有何難?

若果由我統籌,先廣泛宣傳,挾高民意支持推新醫改入立法會三讀,主席避席,二打六暫任主席,駐過百警員候命 ,有人拉布,即時抬走,當抬走所有泛民可點票通過!

司法覆核,見招拆招,得民意者勝,就係咁簡單!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]