• 瀏覽: 7,150
  • 回覆: 152
引用:
原帖由 kwho1232 於 2017-1-8 11:27 AM 發表

你真係冥頑不靈,話咗有無經歷過都有發言權。咁都要拗!
你做過特首未?你做過立法會議員未?我見你成日講特首同立法會議員喎!
冇經歷過係有發言權,但閣下依家係生安白造

經歷過就知冇操練呢回事(至少我地幾個家長冇),你冇考過但隔硬話有,言論自由唔係咁用lor

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2017-1-8 11:40 AM 發表
冇經歷過係有發言權,但閣下依家係生安白造
經歷過就知冇操練呢回事(至少我地幾個家長冇),你冇考過但隔硬話有,言論自由唔係咁用lor
你又生安白造!

我幾時有話過我考過TSA?
你一路都係話我無考過噃,現在自打咀巴!哎,好痛!

如果你後面夾梗話有,係指有操練,都錯。因為有人話有操練 (唔係我講)。
其實經歷過與否,都可以知有無操練。淺易的事,你都唔識!

引用:
原帖由 kwho1232 於 2017-1-8 11:31 AM 發表

你都堅離地既,為咗TSA轉校?
唔得掂講出來,被人批評啦!
學生同家長轉去適合自己的學校又乜問題?點解你要要唔比?要話人離地?比返家長同學生自己選擇適合自己壓力不好嗎?

完全沒問題.我還覺得不夠,

好應該由 小一到大學 年年都要 tsa先得

引用:
原帖由 tsang000111 於 2017-1-8 12:27 PM 發表

學生同家長轉去適合自己的學校又乜問題?點解你要要唔比?要話人離地?比返家長同學生自己選擇適合自己壓力不好嗎?
選學校要考慮好多因素,例如遠近、校風等等,
有無TSA只係其中一個因素。

引用:
原帖由 kwho1232 於 2017-1-8 12:59 PM 發表

選學校要考慮好多因素,例如遠近、校風等等,
有無TSA只係其中一個因素。
所謂小學校風,好多時是家長以訛傳訛。家長是有責任同權利選擇適合自己孩子的學校。自己孩子不適合過份操練的學校,就應為孩子轉去較少壓力的學校,這是家長應有的責任同權利。

引用:
原帖由 tsang000111 於 2017-1-8 01:06 PM 發表

所謂小學校風,好多時是家長以訛傳訛。家長是有責任同權利選擇適合自己孩子的學校。自己孩子不適合過份操練的學校,就應為孩子轉去較少壓力的學校,這是家長應有的責任同權利。
第一句係無賴講的話,無理據就話人地的資料錯。你理得人地是否以訛傳訛。

話你堅離地係真既!
你咁講在理論上係啱的,
但係你知唔知大部分小學都有TSA,
無TSA的只有少數。

引用:
原帖由 kwho1232 於 2017-1-8 09:55 發表

以下是毫無論點的指責:
1 學校、老師自私
2 家長愚蠢
3 港人反智
4 老師無恥

加D解釋好噃!
TSA 係評估學校及教師的專業水平,教學成效並由此結果對學校老師的缺失進行幫助。因為學校,老師們不願面對自己的缺失或為提高自己評分,所以壓迫學生進行操練,是為自私,無恥。

家長又愚蠢到配合老師,不但不懂反對及制止學校的卑劣行為,反而壓迫自己孩子,是為反智。

引用:
原帖由 kwho1232 於 2017-1-8 01:20 PM 發表

第一句係無賴講的話,無理據就話人地的資料錯。你理得人地是否以訛傳訛。

話你堅離地係真既!
你咁講在理論上係啱的,
無TSA的只有少數。
我只是講過份操練問題,我幾時有話TSA? 有無TSA學校都可以有過份操練問題!你罵人之前可否睇清楚d? 想清楚d?

引用:
原帖由 kwho1232 於 2017-1-8 01:20 PM 發表

話你堅離地係真既!
你咁講在理論上係啱的,
無TSA的只有少數。
睇你d留言,你都無理據就話人地錯! 唔知邊個無賴?

引用:
原帖由 kwho1232 於 2017-1-7 05:11 PM 發表

問題係大部分小三學生都無呢個自由。
老師、父母話事多!
死仔,仲唔去溫書?
呢句聽得多!
那麼,問題在老師及父母身上!

引用:
原帖由 kwho1232 於 2017-1-7 05:40 PM 發表

嘩!你做過小三學生未架?
有幾多個小三學生上立法會呀?
片中學生不是在垃圾會嗎?

香港學挍問題不是tsa, 是因為有怪獸家長,及黃老師!

引用:
原帖由 tsang000111 於 2017-1-8 02:12 PM 發表

我只是講過份操練問題,我幾時有話TSA? 有無TSA學校都可以有過份操練問題!你罵人之前可否睇清楚d? 想清楚d?
你話無講,我無意見啦!
因為呢個帖係講小三TSA,所以我認為你係講TSA。

利用無知小兒作政治攻訐之政棍,理應受廣大巿民譴責。可惜現時傳媒歸邊,對此類歪風邪氣視而不見,甚至當之為正常

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]