• 瀏覽: 4,654
  • 回覆: 71
省港盃賽事,廣東球員在入波後,全隊竟然無厘頭排排向國旗敬禮,如此神經患者所為,被香港球迷噓爆,理所當然。
原因大家都係同國籍人,兩隊根本不存在種族優劣比較,入波對國家面子毫無貢獻,有咩好致敬? 白痴!!

難得有波入
情不自禁

黃絲傑青政治鬥爭上腦先將政治帶入體育比賽中,舉港獨旗噓國歌,廣東球員只不過禮尚往來表達佢哋愛國啫,點解有問題?說好的言論自由呢?邊度有規定話國內比賽唔準向國旗敬禮呢?大陸省內市內比賽都有人贏咗就披國旗or向國旗敬禮喇。
按樓主邏輯:美國版“冇腦兼不知所謂”,非國際場合居然將國旗著上身。

引用:
原帖由 DChoi 於 2017-1-6 11:32 PM 發表
黃絲傑青政治鬥爭上腦先將政治帶入體育比賽中,舉港獨旗噓國歌,廣東球員只不過禮尚往來表達佢哋愛國啫,點解有問題?說好的言論自由呢?邊度有規定話國內比賽唔準向國旗敬禮呢?大陸省內市內比賽都有人 ...
邊度都夠冇規定話唔可以當眾執狗屎食,但如果有人當眾執狗屎食,必會被路人指住嗌黐線佬吧.

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-1-6 23:53 發表
邊度都夠冇規定話唔可以當眾執狗屎食,但如果有人當眾執狗屎食,必會被路人指住嗌黐線佬吧.
你個比喻前後有冇邏輯/因果關係?向國旗敬禮=食狗屎?用你咁嘅比喻水準,做乜事都可以比喻成食狗屎喇。

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-1-6 11:53 PM 發表
全世界的金銀銅牌運動員都向自己國家國旗致敬,
即係全世界運動員都是狗屎食的.

引用:
原帖由 DChoi 於 2017-1-6 11:57 PM 發表

你個比喻前後有冇邏輯/因果關係?向國旗敬禮=食狗屎?用你咁嘅比喻水準,做乜事都可以比喻成食狗屎喇。
睇嚟你根本唔明乜嘢叫比喻.

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-1-7 12:12 AM 發表

睇嚟你根本唔明乜嘢叫比喻.
好明顯你係將向國旗致敬比喻為食狗屎囉.

如果佢地係向廣東旗敬禮就冇問題.

哇,系中國香港冇向中國國旗敬禮的自由架,仆街黃屍狗呢班叛國畜牲背向中國國旗打交叉噓國歌就得?吊你滷味黃屍狗!

黃絲真的證明了中國人的邏輯能力不高,尤其是漁民。他們的論點已經沒有邏輯可言,但打又唔夠人打個度弊。

如果係向廣東旗敬禮就冇問題, 可惜佢地唔係.

引用:
原帖由 突擊豉油高達 於 2017-1-7 03:08 AM 發表
如果係向廣東旗敬禮就冇問題, 可惜佢地唔係.
有問題又點?

引用:
原帖由 風雨中抱緊豉油 於 2017-1-6 11:15 PM 發表
省港盃賽事,廣東球員在入波後,全隊竟然無厘頭排排向國旗敬禮,如此神經患者所為,被香港球迷噓爆,理所當然。
原因大家都係同國籍人,兩隊根本不存在種族優劣比較,入波對國家面子毫無貢獻,有咩好致敬? 白痴!!
你奶共就得

人地奶就唔得 ?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]