• 瀏覽: 10,749
  • 回覆: 139
點只嶺南

wtf teacher produces wtf students

難怪游已完水平咁低,"幾百里外的氣寕令香港能源自給自足,宣誓冇要求真誠".!

反對 TSA 嘅只會將"沿途"教育水平推到更低
基礎更弱大專自然只能用更低水平教學

引用:
原帖由 鄉貢仁 於 2017-1-5 06:27 AM 發表
英文差哩樣無計既喔,港人自己一手造成,自小就跟住家中菲傭,菲傭d奇離古怪英文,細細個就照單全收,想學純正英國音,美國音,怕且都好困難啦。
請個英傭或美傭番嚟。

引用:
原帖由 東方紅 於 2017-1-5 11:09 AM 發表

請個英傭或美傭番嚟。
其實已經好多人係請英傭美傭

麗幗BB夠HKU高材生啦, 咪一樣return home card, 你地期望嶺大學生有咩表現

引用:
原帖由 SixtyFour 於 2017-1-5 08:33 AM 發表
挑!英文唔叻有咩問題,當初香港政府推行母語教學,唔係因為民族驕傲咩?咁英文唔叻咪用中文囉
其實大家問心, 香港有幾多學生, 可以適合全英文教學? 又有幾多老師, 可以全英文講學? 20%我都講多左

今時今日, 香港學生要學好英文, 一D都唔難, 只係有冇心學,

如果要靠學校提升英文水平, 應該由幼稚園, 小學開始, 已經要全英文教學及溝通, 問題又係, 師資, 錢...

引用:
原帖由 siuroy123 於 2017-1-4 08:48 PM 發表
游bb英文發音幾好
鴨脷洲英文粗口發音好不好?

引用:
原帖由 SixtyFour 於 2017-1-5 08:37 AM 發表
依家香港政府又認為英文重要喇咩?
香港特區政府一向重視兩文(中文、英文)三語(英語、粵語及國語(普通話)

屯門學店想要求乜呀

都唔可以話哂全部嶺大生都係差嘅,我有親友早幾年在此畢業,以後在香港都有好好發展..|
最衰在違法佔中後嗰d咩學生會長專搞事,唔係讀書嘅大學鷄, 游梁二畜更影衰哂嶺大 !

出一個游蕙貞,嶺大博雅教育的雅字,己經淪為笑柄。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]