• 瀏覽: 3,316
  • 回覆: 32
唔覺得雙羽四足係指習馬會,馬英九對國運有何貢獻?習馬會對局勢有何重要影響?冇囉。

重點係之前一句百靈來朝,中國近百年有何盛事有百靈來朝的氣勢?眼前已發生的可以考慮的盛事就只有2008奧運,此盛事與習馬無關。反而鳥巢就有雙羽之名及多足競跑之實。

中國幾時會出超級英明領袖。於7樓提過47象,''無王無帝定乾坤,來自田間第一人''。百年乩話係''田間再出華盛頓''。華盛頓-> 無王無帝 ->民選領袖

百年乩講1933年之後的百年國運,相信紫薇賢君會係2033年前出現

引用:
原帖由 DaiNippon64 於 2017-1-4 12:56 PM 發表

民國係中國正統, 點會係再無重大關連的政府 ??
"九十九年成大錯", 會吾會係指中共監硬搶奪租俾英國99年的香港 ?
帶著厚厚的政治有色眼鏡睇推背圖就死硬。之前見過有啲台灣人將台灣近代的一切事件用來解釋推背圖。笑死。

現今唔少中華民國國民唔認自己係中國人,如果大陸唔反對,台灣人一早已將中華民國滅掉改名做台灣國,仲講乜鬼民國係中國正統,勇敢面對現實啦。

如果台灣人仲堅持反攻大陸,無論文攻或武鬥,我還會對他們有啲尊重。

引用:
原帖由 DaiNippon64 於 2017-1-4 12:56 PM 發表

民國係中國正統, 點會係再無重大關連的政府 ??
"九十九年成大錯", 會吾會係指中共監硬搶奪租俾英國99年的香港 ?
1950年之後,國民政府於大陸再無立足之地,淪為山大王

等如南明皇帝走入緬甸,仲算正統嗎?

英國租借新界99年,1997年約滿,不存在「硬搶」

第四十象

讖曰:
一二三四 無土有主  
小小天罡 垂拱而治
頌曰:
一口東來氣太驕 腳下無履首無毛
若逢木子冰霜渙 生我者猴死我雕

我解釋 一二三四指六四事件,班學生占領天安門想做主人,小小天罡解作鄧小平 垂拱應該係死共地方記念碑 開槍鎮壓而治
頌日:
講毛澤東周恩來 當毛死後
若逢木子 李 死我雕 鵬   兇手李鵬
推背圖四十象所講正正六四事件 下次我再解釋下四十一象  大家好快要面對中共解體

引用:
原帖由 DaiNippon64 於 2017-1-2 11:55 PM 發表
跟着是41卦,指共和國
讖曰:

天地晦盲 草木繁殖 陰陽反背 上土下日

頌曰:

帽兒須戴血無頭 手弄乾坤何日休

九十九年成大錯 稱王只合在秦州

解釋:帽兒須戴血無頭,手弄乾坤何日休;九十九年成 ...
推來推去冇句真

咁叻?推下美國幾時全面分裂啦!

跟着是41卦
讖曰:

天地晦盲 草木繁殖 陰陽反背 上土下日

頌曰:

我解釋 天地晦盲 中共霧霾要亡 晦盲系每日睇唔到嘢
草木繁殖 意指香港澳門中央殖民統治 非一國兩制
陰陽反背 香港澳門回歸五十年後反北京當局 中共成大錯相信係2048年
上土下日
頌曰:
解釋
帽兒 軍人沒首領我估計澳門何家起事 因中央要港澳滿五十年後從新改回一個地方市府 就咁成大錯

[ 本帖最後由 愛馬戰士 於 2017-1-24 07:44 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-1-18 08:02 AM 發表
咁叻?推下美國幾時全面分裂啦!
樓主推到自己幾時搵到工已經好叻架啦

引用:
原帖由 芽菜子 於 2017-1-24 05:49 發表

樓主推到自己幾時搵到工已經好叻架啦
其實做玄學家也不錯,香港發咗好多個啦。

吹牛要技巧,吹得咁大好易爆。

引用:
原帖由 南洋閒人 於 2017-1-24 08:13 AM 發表

對比整個中國,香港澳門有咩能力影響整個中國?香港加澳門有無1千萬人?影響中國13-14億人?港澳台d人全部死曬,大陸遷移3千萬人過港澳台隨時都可以!

自古有云,偏安一方,難以長治久安!

把眼界放 ...
中國人唔講其他 就一個洪秀全 我估佢比唔上百億富豪加澳門威尼斯人金沙集團啲鬼佬吧,你真系好廢一個

收皮啦.
黃屍西奴美狗法輪港毒撚們,
預測左支爆,共產黨滅亡幾廿年啦.
企街喊天滅中共幾廿年.
結果係越喊越強大.

"九十九年成大錯" - 香港定於1997年回歸就係源於新界果個99年租約, 即係佢話回歸決定係錯? 香港應該自成一角先係好安排. (個推背圖關心GE應該係國家全局, 所以唔止係對香港唔好, 而係對大陸都唔好)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]