• 瀏覽: 12,555
  • 回覆: 384

引用:
原帖由 hongkongbunbun 於 2017-1-2 08:29 PM 發表

好多含共撚五毛奴日日係香討含共撚,就以為自己好高尚,井底蛙仲可以觀天,含共撚洋奴日日含住貪官條撚,連天都未見過。
支持共和黨特朗普是含共撚?

引用:
原帖由 廢青5毛 於 2017-1-2 07:35 PM 發表

政權能否令人民安居樂業絕對是衡量政權成功或失敗的標準。
有選票卻朝不保夕,是成功嗎?
日本成功就是在明治維後,並非因為選票。
你都識講,係衡量"政權",唔係衡量"民主制度"!

問你日本係唔係國家呀!你答咗去邊?

引用:
原帖由 kwho1232 於 2017-1-2 09:39 PM 發表

你都識講,係衡量"政權",唔係衡量"民主制度"!

問你日本係唔係國家呀!你答咗去邊?
民主其實係乜?我都好混亂,照字面解,應該是人民當家作主,事實係人民從來未當家作主,自己國家土地,人民可以不用錢去買地而擁有土地嗎?

日本是美國殖民地答案很清楚。

引用:
原帖由 廢青5毛 於 2017-1-2 09:45 PM 發表

民主其實係乜?我都好混亂,照字面解,應該是人民當家作主,事實係人民從來未當家作主,自己國家土地,人民可以不用錢去買地而擁有土地嗎?

日本係獨立主權國家,無可爭議!

引用:
原帖由 kwho1232 於 2017-1-2 10:24 PM 發表

呢啲係你見解,獨立主權國家不會有外國駐軍。

引用:
原帖由 hongkongbunbun 於 2017-1-2 04:36 PM 發表

好多五毛日日系香討食屎,就以為自己好高尚,井底蛙仲可以觀天,五毛做地底泥,連天都未見過
WC既寶典,毒果一邊加價到$8,另一邊箱出紙越來越薄,叫WC們點自慰?

引用:
原帖由 bryan13 於 2017-1-3 12:28 AM 發表

WC既寶典,毒果一邊加價到$8,另一邊箱出紙越來越薄,叫WC們點自慰?
所以文匯大公就係最好,回收價都多少少。

引用:
原帖由 廢青5毛 於 2017-1-2 09:45 PM 發表

殖民地係完全佔領。

引用:
原帖由 kwho1232 於 2017-1-2 10:24 PM 發表

仲要比軍費呀 .... 哈哈

very 獨立

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-1-3 10:35 AM 發表

所以文匯大公就係最好,回收價都多少少。
WC 井底蛙之說果真並非浪得虛名

理智少少既人(唔淨係藍C),中間派都好,唔會只聽一方之說,文匯大公,星島,東方,hk01,成報,動新聞我都會睇,仲會搜尋其他來源去求證事實先反駁人/出post

可惜WC只會視毒果=聖典=真理

井底觀天

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-1-2 11:37 PM 發表

在文明世界,一個人即使屎片也沒有帶來, 卻仍然有與生俱來的權利去參與決定由誰來治理自己生活的地方

在奴隸蟈,所有奴隸都一無所有,性命都是屬於奴隸主的,隨時都會死得不明不白,無從追究 ...
感謝含洋撚洋奴對號入座回答問題!
任何國家,事實一個人只有父母是與生俱來,權力一定由政府賜予,雞先蛋先很難有答案,有政府先定有你先是答案很清楚,含洋撚洋奴主子國超過90%國民不能參與決定誰來做候選人,老超過一半選民不能決定誰當選,係下賤愚蠢含洋撚洋奴以為幾年玩次如買大細的選舉遊戲,就叫做參與決定國家大事,真係笑死冇命賠

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-1-3 10:40 AM 發表

殖民地係完全佔領。
日本除了可以玩選舉傀儡政府,同97前香港冇分別,一切聽命宗主國。

引用:
原帖由 bryan13 於 2017-1-3 11:07 AM 發表

WC 井底蛙之說果真並非浪得虛名

理智少少既人(唔淨係藍C),中間派都好,唔會只聽一方之說,文匯大公,星島,東方,hk01,成報,動新聞我都會睇,仲會搜尋其他來源去求證事實先反駁人/出post

可惜WC只會視毒果=聖典= ...
得你會睇新聞架。你駁我乜野呀?你扣帽就真啦。
果然係夜郎自大,自欺欺人。