• 瀏覽: 9,123
  • 回覆: 119
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 yc0688 於 2016-12-23 10:46 PM 發表

如果一黨專政真的不能帶領國家進步,我會鼓勵子孫上戰場推翻中共的。
我一直支持泛民漢奸等跨過潛過羅湖,反攻上北京,推翻他們口中的極權!

有道理

港毒本質就是“寧做番狗也不做中國人”

鄕土真有趣,民主被講成楇港,獨裁反被讚美
哈哈!

引用:
原帖由 yc0688 於 2016-12-23 11:02 PM 發表

你搞清楚上戰場的士兵也是人民,人家是用生命投票的。
香港分餅式民主,完全不配用(民主)一詞
追溯民主起源相信不會是分餅而定,動用民主尋找路向歨是逼不得以的,人生群衆最大的決擇必定是,開戰!

引用:
原帖由 yc0688 於 2016-12-23 11:08 PM 發表
看見天安門廣場的人民英雄紀念碑嗎?那就是中國共產黨的選票箱。
天安門廣場我只見到民主女神像

引用:
原帖由 golfboy 於 2016-12-28 09:06 AM 發表
鄕土真有趣,民主被講成楇港,獨裁反被讚美
哈哈!
港英極權統治不是很好嗎?今日開放部分直選已亂七八糟,如果全面民主,香港人恐怕要做難民了。

委內瑞拉有資源又係獨裁,仲同中國咁老友,點解都係咁民不聊生。

引用:
原帖由 賈文子 於 2016-12-23 11:47 PM 發表

我一直支持泛民漢奸等跨過潛過羅湖,反攻上北京,推翻他們口中的極權!
算你狠不過我認同

引用:
原帖由 神經刀~ 於 2016-12-28 04:37 PM 發表
委內瑞拉有資源又係獨裁,仲同中國咁老友,點解都係咁民不聊生。
因為有反對黨囉。

引用:
原帖由 神經刀~ 於 2016-12-28 04:37 PM 發表
係囉點解呢?因為委內瑞拉衹得石油,現在原油由高位跌到幾錢?

成班食壞腦!同大世界唱反調!

樓主醒

樓主叻

可惜忘記左世界唔係行金本位,全球結算貨幣係美元!

即係全世界行入美國大賭場,中國人換左籌碼、日本仔換左籌碼、德國換左籌碼,你地d$就入左佢戶口,佢就發個籌碼同你玩白糖片,佢會唔win咩?

你唔入佢賭場,佢就派兵打柒你,咁你點?

引用:
原帖由 yc0688 於 2016-12-23 10:54 PM 發表

你文字理解真差,世界上真有沒有團隊的獨裁嗎?你講一個來聽下,小團隊領導,叫民主,叫獨裁都可以,

總之兩黨輪替普選就是禍國殃民。
世界沒有絕對獨裁,又冇絕對民主,兩樣制度只係用黎呃9國民。

呢個世界,只有合縱同分裂。

合則強、分必敗!

無論你用咩制度,只要騙過國民便成。無論你用咩制度,只要被外力分裂,你便仆街。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]