• 瀏覽: 1,407
  • 回覆: 24
高過市場估計兩成幾,離哂譜,咁搞法,即係開買要四萬一呎先有得賺啦,其他人又有樣學樣,發神經!

引用:
原帖由 glycine 於 2016-12-20 12:58 PM 發表
高過市場估計兩成幾,離哂譜,咁搞法,即係開買要四萬一呎先有得賺啦,其他人又有樣學樣,發神經!
呢D叫中國特色的經濟!

做經濟決策係考慮政治因素,
經濟因素反而次要。
次次都係中資摸頂,但佢地又面無懼色,當閒事。

引用:
原帖由 glycine 於 2016-12-20 12:58 PM 發表
腥港特衰政府的高地價政策幾時完
庫房收入增加
民生更慘

咁你叫政府唔好拍賣囉, 拍賣就價高者得...你唔鬧拍賣既政府, 去鬧買果個?
你唔鬧訂遊戲規則既人, 鬧參與玩遊戲既人?

但唔拍賣點賣地? 抽籤? 價錢點定?
平價賣左地, 需唔需要規定樓價賣幾錢?......咁做仲衰過中共

引用:
高過市場估計兩成幾,離哂譜,咁搞法,即係開買要四萬一呎先有得賺啦,其他人又有樣學樣,發神經
'

壞事 ?

引用:
原帖由 vanga 於 2016-12-20 03:02 PM 發表
'

壞事 ?
用錢來破壞香港人口結構、文化,卑鄙!

引用:
原帖由 glycine 於 2016-12-20 03:42 PM 發表

你層樓又升價,又可以加租,
你吾like?

引用:
原帖由 glycine 於 2016-12-20 03:42 PM 發表

哈哈 ... 阿嬸唔忿氣被人用錢鐽 ?

引用:

哦,原來香港先係真正李家城而唔係新加坡,要李家賺盡先係香港文化。

引用:
原帖由 nigel2014 於 2016-12-20 03:45 PM 發表

你層樓又升價,又可以加租,
你吾like?
樓價升,咪跟住通漲囉,升得快過我份租約,到時我加租,客仔都頂唔住啦!

政府賣地比中資,無法!

G嬸在大陸炒高大陸樓價啦。

又如何?

引用:
原帖由 二等閑人 於 2016-12-22 01:56 AM 發表
政府賣地比中資,無法!
又唔講下香港人走去日本炒貴晒D樓?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]