• 瀏覽: 2,616
  • 回覆: 25
仲記得Trump剛當選時,呢度好多人憧憬佢對中國政策路線會唔同。
仲話蔡英文壓錯注,一鋪清袋。
點知時間過去,證明 Trump的對華路線跟有高度政治觸覺的奧巴馬和希拉莉無異,同樣偏台灣,牽制大陸,只是更狂,更癲!
想問吓呢度曾撐過 Trump的ching, 到這刻,你仲撐Trump嗎?

引用:
原帖由 anti_hkd11 於 2016-12-18 09:07 PM 發表
只要反中,一定支持…
當時支持佢嘅係親中的多。
以為佢會同希拉莉唔同,仲以為蔡英文無運行,點知Trump仲衰過奧巴馬,希拉莉,一啲分寸都無埋,完全想點就點。
杜特x特都應該會中招,以為Trump上場會好啲,但係佢親中,Trum唔會俾佢食兩家茶禮啦。 隨時一上台就攤牌,親中或親美,無中間!

退出TPP就已經夠好睇啦

點解唔支持?
支持TRUMP 係因為係時候完結左膠當道的世代!

引用:
原帖由 大邪王 於 2016-12-18 10:28 PM 發表

當時支持佢嘅係親中的多。
以為佢會同希拉莉唔同,仲以為蔡英文無運行,點知Trump仲衰過奧巴馬,希拉莉,一啲分寸都無埋,完全想點就點。
杜特x特都應該會中招,以為Trump上場會好啲,但係佢親 ...
其實無論哪派入主白宮, 對華方針不會有大改變是意料中事

但如中國千年黨爭同一道理
一朝天子一朝臣 , 另一派絕不會接受上一派的行政"遺產"
即使是功勞 , 也會重新包裝以自己名義打出 , 不會給上一派功勞
甚至完全推倒 , 需要重新部署, 這樣中國就會買到時間
更重要是TRUMP無法團結安內 , 連共和黨都無法同氣連枝
他最大的敵人不是中國, 而是自己美國,

引用:
原帖由 hkguy001 於 2016-12-21 10:35 PM 發表

其實無論哪派入主白宮, 對華方針不會有大改變是意料中事

但如中國千年黨爭同一道理
一朝天子一朝臣 , 另一派絕不會接受上一派的行政"遺產"
即使是功勞 , 也會重新包裝以自己名義打出 , 不會給上一派功勞
...
TRUMP 能夠當選,共和黨建制派出力不多。
TRUMP 以一己之力能挑整個民主黨,不見得一定要靠共和黨建制派才能有效施政。

引用:
原帖由 kenrickkyc 於 2016-12-21 02:28 PM 發表
退出TPP就已經夠好睇啦
只要他做自己的想法,我是會支持的。我們要新美國

引用:
原帖由 wateragain 於 2016-12-22 01:57 PM 發表

知唔知點解共和黨與民主黨頂頂果層一早早同時被奧巴媽希魔背後全球化黑金極權集團收買晒?
因為 "同一個上級" 分好哂餅仔
這也是我說美國國家方針不會像菲律賓那樣大幅度轉變的主因

我一向都不支持Trump

支持特朗普做總統,佢上台好快第三次世界大戰,戰後又睇下邊個揸莊主宰世界!

弱勢總統,只識炮咀,佢政積唔會立杆見影,支持佢既人一定失望,分裂跳船只係時間問題。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]