• 瀏覽: 2,903
  • 回覆: 48
議員在宣誓時「玩嘢」有證據記錄,  點到你不服 ?

今屆立法會宣誓引發種種法律問題,特區政府早前就劉小麗、姚松炎、羅冠聰及梁國雄的宣誓問題申請司法覆核,有關申請昨日被指已獲法院批出許可(詳見表)。處理訴訟的法官區慶祥在致各方的信中表示,將會安排下周四上午10時進行指示聆訊,以處理多宗相關的司法覆核。法官並要求政府方面須在下周一或之前向法院提交聆訊文件,而各方亦須在下周三或之前提交陳詞大綱。

新聞來源連結:
http://paper.wenweipo.com/2016/12/08/HK1612080001.htm

附件

0.11.jpg(61.83 KB)

受理左拿

well done

支持DQ哂呢班玩野垃圾已完!

法律面前人人平等,
請法官嚴正執法

可以收皮了!

引用:
原帖由 201838 於 2016-12-8 11:59 AM 發表

今屆立法會宣誓引發種種法律問題,特區政府早前就劉小麗、姚松炎、羅冠聰及梁國雄的宣誓問題申請司法覆核,有關申請昨日被指已獲法院批出許可(詳見表)。處理訴訟 ...

引用:
原帖由 201838 於 2016-12-8 11:59 AM 發表

今屆立法會宣誓引發種種法律問題,特區政府早前就劉小麗、姚松炎、羅冠聰及梁國雄的宣誓問題申請司法覆核,有關申請昨日被指已獲法院批出許可(詳見表)。處理訴訟 ...
睇 假髮佬 表演。。。

同一個官,睇下點判顏色!

件豬西迪做乜一齊? 諗住下次到佢

唔明點解唔切蟲泰。 爛面殺傷力反而唔大……

四丑有得震冇得訓

引用:
原帖由 姣婆四 於 2016-12-8 01:24 PM 發表
唔明點解唔切蟲泰。 爛面殺傷力反而唔大……
謝偉俊下周三動議譴責鄭松泰倒插國旗 要求取消議員資格 2016年12月08日 07:50

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]