• 瀏覽: 2,063
  • 回覆: 56
引用:
原帖由 stkwok1985 於 2016-12-8 01:32 PM 發表

單單和諧唔係解決問題既方法
總好過繼續撕裂。

引用:
原帖由 dealyou 於 2016-12-8 10:21 AM 發表
我淨係想知,梁振英落台後,飯民叫邊個上台,就可以解決到當前香港問題?希望飯民做到實事,唔好淨嗌口號就收工
邊個上台都係冇用,,呢班人只係想香港亂從中得益!!

引用:
原帖由 saracrystal 於 2016-12-8 01:35 PM 發表

總好過繼續撕裂。
只要傳媒配合有心要撕裂

連減稅都可以用黎做社會撕裂既工具

所以冇意思

一日都係泛民, 而家無得一人一票損突手啦   否則事不關己的海外港人記得繼續票投建制, 擁護CY, 既然唔關自己事, 我好想睇下狼英冧莊香港會變成點!

誰做特首香港也不會和諧!

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2016-12-8 01:37 PM 發表

只要傳媒配合有心要撕裂

連減稅都可以用黎做社會撕裂既工具

所以冇意思
香港啲傳媒都歸晒邊啦。
不是689做得好還是不好,問題是他上任後香港有暴亂,社會二元化,不能說他是始作俑者,但作為特首,豈能置能事外。換個人,大家都休息下,俾呢個香港休息下吧。

引用:
原帖由 dealyou 於 2016-12-8 10:21 AM 發表
我淨係想知,梁振英落台後,飯民叫邊個上台,就可以解決到當前香港問題?希望飯民做到實事,唔好淨嗌口號就收工
民望低又要連任用常見論調: 搵個個做咪一樣,換個人係解決吾到問題

支持 cy 連任

引用:
原帖由 saracrystal 於 2016-12-8 01:42 PM 發表

香港啲傳媒都歸晒邊啦。
不是689做得好還是不好,問題是他上任後香港有暴亂,社會二元化,不能說他是始作俑者,但作為特首,豈能置能事外。換個人,大家都休息下,俾呢個香港休息下吧。
和諧左唔會多左屋住, 唔會經濟好左,唔會人健康左

反之治病陣間有痛楚 為左唔痛而唔去治療係斬腳趾避沙蟲既做法

葉劉比CY硬淨,值得支持

為左班反民,你連啦!唔係佢地無野做

連任,就睇下用咩料來連任,沒料到就放棄啦

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2016-12-8 01:46 PM 發表

和諧左唔會多左屋住, 唔會經濟好左,唔會人健康左

反之治病陣間有痛楚 為左唔痛而唔去治療係斬腳趾避沙蟲既做法
你真係覺得呢五年經濟有好到?真係多左屋住?

健康就當然無好過,呢個氣氛下,自殺率高左就真。

換個人可能仲有1%的希望。

引用:
原帖由 saracrystal 於 2016-12-8 02:12 PM 發表

你真係覺得呢五年經濟有好到?真係多左屋住?

健康就當然無好過,呢個氣氛下,自殺率高左就真。

換個人可能仲有1%的希望。
咁你有冇分析過經濟變差GA原因先?

1. 香港競爭力下降 有因基建發展拖慢因數存在
2. 零售旅遊又因自由行減少受挫
3. 政治不明朗

住屋問題你又要睇佢有冇做野喎 佢不停搞發展又不停比人叫停

同埋住屋要8-12年先見到成果 你要知佢得唔得仲要多幾年

其實你睇返 好多問題係源於反對派呢20年拖後腿先搞成咁

傳媒(包括網媒)日日要講負面野

自殺率高好正常

支持共產黨派個特首落嚟!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]