• 瀏覽: 10,132
  • 回覆: 102
  • 追帖: 1
如果只論技術層面,星洲的確比越南優勝,但論整體戰力,資源等,新加玻與越南相比一定比下去。

引用:
原帖由 KamenRider88 於 2016-11-23 07:03 PM 發表
乜原來坡仔咁強勁架,號稱東亞以色列

那麼,哪個國家是東南亞第一軍事強國呢?這個國家應該是新加坡。新加坡由於獨特的地理位置,處於「咽喉」般的重要位置,同時因為新加坡是東南亞唯一一個已開發國家,所 ...
如果自己軍力勁,邊有人日日叫㗎,沙特在中東夠多先進軍備啦,你話他第一,全無戰績揾鬼信?以色列才是真的勁,榮耀是打番呢,並不是吹就可以,如中國是全世界第一,或者多的人信咯。

[ 本帖最後由 hkdouble1997 於 2016-11-24 02:25 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2016-11-23 23:46 發表

你估只有你炸到人, 人地唔識炸番你??

中國炸新加坡, 新加坡炸北京, 上海, 廣州

大家一拍兩散
算佢叻到會飛,戰損率1比10,
中國死夠5%人口,新加坡都亡國。
還有,新加坡地方細,哪有地方躲,
中國咁大,任佢炸,佢彈藥用盡都炸唔晒。。。

係想跣玻佬啫,玻國面積咁大,人口咁多,越南想點打呀?哈~

好易估啫!唔計軍備,男人全部都要服兵役呢樣已殺曬。

引用:
原帖由 RAy_1982zzz 於 2016-11-24 08:16 AM 發表
係想跣玻佬啫,玻國面積咁大,人口咁多,越南想點打呀?哈∼
呢句真,是的大陸佬擺坡佬上台,只睇最近的文章,任何國家靠近老美一點,就亞爺弄至這個國家終於跪,那個國終於慘了。

好快無錢養,兼且要同美國乞食

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2016-11-24 07:36 AM 發表

算佢叻到會飛,戰損率1比10,
中國死夠5%人口,新加坡都亡國。
還有,新加坡地方細,哪有地方躲,
中國咁大,任佢炸,佢彈藥用盡都炸唔晒。。。
龜叔話每家每戶都有防空洞

引用:
原帖由 風中老叔 於 2016-11-23 10:10 PM 發表

星州非常新款二三千架戰車。
250000後備軍,25萬,

不怕越戰式戰鬥。
文來呢 ?

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2016-11-23 11:45 PM 發表
新加坡 最厲害係, 係外國,例如台灣,澳洲都有駐軍
假如敵國佔領左新加坡, 新加坡海外部隊可以隨時反攻, 收復國土
係台灣的係訓練部隊;而家都似乎取消左。

點反攻法呢?

附件

火箭炮.gif(767.9 KB)

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2016-11-23 11:46 PM 發表

你估只有你炸到人, 人地唔識炸番你??........咁你又成日叫炸中國?

中國炸新加坡, 新加坡炸北京, 上海, 廣州??........點炸法?用乜去炸?

大家一拍兩散

附件

打PatPat.gif(281.25 KB)

引用:
原帖由 winpp123 於 2016-11-24 11:51 AM 發表

強國近40年都無戰績架,但你地講到天下無敵架
無乜人敢作反, 已經是成績喇 ( cf 中華民國在大陸時 )

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2016-11-23 11:46 PM 發表

你估只有你炸到人, 人地唔識炸番你??

中國炸新加坡, 新加坡炸北京, 上海, 廣州

大家一拍兩散
請問星架坡用咩載具炸中國城市?

引用:
原帖由 aldonza 於 2016-11-24 12:46 AM 發表
同意 東南亞來說, 新加坡應該係軍力排第一. 不過新加坡人比較謙虛, 好少去同人爭第一.
少爭第一,係去爭路行啫
www.zaobao.com/znews/singapore/story20161121-692994

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]