• 瀏覽: 5,106
  • 回覆: 40
引用:
原帖由 Astro_0 於 2016-11-30 10:34 PM 發表

個人認為建制應該屬意周浩鼎!
由周浩鼎做建制阿大,對楊岳橋率領嘅泛民,由今年初補選已經打生打死,好睇!
周唔夠楊蠱惑

引用:
原帖由 好想戒丁 於 2016-11-25 09:35 AM 發表

我只認同岳少係未來泛民大佬,我幾欣賞佢
公賊黨禍港
(1) 2001年用莊豐源䅁搞出單雙非居港權 (公民黨律師團);
(2) 2012年用菲傭䅁,幚28萬菲印女傭搶奪居港權 (公民黨律師團);
(3) 2013年幫新移民告香港福利署,奪得新入境既享全額現金綜援及公屋福利 (民主黨及街工所為);
(4) 2009年幫菜園村無土地業權既非原居民,跟有業權既原居民平權,即是香港40萬原居民丁權問題,俾泛民煲大到近60萬 (有20萬無業權既非原居民),邊個埋單賠俾非原居民? 唔係由原居民出錢,而係無辜既香港納稅人找數,香港可建多層大廈住宅既土地更加缺乏! (全部泛民政黨都有份棟香港人);
(5) 立會日夜拉布去拖跨香港, 特別係開地建屋既事,公民黨及民主黨用單雙非居港權及即享福利去引入了90萬大陸新移民到香港,卻跟手阻止開地建屋建新市鎮去容納人口暴漲,就係想以推爆樓價租金及輪爆公屋去製造民怨. (全部泛民都有份);
(6) 發動佔中堵路去折磨香港人 (全部泛民都有份);
(7) 用難民聲請去引南亞及非洲盲流入侵香港食福利,以賺取法援律師費,即使整死香港也不惜 (公民黨律師團)
(8)2016 年,係立法會拉布拖死醫療改革法案,阻止開放香港醫療專業,延續本土醫生群體壟斷市場. (公民黨醫生)

楊岳橋帶頭組人錬護送梁游兩隻野,入議會強行再宣誓,已表露了他是擁護港獨的

引用:
原帖由 劉婕 於 2016-12-26 08:20 AM 發表

公賊黨禍港
(1) 2001年用莊豐源䅁搞出單雙非居港權 (公民黨律師團);
(2) 2012年用菲傭䅁,幚28萬菲印女傭搶奪居港權 (公民黨律師團);
(3) 2013年幫新移民告香港福利署,奪得新入境既享全額現 ...
而家梁游取消左議席,唔見公民黨出過聲話要幫佢地拎返個議席

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2017-1-1 11:02 PM 發表
而家梁游取消左議席,唔見公民黨出過聲話要幫佢地拎返個議席
李大狀話佢兩個係CY隻鬼嘛
公民黨律師團梗係唔出聲啦
https://www.youtube.com/watch?v=aQO5O0qN6O0
初頭跳出來話兩人頑皮之嘛
過兩天見勢色唔對又跳出來話佢兩個係CY隻鬼

引用:
原帖由 馬尼拉特警 於 2017-1-1 11:46 PM 發表
楊岳橋的確係醒目仔
醒目仔的近義詞是蠱惑仔

我看過周浩鼎和楊岳橋的多場辯論,個人覺得在思維邏輯上,周浩鼎輸楊岳橋一籌!建制派還需要尋找一些真正的頂級辯論高手來帶隊!

楊岳橋個人質素係高同有政治觸覺有資格做大佬。但咁右有乜用,建制已經包攬立會(睇個大口狗主席就知,下下要向李胃鯨匯報),反建制只能在外圍對抗,個領導幾叻都冇用。反觀建制,搵個白痴做領導都冇所謂,只要識睇中央指示舉手就OK。

引用:
原帖由 你個章 於 2017-1-28 03:15 AM 發表
楊岳橋個人質素係高同有政治觸覺有資格做大佬。但咁右有乜用,建制已經包攬立會(睇個大口狗主席就知,下下要向李胃鯨匯報),反建制只能在外圍對抗,個領導幾叻都冇用。反觀建制,搵個白痴做領導都冇所謂,只要識睇 ...
楊岳橋又係要睇洋金主面口做人, 讀番書最擅長拗橫折曲, 佢個人質素就係蠱惑

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-2-2 10:34 AM 發表

楊岳橋又係要睇洋金主面口做人, 讀番書最擅長拗橫折曲, 佢個人質素就係蠱惑
同D狗建制狗主席狗打手狗奴才對抗確係要一點蠱惑。
點拗橫折曲都不及五毛們的指鹿為馬,指黑為白般厲害。對嗎?

引用:
原帖由 你個章 於 2017-2-2 02:33 PM 發表

同D狗建制狗主席狗打手狗奴才對抗確係要一點蠱惑。
點拗橫折曲都不及五毛們的指鹿為馬,指黑為白般厲害。對嗎?
記得唔好忘記食葯

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-2-2 02:47 PM 發表

記得唔好忘記食葯
有葯食都好過未得醫,一路好走

引用:
原帖由 你個章 於 2017-2-2 02:59 PM 發表

有葯食都好過未得醫,一路好走
唔送喇

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-2-2 03:17 PM 發表

唔送喇
一定幫你打唐齋等你上路。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]