• 瀏覽: 2,378
  • 回覆: 31
引用:
原帖由 wasana 於 2016-11-10 11:20 PM 發表

如果係咁,佢個黨咪好多錢?
一個每月攞番5萬出嚟,10個就50萬一個月。
1年就600萬,白鴿黨咁多年,咪過億?
我記得今年在星加坡同一個的士司機吹水。
問佢地生活點。
答:生活都幾好,住間政府 ...
香港好多問題,後生想普選,可惜有個831阻住
香港可以叫有飯食,但無房住,退休無保障,工時極長,工種單一,以金融地產為主,內地人黎香港搶奪資源,醫療資源唔夠分,大肚婆無床位,水貨客佔領成條街,言論自由縮小,政府高層貪污,立法會盲目通過法案,盲起高鐵……
香港人係自己地方淪為二等公民,你都可以話生活良好真係自我感覺良好
無人話所有問題係政府引致,但正所所有西方國家一樣,佢地都面對一樣咁多問題,唯有民主先可以個個心服口服,團結人民,香港連民選議員都DQ,一個貪污特首仲開口講依法辨事,成個北韓咁款
要你去北韓,唔好意思,我寧願挨下餓

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2016-11-10 11:45 PM 發表

咁咪好囉,咁多精英喺度,你點搵食?除非你咁啦
http://news.discuss.com.hk/viewt ... page=1#pid451319469
社會精英係創作就業,推動發展
一台iPhone,apple已經富可敵國
等香港既精英走哂,到時你實搵到大把屎食

引用:
原帖由 手機討論 於 2016-11-11 12:46 AM 發表

社會精英係創作就業,推動發展
一台iPhone,apple已經富可敵國
等香港既精英走哂,到時你實搵到大把屎食
噢,暗鎖你,原來你真係無能個批

引用:
原帖由 手機討論 於 2016-11-11 12:42 AM 發表

香港好多問題,後生想普選,可惜有個831阻住
香港可以叫有飯食,但無房住,退休無保障,工時極長,工種單一,以金融地產為主,內地人黎香港搶奪資源,醫療資源唔夠分,大肚婆無床位,水貨客佔領成條街,言論自由縮 ...
美國夠民主啦
原來放火, 唔承認選舉結果係心服口服既表現
大家變晒做阿基諾三世

anyway, 美國國際標準咪又係放催淚彈

垃圾會內全是垃圾無腦之輩,根本全都不知所謂!
香港要的是有腦的領導團隊,甚麽愛唔愛國、甚麽香港優先和甚麽自由民主,都不用同我講,因全都只是掛羊頭賣狗肉!
看看美國、看看台灣,就一清二楚!
看看現今各地的宗教,那一個不是高舉神的旗號,實行使魔鬼的行為?!

引用:
原帖由 tinlong22 於 2016-11-11 09:43 AM 發表

美國夠民主啦
原來放火, 唔承認選舉結果係心服口服既表現
大家變晒做阿基諾三世

anyway, 美國國際標準咪又係放催淚彈
三億人中實有人不滿選擇結果出嚟發泄,但事實就係民主選舉贏左,trump就有資料做美國總統,希拉里大方承認落敗
但香港輸打贏要,搵計DQ你
你要欺騙自己香港民主與美國民主不相伯仲,我無辨法,都唔會阻止你

引用:
原帖由 wasana 於 2016-11-11 09:11 AM 發表

但你們都唔可以用我們的生活做子彈,去爭取你們想要的東西。咁同強姦有咩分別?硬左就要插,有分泌就話我們享受?有無搞錯?
佢地為市民爭取,無用議員身份去謀個人利益,估唔到得到就係一句強姦,阻住你地生活
算啦,世界冷漠,人人應該好似中國咁,啊婆跌親要扮望唔到,自家自掃門前雪
覆埋今次唔覆啦,應該如,你所言,為自己打算就好

引用:
原帖由 手機討論 於 2016-11-11 09:18 PM 發表

三億人中實有人不滿選擇結果出嚟發泄,但事實就係民主選舉贏左,trump就有資料做美國總統,希拉里大方承認落敗
但香港輸打贏要,搵計DQ你
你要欺騙自己香港民主與美國民主不相伯仲,我無辨法,都唔會阻止你
Trump有無宣誓個陣講 Re-fxxking of American
或者效忠 Unit ISIS?
同埋發泄?
昇級左為暴動, 出理橡膠子彈同震眩彈喎

你覺得呢D先叫國際標準, 我都同樣唔會阻止你

我知你覺得香港有很多不公平的事, 但你有乜無想過美國的不公平的事及貪污比香港多出何止千萬, 而且政府與大財團利益輸送, 更是明目張膽巧立名目,克林頓和希拉利開一個 Talk Show 就賺過億美元, 這都是大財團給他們求好處, 你唔好咁蠢成日受人疏愚弄, 自己去想下新政的議員的做法是否對香港好,他們為了自己的私利,而硬把香港市民作為賭本,為其所謂港獨,根本不理我們的死活,亦不理同意與否,目的是搞亂香港,從而打響自己名堂, 從而名利雙收,根本是自利行為.

引用:
原帖由 手機討論 於 2016-11-10 01:32 AM 發表
渣外國護照,去外國留學,買外國牌子……
所謂愛國議員,除左口中愛國,身體行為都好誠實
真係愛國,想中國進步果批就打壓成漢奸,分裂社會
結果,有能力既人只會諗去美國貢獻自己,無知無能力既人就留係中國繼續批判 ...
智障、低B成咁
香港真係幾荒謬都有

有心做,人唔笑狗都吠

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]