• 瀏覽: 2,365
  • 回覆: 31
渣外國護照,去外國留學,買外國牌子……
所謂愛國議員,除左口中愛國,身體行為都好誠實
真係愛國,想中國進步果批就打壓成漢奸,分裂社會
結果,有能力既人只會諗去美國貢獻自己,無知無能力既人就留係中國繼續批判其他人唔夠愛國
中國香港就係一個咁荒謬既地方

技窮至此,
你收線啦

引用:
原帖由 手機討論 於 2016-11-10 01:32 AM 發表
結果,有能力既人只會諗去美國貢獻自己,無知無能力既人就留係中國繼續批判 ...
Shut up.

引用:
原帖由 wasana 於 2016-11-10 11:17 AM 發表

口講愛國都好過講都唔講。
消滅港毒,消除支那。
睇你們每日打JJ的對象。
游胃精,小你老鼠,身穿咩服飾。
手提咩手袋,腳上著咩鞋,
手錶又咩牌子。
咪再亂吹啦。
我唔認為佢地好愛中國,但起碼佢地一定有心為香港做野,而唔係果d口講愛國愛港,但只顧自己利益既人

引用:
原帖由 wasana 於 2016-11-10 11:24 AM 發表
柴玲在尾國有咩貢獻?
89民運人士,在尾國貢獻過咩?
你可以唔信,但一個獨栽國家,邊個會想係果度發展?
李嘉誠撤資,專業人士移民,高官送仔女去外國讀書
你可以繼續自我感覺良好,但現實就係係社會只係一群少數精英去推動發展,中央只可以禁止人既言論,但佢禁唔到人既思想,唔出聲唔代表佢地支持中央既獨栽,當佢地出聲時,應該已舉家移民外國
憤青愛國情緒上腦,不斷批鬥人,搞獨栽,以為個個講愛國就國家強大,無知地摧毀左香港咁辛苦建立既環境

引用:
原帖由 wasana 於 2016-11-10 10:44 PM 發表

佢地捐一半薪津出嚟,我就信一成。
真係為市民做野,點解要收人工?
就算收人工,都應該係4-5萬左右。
佢地1年有一百萬應酬費,有咩需要咁多錢?
政治係世上最污糟。
無一個信得過。
你講吓, ...
其實佢地有好大部分人工會攞番出來搞政黨,好似長毛咁,佢份糧大部分都係貢獻番個政黨,自己無得落袋
如果你話為錢,好多律師議員唔洗咁辛苦出黎選,打份工更輕鬆
做左議員,變左幕前,被人告,搞抗爭,做4年選唔到出番黎做野要面對好多困難,呢d都係犧牲
要講騙錢,政府好多高級公務員月月袋十萬,日日只係上網等收工,偏偏無人反,無人理
無知加民粹就係可怕

引用:
原帖由 wasana 於 2016-11-10 11:02 PM 發表

你大個D啦!
當年賣樓賣到出手套黨,你出世未?
專業人士移民?
我成家都係外國護照,除左我。
十年前咪又係番哂嚟!
高官送仔女出國?當年政府俾75%架。
依家政府唔肯建屋解決房屋問題?
係有利 ...
你唔信,可以繼續唔信
香港二十年除左地產金融,仲有咩?有外國護照番來所以全世界都會似你?
公務員新制根本無呢個福利,問心,我識既中產家庭個個食少d著少d都要送仔女去外國,唔通個個都係有補助?
橫洲咁大個貪污勾結事件你都可以不問不理
都係果句,你可以自我感覺良好,你可以禁人講港獨,但禁唔到人離開,我相信社會精英將來會用腳做出佢地既選擇

引用:
原帖由 手機討論 於 2016-11-10 01:32 AM 發表
結果,有能力既人只會諗去美國貢獻自己,無知無能力既人就留係中國繼續批判 ...
咁咪好囉,咁多精英喺度,你點搵食?除非你咁啦
http://news.discuss.com.hk

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]